Saygı

ARALIK AYINDA BURCUNUZ VE SİZ

Konuk Yazarlar
KOÇ BURCU (21 Mart-20 Nisan)
22 Kasım’da Yay burcuna geçen Güneş horoskopunuzun 9. evinden sizi etkilemeye başlamıştır. Uzun yolculuklar, iş seyahatleri, yüksek eğitim, inançlar ve hukuksal davalar konularında yoğunlaşmıştır. Bu evinizde 3 Aralık’ta saat 03:23’de Yay burcunda yeni ay doğacaktır. 5 Aralık’ta Merkür’ünde bu evinize geçmesi ile birlikte iletişim ve ulaşım konuları hızlanacak olup daha somut değerler elde edilebilecektir. 17 Aralık saat 12:29’da İkizler burcunda do.lunay gerçekleşecektir. Horoskopunuzun 3. evinde olup yakın çevre, kardeşler, kısa yollar ve eğitim gibi konularda yüzünüzü güldürecek olaylar yaşayabilirsiniz. Venüs kariyer ve toplum yaşamınızda sizi desteklemektedir. Ancak 21 Aralık’tan itibaren geri (Retro) harekitinde olacağından Venüs ile alakalı konularda resim, müzik, sanatsal faaliyetler, kuaför ve cilt bakımlarında alerjik sorunlar yaşanabilir. Mars 8 Aralık’ta Terazi burcuna geçerek gökyüzünde öncü burçlarda ( Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç) zorlu bir kare açı kalıbı oluşturacaktır. Bu durum 27 Temmuz 2014’e kadar sürecek olup sizi horoskopunuzun 7. evinden etkiliyecektir. İkili ilişkiler, evlilik ve ortaklık konularında dikkatli olmakta fayda vardır. Zira ayrılık söz konusu olabilir.
2014 yılında herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiyle kalın…
~
BOA-BU~1
BOĞA BURCU (21 Nisan-20 Mayıs)
22 Kasım’da Yay burcuna geçen Güneş horoskopunuzun 8. evinden sizi etkilemeye başlamıştır. Eşinizin ve ortağınızın parası ile ilgili konular, vergi, sigorta, kredi, ödemeler, alım ve satım konuları gündeme gelmiştir. 3 Aralık’ta saat 03:23’de yeni ay doğacak olup bu konuları pekiştirecektir. 5 Aralık’ta Merkür’ünde bu evinize geçmesiyle iletişim ve ulaşım hızlanarak daha somut veriler elde edebilirsiniz. 17 Aralık saat 12:29’da İkizler burcunda dolunay gerçekleşecektir. Para ve iş konularında kendi kazançlarınızda yüzünüzü güldürücek olumlu olaylar yaşanabilir. Venüs sizi uzak yerler, iş ve seyahatler, hukuksal konular, yüksek eğitim knularında desteklemektedir. Ancak 21 Aralık’tan itibaren geri (Retro) hareketinde olacağından güzellik konularında, resim, müzik ve sanatsal faaliyetlerde, alınacak eğitimlerde sorunlar yaşatabilir. Mars 8 Aralık’ta Terazi burcuna geçerek gökyüzünde öncü burçlarda ( Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç) zorlu bir kare açı kalıbı oluşturacaktır. Bu durum 27 temmuz 2014’e kadar sürecek olup sizi horoskopunuzun 6. evinden etkiliyecektir. Evinizde ve iş yerinizde dekorasyon veya tadilat ile ilgili harcamalar yaşanabilir, taşınma ile ilgili masraflar oluşabilir. Evcil hayvanlara dair ameliyat gibi problemler gündeme gelebilir.

2014 yılında herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiyle kalın…

~
Burclar-Ikizler
İKİZLER BURCU (21 Mayıs-21 Haziran)
22 Kasım’da Yay burcuna geçen Güneş horoskopunuzun 7. evinden sizi etkilemeye başlamıştır. İkili ilişkiler, evlilik ve ortaklık konuları gündeme gelmiştir. 3 Aralık’ta saat 03:23’de Yay burcunda yeni ay doğarak bu evinizle ilgili konuları pekiştirecektir. 5 Aralık’ta Merkür’ünde bu evinize geçmesiyle birlikte yeni iş projeleri gündeme gelebilir. Aşk ve evlilik konularında , ortaklar ile yapılan işlerde başarı gözükebilir. 17 Aralık saat 12:29’da burcunuzda dolunay gerçekleşicektir. Sizi direkt etkiliyecek olup istekleriniz konusunda ve girişilen işlerinizide dolunayda tamamlayabilirsiniz. Venüs ortak kazançlar konusunda sizi destekliyor. Ancak 21 Aralık’tan itibaren geri(Retro) hareketinde olacağından mal mülk alım ve satımlarınızı bu tarihten önce yapmanızda fayda vardır. Zira ters giden problem çıkaran durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu zamanda estetik dahil ameliyat tavsiye edilmez. Venüs ile alakalı konularda memnuniyetsizlik yaşıyabilirsiniz. Mars 8 aralık’ta Terazi burcuna geçerek gökyüzünde öncü burçlarda ( Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç) zorlu bir kare açı kalıbı oluşturacaktır. Bu durum 27 Temmuz 2014’e kadar sürecek olup sizi horoskopunuzun 5. evinden etkiliyecektir. Aşk konuları, otel, tatil, çocuklar, talih oyunları, kumar ve borsa gibi konularda problemler ve olumsuzluklar yaşanabilir.

2014 yılında herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiyle kalın….

~
yengec
YENGEÇ BURCU (22 Haziran-22Temmuz)
22 Kasım’da Yay burcuna geçen Güneş horoskopunuzun 6. evinden sizi etkilemeye başlamıştır. Ekip arkadaşlarınız, yanınızda çalıştırdıklarınız, evcil hayvanlar ve sağlık konularını gündeme getirmiştir. 3 Aralık saat 03:23’de Yay burcunda yeni ay doğacak olup bu evinizdeki konuları dahada pekiştirecektir. 5 Aralık’ta Merkür’de bu eve geçerek iletişim ve ulaşımı hızlandırarak olaylara netlik getirecektir. 17 Aralık saat 12:29’da İkizler burcunda dolunay gerçekleşecektir. İç dünyanız etkin olup daha derin düşünebilirsiniz, kapalı mekanlardaki organizasyon işlerinde başarı getirecektir. Venüz sizi ikili ilişkiler, evlilik ve ortaklık konularında desteklemeye devam etmektedir. Ancak 21 Aralık’tan itibaren geri (Retro) hareketinde bazı terslikler yaşanabilir. Sorunları büyütmemenizde fayda vardır. Jüpiter’de burcunuzda Retro olduğundan Venüs ile ilgili her konuda abartıya kaçmamalısınız. Mars 8 Aralık’ta Terazi burcuna geçerek gökyüzünde öncü burçlarda (Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç ) zorlu kare açı kalıbı oluşturacaktır. Bu durum 27 temmuz 2014’e kadar sürecek olup sizi horoskopunuzun 4. evinden etkileyecektir. Evde ve işte sorumluluk alarak çok çalışmanıza sebep olabilir. Sağlığınıza özen göstermenizde fayda vardır.
2014 yılında herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim.  Sevgiyle kalın….
~
aslan
ASLAN BURCU (23 Temmuz-23 Ağustos)
22 Kasım’da Yay burcuna geçen Güneş horoskopunuzun 5. evinden sizi etkilemeye başlamıştır. Aşk, çocuklar, sanat, eğlence, kumar, borsa, şans oyunları ve spor faaliyetleri gündeme getirmiştir. 3 Aralık saat 03:23’de Yay burcunda yeni ay doğacak olup bu konuları pekiştirecektir. 5 Aralık’ta Merkür’de bu eve geçerek haberleşme ve ulaşım konularını artıracaktır. 17 Aralık saat 12.29’da İkizler burcunda dolunay gerçekleşecektir. hayalini ettiğiniz işler dolunayda tamamlanarak somut hale gelecektir. Venüs sizi sağlık, ekip arkadaşları, yanınızda çalıştırdıklarınız, ortak projeler ve evcil hayvanlar konularında desteklemeye devam ediyor. Ancak Venüs 21 Aralık’tan itibaren geri (Retro) olacağından cilt problemleri, içtiğimiz ilaçlar ile ilgili yan tesirler, diyet ve güzellik ile ilgili konularda üzebilir. Dikkatli olmakta fayda vardır. mars 8 Aralık’ta Terazi burcuna geçerek gök yüzünde öncü burçlarda ( Koç , Terazi, Oğlak, Yengeç ) zorlu bir kare açı kalıbı oluşturacaktır. Bu durum 27 Temmuz 2014’e kadar sürecek olup sizi horoskopunuzun 3. evinde etkileyecektir. Yakın çevre, arkadaşlar ve kardeşler konularında olumsuz konular yaşanabilir. Eğitim ve öğretim ile ilgili çok çalışmak gerekebilir. Yakınlarınız ile ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Yolculuklarda dikkatli olmakta fayda vardır.
2014 yılında herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiyle kalın…
~
basak
BAŞAK BURCU (24 Ağustos-23 Eylül)
22 Kasım’da Yay burcuna geçen Güneş horoskopunuzun 4. evinden etkilemeye başlamıştır. Ev, yuva, aile, anne, baba ve işyeri gibi konuları gündeme getirmiştir. 3 Aralık saat 03:23’de Yay burcunda yeni Ay doğacak olup bu konuları pekiştirecektir. 5 Aralık’ta Merkür’de bu eve geçerek iletişimi ve haberleşmeyi artıracaktır. Evde ve işte hareket artıcak olup aile ile ilgili sevindirici haberler alınabilir. 17 Aralık saat 12:29’da İkizler burcunda Dolunay gerçekleşecektir. Aile ve iş  ile ilgili başlatığınız konular Doluna’da büyüyerek tamamlanacaktır. İş ve kariyer ile ilgili sevinç yaşanabilir. Venüs sizi aşk, eğlence, çocuklar, kumar, borsa, şans oyunları, oteller ve sanat faaliyetleri gibi konularda desteklemeye devam ediyor. Ancak Venüs 21 Aralık’tan geri (Retro) hareketinde olacağından sanatsal konularda ve aşk ilişkilerinde  terslikler oluşabilir. Sorunları büyütmeyip üstesinden gelebilirsiniz. Mars 8 Aralık’ta Terazi burcuna geçerek gökyüzünde öncü burçlarda ( Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç ) zorlu bir kare açı kalıbı oluşturacaktır. Bu durum 24 Temmuz 2014’e kadar sürecek olup sizi horoskopunuzun 2. evinden etkileyecektir. Harcamalarınıza dikkat etmeli ve fazla açılmamalısınız. Zira kazancınızdan fazla harcayıp ödemelerde zorlanabilirsiniz.
2014 yılında herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiyle kalın…

teraziTERAZİ BURCU (24 Eylül-23 Ekim)

22 Kasım’da Yay burcuna geçen Güneş sizi horoskopunuzun 3. evinden etkilemeye başlamıştır. Yakın çevre, arkadaşlar, kardeşler, eğitim, kısa yolculuklar konularında etkili olmaktadır. 3 Aralık saat 03:23’de Yay burcunda yeni ay doğacak olup bu konuları pekiştirecektir. 5 Aralık’ta Merkür’de bu eve geçerek iletişim ve ulaşım konularını hızlandıracaktır. Arkadaş ilişkileri, yakın çevre ve kardeş ilişkilerinde etkili olacaktır. Eğitimde başarı gözükmektedir. 17 Aralık saat 12.29’da İkizler burcunda Dolunay gerçekleşecektir. Eğitim ile ilgili projeler tamamlanabilir, yakınlarınız ve kardeşlerinizle mutlu beraberlikler yaşayabilirsiniz. Venüs size ev, yuva, aile, iş, ebeveyn konularında desteklemeye devam ediyor. Ancak 21 Aralık’tan itibaren Venüs geri (Retro) hareketinde olacağından ev dekorasyonu, güzelliklerle ilgili konularda daha dikkatli olunmalıdır. Zira işler istediğiniz sonucu vermeyebilir. Memnuniyetsizlik yaşayabilirsiniz. Mars 8 Aralık’ta burcunuza geçerek gökyüzünde öncü burçlarda ( Koç , Terazi, Oğlak, Yengeç ) zorlu bir açı kalıbı oluşturacaktır. Bu durum 27 Temmuz 2014’de kadar devam edecek olup sizi horoskopunuzun direkt 1. evinden etkileyecektir. Çekiciliğiniz artacaktır. Spor yaparak Mars!ın etkisiyle artan  enerjinizi harcayabilirsiniz. Sağlığınıza özen göstermenizde fayda vardır.

2014 Yılında herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiyle kalın…

~
Burclar-Akrep-1AKREP BURCU (24 Ekim- 22 Kasım)
22 Kasım’dan itibaren Yay burcuna geçen Güneş sizi horoskopunuzun 2. evinden etkilemeye başlamıştır. Kendi işiniz,paranız,kazandıklarınız ve kazanacaklarınız konularını gündeme getirmiştir. 3 Aralık saat 03:232de Yay burcunda doğacak olan yeni ay bu konuları pekiştirecektir. 5 Aralık’ta Merkür’ünde bu eve geçmesiyle işleri hızlandırıp yeni kazanç yollarını açacaktır. 17 Aralık saat 12.29’da İkizler burcunda Dolunay gerçekleşecektir. Yeni Ay’da girişilen finansal konuları çoğaltarak Dolunay’da tamamlama fırsatı yakalayacaksınız. Yeni bir iş kapınızdadır. Venüs yakın çevre, kardeşler, arkadaşlar ve eğitim konularında sizi desteklemeye devam ediyor. Ancak 21 Aralık’tan itibaren geri (Retro) hareketinde olacağından resim, müzik gibi güzel sanatlarla ilgili eğitime başlamamanız önerilir. Taşınma ve yolculuk esnasında değerli eşyalarınıza sahip çıkmalısınız. Zira zarar görebilir, dikkat etmekte fayda vardır. Mars 8 aralık’ta terazi burcuna geçerek gökyüzünde öncü burçlarda (Koç, Terazi,  Oğlak, Yengeç ) zorlu bir kare açı kalıbı oluşturacaktır. Bu durum 27 temmuz 2014’e kadar sürecek olup sizi horoskopunuzun 12.evinden etkileyecektir. Kapalı mekanlarda çalışmak durumunda kalabilir ve bu dönemde sağlığınız ile ilgilenebilirsiniz. Değerli eşyalarınıza da sahip çıkmalısınız. Zira kaybetme riski vardır.
2014 Yılında her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiyle kalın…
~
yay-burcu-300x225YAY BURCU (23 Kasım- 21 Aralık)
22 Kasım’dan itibaren burcunuza geçen Güneş sizi horoskopunuzun direkt 1. evinden etkilemeye başlamıştır. Kendi kişiliğiniz, egonuz, benliğiniz ve istekleriniz artmıştır. 3 Aralık saat 03:23’de Yay burcunda yeni Ay doğacak olup bu konuları pekiştirecektir. Ne istediğinizin bilincine varıp, istekleriniz doğrultusunda yol alacaksınız. 5 Aralık’ta Merkür’ünde bu eve geçmesiyle iletişim trafiği artacaktır. Para ve iş ile ilgili güzel haberler gelecektir. 17 Aralık saat 12:29’da İkizler burcunda Dolunay gerçekleşecektir. İkili ilişkiler, evlilik ve ortaklıklar konularında girişilen projeler tamamlanacaktır. Venüs sizi para konularında desteklemeye devam edecektir. Kendi kazançlarınız ve iş konularında şansınızı artıracaktır. Ancak 21 aralık’tan itibaren geri (Retro) hareketinde olacağından güzellik merkezi, kuaför, estetik ve diş yaptırma gibi konuları bu tarihten önce tamamlamanızda fayda vardır. Zira sonra beğenmeyebilir veya sorun yaşayabilirsiniz. Mars 8 Aralık’ta Terazi burcuna geçerek gökyüzünde öncü burçlarda (Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç) zorlu bir kare açı kalıbı oluşturacaktır. Bu durum 27 Temmuz 2014’e kadar sürecek olup sizi 11. evinizden etkileyecektir. Hayallerinizi gerçekleştirmek için daha fazla çalışabilirsiniz. Gurup arkadaşlarınız ile toplantılarda bulunabilirsiniz. Finansal konularda risk alarak yatırım yapabilirsiniz.

2014 Yılında her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiyle kalın…

~
olakOĞLAK BURCU (22 Aralık- 20 Ocak)
22 Kasım’da Yay burcuna geçen Güneş sizi horoskopunuzun 12. evinden etkilemeye başlamıştır. İç dünyanıza yönelme, kapalı mekanlarda bulunma, rüyalar ve bilinçaltı konuları, işlerinizi arka plandan yönetme gibi konularda etkilemeye başlamıştır. 3 Aralık saat 03.23’de Yay burcunda yeni Ay doğacak olup kendi iç sesimize kulak vermemize neden olacaktır. 5 Aralık’ta Merkür’ün bu eve geçmesiyle kapalı ortamlardaki iletişim trafiği artacaktır. 17 Aralık saat 12:29’da İkizler burcunda Dolunay gerçekleşecektir. Alt kadronuzdaki kişler ile ekip oluşturarak gurup çalışmalarınızı tamamlayabilirsiniz. Venüs burcunuzda olup ilgi ve alakayı üstünüze çekmeyi sağlamaktadır ve beğenilmektesiniz. Ancak 21 Aralık’tan itibaren Venüs geri (Retro) hareketinde olacağından güzellikle alakalı bakım, estetik ameliyat da dahil hiçbir değişiklik yaptırmamanızda fayda vardır. Zira güzel sonuçlanmayabilir. Sonradan pişmanlık duyabilirsiniz. Mars 8 Aralık’ta Terazi burcuna geçerek gökyüzünde öncü burçlarda ( Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç ) zorlu bir açı kalıbı oluşturacaktır. Bu durum 27 Temmuz 2014’e kadar sürecektir. Sizi horoskopunuzun 10. evinden  kariyer ve iş konularında etkileyerek çok çalışmak durumunda bırakabilir. yeni projelerde yer alabilirsiniz ve sorumluluklarınız artabilir.

2014 Yılında herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiyle kalın…

~
kovaKOVA BURCU (21 Ocak- 19 Şubat)
22 Kasım’da Yay burcuna geçen Güneş sizi horoskopunuzun 11. evinden etkilemeye başlamıştır. Hayaller, umutlar, dernek ve gurup arkadaşları gibi konular öne çıkabilir. 3 Aralık saat 03:23’de Yay burcunda yeni Ay doğacak olup bu konuları pekiştirecektir. 5 Aralık’ta Merkür’ünde Yay burcuna geçmesiyle hobileriniz ve zevklerinizle ilgili guruplarda iletişiminiz artabilir. Çok istediğiniz bir konuda mutlu olabilirsiniz. 17 Aralık saat 12:29’da İkizler burcunda Dolunay gerçekleşecektir. Çocuklarınız ile ilgili bir mutluluk yaşanabilir, otel ve tatil, aşk ve sanat gibi konularda süpriz neticeler verecektir. Venüs Oğlak burcunda iç dünyanızı yöneltip gerçek sevgiyi bulmanıza yardımcı olacaktır. Ancak 21 Aralık’tan itibaren Venüs  geri (Retro) hareketinde olacağından bu tarihten itibaren güzelliğiniz ile ilgili bir değişiklik, estetik ameliyat dahil yaptırmamanız önerilir. Zira memnun kalmayabilirsiniz. Mars 8 Aralık’ta Terazi burcuna geçerek gökyüzünde öncü burçlarda (Koç , Terazi, Oğlak, Yengeç) zorlu bir açı kalıbı oluşturacaktır. Bu durum 27 temmuz 2014’e kadar sürecektir. Sizi horoskopunuzun 9. evinden etkileyecek olup hukuksal konular, uzak bir yerde bulunan mülkünüzün elden çıkarılması, yüksek eğitim ve uzun yolculuklar gibi konularda fırsat sağlarken zorlayabilirde..

2014 Yılında herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiyle kalın…

~
balikBALIK BURCU (20 Şubat- 20 Mart)
22 Kasım’da Yay burcuna geçen Güneş sizi horoskopunuzun 10. evinden etkilemeye başlamıştır. İş, kariyer, toplumdaki yeriniz gibi konular ön plana çıkabilir. 3 Aralık saat 03:23’de Yay burcunda yeni Ay doğacak olup bu konuları pekiştirecektir. 5 Aralık’ta Merkür’ünde bu eve geçmeye başlamasıyla iş yerinde ve toplumda haberleşme trafiğinizde artış olacaktır. 17 Aralık saat 12:29’da İkizler burcunda Dolunay gerçekleşicektir. Bu size iş ile ilgili, aile içi sevinç olarak yansıyacaktır. Venüs size arkadaş guruplarında, dernek ve hobi gibi guruplarda şans vermeye devam edecektir. Hayalinizi ettiğiniz konularda gerçekleştirme şansı olacaktır. Ancak 21 Aralık’tan itibaren Venüs geri (Retro) hareketinde olacağından bu tarihten önce güzellik ve sanatsal konularda, hobilerinizde işlerinizi halletmenizde fayda vardır. Zira sonra memnun kalmıyabilirsiniz. Mars 8 Aralık’ta Terazi burcuna geçerek gökyüzünde öncü burçlarda (Koç, Terazi, Oğlak, Yengeç) zorlu bir açı kalıbı oluşturacaktır. Bu durum 27 Temmuz 2014 tarihine kadar sürecektir. Sizi horoskopunuzun 8. evinden etkileyecektir. Eşinizin ve ortağınızın parası, kredi, ödemeler, vergi, sigorta, alım ve satm gibi konuları gündeme getirecektir.

2014 Yılında herşeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sevgiyle kalın…

Arzu Özalpay
Astrolog
~~~
astroloji-burc-mkl
Konuk Yazarlar tarafından yazıldı

“ARALIK AYINDA BURCUNUZ VE SİZ” Yorumları (2 Adet)

  1. Hasan Baltalar dedi ki:

    Sitenizi yeni keşfettim. Konu, konsept ve tasarım harika derken, bu yazıyı görüp yıkıldım.

    Günümüz modern insanlarının bilimsel dayanağı olmayan bu tür şeylere nasıl inanabildiğini gördükçe çok üzülüyorum. Burçlarla gelecekten haber alınabileceğini hangi bilim adamı keşfetmiş ve ispatlayabilmiştir? Bunu hangi bilimsel kurama dayandırmıştır?

    Bu yazı sitenin içerik konusuna uymuyor Saygı Hanım. Firmaların insan kaynağını seçerken burcuna göre mi karar veriyorsunuz? Akrep olanların seçimde bir avantajı oluyor mu meselâ?

    Eleştirimi olumlu okumanızı istirham ediyorum ve “inanmak” yerine düşünmeye yani “akletmeye” davet ediyorum.

  2. Saygı Günenç dedi ki:

    Merhaba Hasan Bey,

    Yorumlarınız için teşekkür ederim. Elbette nezaket çerçevesinde olan, nitelikli her eleştiriyi kabul ederim. Sizin de bakış açınıza saygı duyuyorum.

    Ki denildiği gibi:
    Herkes aynı şeyi düşünüyorsa,hiç kimse fazla bir şey düşünmüyor demektir.
    W.Lippmann

    İnsan Kaynakları düşünüldüğünün aksine mülakat, performans vs den oluşmuyor malesef. Bazen motivasyon için belirli çerçevede bir çok konuya değinmek gerekebiliyor. Bunlardan biri de astroloji… Eğer İK’nın yanında ben yazıyor olsaydım burç yorumlarını işte o zaman çok şey söylenebilirdi:)

    Sözleriniz önemli farklı pencereden gelen sesleri elbette değerlendireceğim.

    Görüşlerinizi bildirmeniz konusundaki nezaketiniz için teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2.733 okunma

Kişisel blogdur. Ticari amaç ya da kazanç gütmez. Blogda kullanılan bazı görseller ve bazı yazılar google üzerinden alınmıştır. Herhangi bir hak iddia edilmemektedir. İstenildiği zaman kaldırılacaktır.

Başa Dön