Saygı

GÜLÜMSEYİN -14- İŞ BAŞVURULARINA GERİ DÖNÜŞ

Saygı Günenç

mulakat (1)

 

sgmyazilimsayfasi3

Saygı Günenç tarafından yazıldı

“GÜLÜMSEYİN -14- İŞ BAŞVURULARINA GERİ DÖNÜŞ” Yorumları (2 Adet)

  1. saim dedi ki:

    İş görüşmelerinde sonuç olumsuz da olsa görüşülen adaylar mutlaka dönüş yapılmalıdır. Zira ‘aramadığımızda nasılsa sonucun olumsuz olduğunu anlarlar’ mantığı çok amatörce ve uygunsuzdur. Bugün olumsuz biten görüşmelerin cevabını vermediğiniz adayla tekrar bir araya gelip görüşmek isteyebilirsiniz, ve ya aday tüm planlamasını sizlerle yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlanacağına bağlayarak başka arayışlara girmez ve zaman-para kaybeder….
    Ayrıca olumsuz sonuçlara maille bile olsa dönüşler firmanızın ,işletmenizin profesyonelliğini gösterir, aynı zamanda bu işle ilgilenenlerin de mesleklerinde gerçekten ne kadar özdeşleştiğini ifade eder. Ben şahsen olumsuz yanıt veren bir görüşmeciden dönüş aldıysam o görüşmeciyle tekrar karşılaşmaktan mutluluk duyarım, motive olurum, ikinci görüşmem daha sıcak ve olumlu bir havada geçer…
    Umarım İnsan Kaynaklarında bu profesyonel süreci uygulayabilen daha çok profesyonellerle karşılaşırız…Bu yolla İnsan Kaynağınıza ulaştırdığınız mesaj da işletme algınızda pozitif görüntü yaratacaktır.
    Sevgilerimle…

    1. Saygı Günenç dedi ki:

      Merhaba Saim Bey,

      Böyle bir profesyonelce yaklaşımı görmek son derece sevindirici.
      İK için bir meşguliyet görünen bu geri bildirim bir aday için hangi açılardan değerlendiriliyor bize göstermiş oldunuz.

      Katkılarınız için teşekkür ederim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2.541 okunma

Kişisel blogdur. Ticari amaç ya da kazanç gütmez. Blogda kullanılan bazı görseller ve bazı yazılar google üzerinden alınmıştır. Herhangi bir hak iddia edilmemektedir. İstenildiği zaman kaldırılacaktır.

Başa Dön