Saygı

KASIM 2013 GÜNERJİ

Konuk Yazarlar

Kasım ayı, kazançlarımıza odaklanacağımız bir ay. Kendimize ve ailemize yönelerek, gerek yaşamımıza gerekse işimize dönük sorumluluklarımızı önemseyeceğiz. Maddi manevi kazançlarımız üzerinde düşünmek, bugüne kadar elde edilen sonuçlar, gerek kendimizi gerekse sevdiklerimizi daha koruyucu ve kollayıcı şartları oluşturmak ilk hedeflerimiz içine girebilir.

Kasım ayında bir araya gelmek, yuva kurmak, aile olmak ya da ilişkilerimizi daha üst bir seviyeye taşımak isteyebiliriz. Özel ilişkilerde bekârlar için evlilik, evli olanlarda ailevi şartların daha iyi bir seviyeye taşınması söz konusu olabilir. Sevdiklerimizle birlikte yapacağımız her şey bize kendimizi daha iyi hissettirecek.

Bugüne kadar sevdiklerimizi ihmal ederek yaşadıysak, bu konuda biraz daha farklı şekilde hareket edebiliriz. Yeni bazı yapılanmalar dikkat çekici olabilir. Aynı durum tam tersi durumlarla da önümüze gelebilir. Ailevi durumlardan dolayı işimize gereken özeni gösteremeyebiliriz. Kasım ayında, kendi yaşamımız içinde olan biten ne varsa, iş, aile, hobiler, arkadaşlar; tüm bunlar arasında kendimize göre doğru bir denge oturtmak isteyebiliriz; ya da böyle bir denge kurmaya ihtiyacımız olabilir.

Adsxxz - Kopya

İkili ilişkilerimizde empati ve sevgi duyguları bu ay kendini hissettirmeli. Empati kurmak kadar, kendimizi ve karşımızdaki insanları sevmek çok önemli. Bizim için değerli olan tüm kişilere karşı fedakârlık yapmak ve kendimizle ilgili yapacaklarımızı ertelemek yerine, paylaşarak bir şeyleri birlikte yapmanın hazzını yaşamaya özen gösterelim. Kendimize ait olmayan sorumlulukları sahiplerine bırakarak, bir arada yaşamanın gereklerini yerine getirmek daha huzurlu ve keyifli bir yaşama adım atmamızı sağlayacaktır.

23444 (1)

Eğer katlanarak devam eden bir ilişki varsa, bunu artık sonlandırmak isteyebiliriz. İlişkiler yük getirerek yaşanıyorsa bu ilişkilerin gözden geçirilmesi gerekiyor olabilir. Sorumluluklarımızdan kaçmak değil, herkesin kendisine ait olan sorumlulukları üzerine alarak devam edeceği uzlaşmacı yaklaşımlar manevi olarak çok kazançlı olacaktır. Hatta maddi olarak da çok kazanç sağlanacağını söyleyebiliriz.

Bugüne kadar kullandığımız “evet” ve “hayır” kelimeleri kendi yaşam alanımızı yolgeçen hanına çevirmiş ve kendimize yaşam alanı bırakmamış olabilir. Kendi yaşam alanımıza sahip çıkmak için öncelikle “evet” ve “hayır” kelimelerini nasıl ve nerede kullandığımıza bakmalıyız. Olan biten her şeye kendimizin müsaade ettiğinin farkına varırsak sorunlar çözülecektir. Tüm sorunlara empati ile yaklaşırken, çözüme dönük adım atanlara bizde bir adım atarak cevap verebiliriz. Sadece uyum sağlamak adına, kendimizi hiçe sayarak atacağımız adımların bedelinin ağır olacağını unutmayalım.

Duygusal yaklaşımlar, kullanılmışlık ve kurban edilmişlik hissi ile, arabesk bazı yaklaşımların bizi götüreceği bir yer olmadığı gibi; maddi ve manevi bir getirisinin de olmayacağını bilmenizi istiyoruz. İkilemler ve duygusal dalgalanmalar gerek kendimize gerekse çevremize zarar verebilir ve güvensizlik yaratabilir.

Besleyici ve özenli yaklaşımlarımız başkaları tarafından kullanılabilir; buna müsaade etmeyelim. Hak ettiğimiz kazancı dile getirip istemek, bunu başkalarının değerlendirmesine bırakmaktan iyidir. Emeğimizin bir şekilde takdir edilip ondan sonra karşılığını beklemek yerine, başlamadan önce bunların neler olduğunu tespit edip söyleyelim. Kırmamak gücendirmemek adına  “evet” demek yerine “hayır” demeyi seçelim!

50560913_Subscription_XL (4)

Duygusal yapılanmaların haricinde, ev almak ya da evimizde düzenlemeler yapmak isteyebiliriz. Ayrıca maddi kazançlarımızı artıracak durumlar olabilir. Bu ay yabancılardan gelir elde etmek mümkün. Ayrıca bolluk ve bereket açısından da şanslı bir aydayız. Bunu, senenin hasılatını toplamak açısından da değerlendirebiliriz. Kazançlı ortaklıklar için bir araya gelinebilir ve bu amaçla ortaklıklar, birleşmeler olabilir.

Mehmet Aktürk

Günerji Uzmanı

Konuk Yazarlar tarafından yazıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.592 okunma

Kişisel blogdur. Ticari amaç ya da kazanç gütmez. Blogda kullanılan bazı görseller ve bazı yazılar google üzerinden alınmıştır. Herhangi bir hak iddia edilmemektedir. İstenildiği zaman kaldırılacaktır.

Başa Dön