Saygı

NE ÇEKTİNİZ BEE! YAZIIIK!

Saygı Günenç

Yalan Dünya’nın Vasfiye Teyze’si, Talentpool Türkiye’nin Kariyer Günleri’ne katılırsa…

 
yazııık
 
Ne çektin be Esra ! Mezuniyet sonrası iyi bir şirkette işe başlayacam, kariyer yapacam diye didindin durdun. Kendimi geliştirecem diye katıldığım eğitim ve seminerlerin sertifikaları, 5 ciltlik ansiklopedi olur. E, naapıcan, katılacan tabii. Hayır, bir işe yarasa bari.
Tecrübesi olmayanı işe almıyollar, yazları staj yapacam da tecrübe kazanacam diye paraladın  kendini. E, naapıcaksın mecbuurr ! Her yaz farklı şirketlerde, farklı departmanlarda  önüne gelen herkesin yüklediği işleri yaptın durdun. Az mı azar işittin hatalarından dolayı ? Yok, senin müdür iyi adamdı. Baktı ki sende bir yetenek var, çalışkansın. Çalışkan olmasan senin üzerine bu kadar gelir miydi ? Hep senin iyiliğin için Esra.
Aldığım dersler yetmez ilave ders alayım, lisan öğreneyim, proje yapayım, bir de not ortalamam iyi olsun diye az mı çektin be Esra. Ders çalışmak için kaç geceler sabahladın be kızım.
Ne deseydim ? Senin için kariyer günlerinde şirketlerle görüşüyo, önüne gelen şirketin başvuru formunu dolduruyo, randevu veren her şirketle görüşmeye gidiyo mu deseydim ? Bir umut, elbet iyi bir şirket alacak mı deseydim ? Dedim demiyorum, deseydim diyorum Esra.
Ne çektin be Mustafa ! Yazıık ! İş görüşmesinden, iş görüşmesine koşturup durdun. Senin görüşmeler için bastırtığın özgeçmişler buradan Ankara’ya yol olur be Mustafa. Naapıcan, gidecen tabii görüşmeye ?  Hayır, bir işe yarasa bari. Yine  aldılar başka birisini işe.Görüşmelerde az mı terledin be Mustafa. Göze girecem, iş için en uygun aday olduğumu kanıtlayacam diye didinip durdun. İşi biliyorsun, bir sürü de olumlu özelliğin var. Ama tecrüben yeterli değil be Mustafa, ben naapiyim.

Ne deseydim ? Senin için Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birini bitirdi, üstüne bir de yurt dışında master yaptı.Yine de iş bulamıyo mu deseydim ? Dedim demiyorum, deseydim diyorum Mustafa !

İş bulacam diye kayıt olmadığın kariyer sitesi kalmadı. İnsan kaynakları şirketlerine de gönderdin özgeçmişi. Mecbuurr. Kendine uygun gördüğün tüm ilanlara da başvurdun. Ama ne oldu? Sonuçta kakaladılar sana o pozisyonu.

Naapacaanız? Ağlayacaaanız tabii. İçinizde biriktirip top mu yapacaanız ? İyi ki Vasfiye Teyze’niz var. Akıtacanız tabii eleminizi, kederinizi…

 

(Talentpool Türkiye sitesinden alıntıdır)
Saygı Günenç tarafından yazıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2.193 okunma

Kişisel blogdur. Ticari amaç ya da kazanç gütmez. Blogda kullanılan bazı görseller ve bazı yazılar google üzerinden alınmıştır. Herhangi bir hak iddia edilmemektedir. İstenildiği zaman kaldırılacaktır.

Başa Dön