Saygı

EKİM 2013 GÜNERJİ

Konuk Yazarlar

b1368

Senenin son çeyreğine girerken, bazı başlangıçlar dikkat çekebilir. Daha önceden başlangıcını yaptığımız ve  Ağustos ile Eylül aylarında belli bir olgunluğa taşıdığımız her şey için de, iyiden mükemmele geçiş yapabiliriz. Bu ayda hassas ve detaycı yapımız zaman zaman dengemizi bozacak durumlara soksada kendimizi daha da geliştirmek için fırsatlar bulabiliriz.

Hayalini kurduğumuz konularda, tutkularımızın bizi harekete geçiren ateşini kullanarak yeni kararlar alabilir ve bu kararların gereklerini yapmaya başlayabiliriz. Yaratıcılığımızı kullanacağımız ve kendimize özgün yollarla ilerlemek isteyeceğimiz bu dönemde, daha aktif, aksiyon alırken kendimize güvenerek ve daha cesur adımlar atmaya istekli ve motive olmamız çok şey kazandırabilir.

Ekim ayında ilerlemek için uzlaşmak, uzlaşırken şartlara ve yeni gelişen durumlara uyum sağlamak konusunda kendimizi geliştirmemiz gerekebilir. Bu tip durumlarda  ölçülerimizin olması ve bunların çevremizdeki herkes tarafından bilinir olması önem kazanıyor. Kendi içimizden gelen duygularımızı ve hislerimizi gizlemek yerine bunu uygun bir dille anlatmayı seçelim.

aile-tarifesi

İkili ilişkiler yada özel ilişkiler açısından önemli bir dönemdeyiz. Bu anlamda sorunlu olan ilişkilerimizin çözümünde özellikle aile ile olan ilişkilerde uyumlu ve yeni bir dönemin başlaması mümkün olurken, uzun zamandır sorunlu şekilde devam eden ilişkilerde radikal kararlar alınabilir. Duygusal birikimlerimizin yaşamımızı çok etkileyeceğini söyleyebiliriz.  İçinde sıkışıp kaldığımız bizi engelleyen duygulardan kurtulmak, her türlü ilişki açısından yaşamımıza barış ve huzur havası getirirken, hayalini kurduğumuz keyifli ortamlarda bulunmamıza vesile olabilir.

Ekim ayında kendimizi ve sevdiklerimizi güvende hissettirecek adımlar atmak isteğimizde her zamankinde daha fazla olabilir. Özellikle sağlık yada hayat sigortası yaptırmak, maddi birikimler oluşturmak, ev yada benzeri gayrimenkullara yatırım yapmak isteyebiliriz.

Ekim ayında dikkat etmemiz gereken konular, alınganlık, hassas ve aşırı duygusal yaklaşımlar, atalet içinde pasif ve korkak yaklaşımlarla geride durmak, çok bencilleşmek ve narsist kendini beğenmiş tavırlarla uyumsuz kalmak, Her olayı abartmak ve abartılı yaklaşımlarla, isteklerle çevremizdekileri abondene etmek. Aşırı titizlik ve mükemmeliyetçi yaklaşımlar, her şeyi kontrol altına almak isteği ve akışta kalamamak, içe kapanıklık ve radikallik bu ay zorlayıcı şartlar oluşmasına sebep olabilir.

Bu ay, hayallerimizin bizi götürdüğü yere kendi yaratıcılığımıza güvenerek cesur adımlarla ilerlemek gerekiyor.

Mehmet Aktürk

Günerji Uzmanı/Yaşam Koçu

~~~

Konuk Yazarlar tarafından yazıldı

“EKİM 2013 GÜNERJİ” için bir yorum

  1. Saygı Günenç dedi ki:

    YAZAR HAKKINDA

    Mehmet Aktürk yaşam yolculuğuna 1970 yılında İstanbul’da başlayıp, yolu askeri okullarda okuyarak İzmir ve Ankara’dan geçmiştir. Askeri yaşamdan ayrılıp sivil hayata dönünce bilgisayar dünyasına kattığı bir çok yazılım projesiyle ticari yaşamın içinde hem bir girişimci hem de bir bilgisayar programcısı olmuştur.

    Yukarıdaki satırlarda anlatıldığı gibi, bir zaman sonra yaşam amacını keşfedecek farkındalıkları onu bireysel gelişim sektörününde içinde proaktif şekilde çalışmaya yönelmiştir. Şimdi sizlerle paylaşımlarını günerji uzmanı ve yaşam kodu analisti olarak devam ettirmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2.036 okunma

Kişisel blogdur. Ticari amaç ya da kazanç gütmez. Blogda kullanılan bazı görseller ve bazı yazılar google üzerinden alınmıştır. Herhangi bir hak iddia edilmemektedir. İstenildiği zaman kaldırılacaktır.

Başa Dön