Saygı

İNTERNET SİTENİZLE ÇOK İŞ ALABİLMEK İÇİN NE YAPMALISINIZ?

Saygı Günenç

internetsitesi

Çok uzun değil, bundan birkaç yıl önce kapı kapı dolaşarak ürünler satılıyor, firmalar tanıtımları için broşür bastırıyor, medya ve diğer tanıtım araçlarını en iyi şekilde kullanmaya çalışıyordu. Dijital çağın getirdikleriyle her şey değişti… Günümüz iş dünyasında teknolojinin bütün getirdiklerinden yararlanmak gerekiyor. İş gücü maliyetinin düştüğü, aynı zamanda gereksiz emeğin azaldığı, profesyonel çalışmalar yapılabiliyor. İyi bir web sitesiyle dünyaya açılabiliyor ve iş ağınızı genişletebiliyorsunuz.

Web siteleri firmaların, profesyonel yüzü oluyor. Güven verebileceğiniz, hizmetlerinizi rahatlıkla anlatabileceğiniz, size kolayca ulaşabilecekleri geniş bir dünya… Firmanızın prestiji…

Peki tek başına bir web sitesi yeterli oluyor mu? Görünen profesyonel yüzün, içeriğinin hakkını da vermek gerekiyor. Bunun için ekibinizin ya da sizin yapacağınız birkaç çalışma yeterli oluyor. İşte size konu ile ilgili ipuçları:

-İyi bir web sitesinde kullanılan tema ve tasarım, tamamen işinizi yansıtabiliyor olmalı.

internetsitesi2

-Rahat dolaşılabilir bir site olmalı. Yalın, sade, amacına uygun.

-Sayfanıza ilk kez giriş yapan kullanıcı, çok vakit geçirmeden (başka bir çok sayfada dolaşmadan) işinizi tam olarak anlayabilmeli ve istediği bilgiye ulaşabilmeli.

-İnternet sitenizin, hızlı açılabilmesi ve güven içinde olması için iyi bir sunucudan hizmet alınmalı. (Örn: Hostingte sınırları aşın)

-Kullanıcılara kolaylık sağlamak için (özellikle geniş ürün/hizmet alanına sahip firmalar için) detaylı bir site haritası hazırlanmalı.

-internet siteniz, kendi sektörünüzle ilgili önemli dizinlere mutlaka kayıt ettirilmiş olmalı.

-Google rehbere sitesi kayıt ettirilmeli.

-İnternet sitesinde yayınlayacağınız her bilgi, makale(mümkünse görsel) size özgün olmalı.

-Mutlaka iletişim formu olmalı. Gelen her talebe olabildiğince hızlı dönülmeli. Aynı zamanda email sisteminizin çalışabilirliği hakkında sürekli kontrol sistemi oluşturulmalı.

Lesson in a school class. Isolated 3D image.

-Yeni projeler ve kampanyalarla ilgili düzenli email atılmalı. Sıklığı sektöre ve hizmete göre değişecektir. Seyrek ya da gereğinden fazla bıktırıcı olmamalı. Dikkat çekici ve doğru şablonlar hazırlanmalı.

-Sizden ürün/hizmet alan firmaların, makalelerinizin(bilgilendirmelerinizin) altına yorum yazmalarını talep edin.

-İsteğe bağlı olarak Google Adwords reklamları alınmalı.

-İnternet sitenizin SEO ayarları yapılmış olmalı.

-İşinizle ilgili infografikler hazırlayarak viral pazarlama ağıyla dağıtılmalı.

-İnternet siteniz mobil cihazlarda düzgün bir şekilde açılmalı ve içerikleri okunabilmeli.

-En önemlisi internet sitenizi sürekli güncel tutun ya da bu konuda iyi bir hizmet alın.(www.saygigunenc.net)

Ve böylece; internet sitenizi doğru bir şekilde beslemiş ve gerçek anlamda kazanç sağlamak için bir çok adım atmış oluyorsunuz.

Ekibinize ve size kolaylıklar dilerim.

Saygı Günenç

Mart/2014

 

 

 

Saygı Günenç tarafından yazıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.192 okunma

Kişisel blogdur. Ticari amaç ya da kazanç gütmez. Blogda kullanılan bazı görseller ve bazı yazılar google üzerinden alınmıştır. Herhangi bir hak iddia edilmemektedir. İstenildiği zaman kaldırılacaktır.

Başa Dön