Saygı

NUH DEMEK TUFAN DEMEKTİR

Saygı Günenç

nuhtufani

İnsanın hayatında, kimi zaman güzel günler, kimi zaman da sıkıntılı günler yaşanabiliyor. Bazen işinde başarılı, bazen de başarısız olabiliyor. Kısaca hayatta, inişler ve çıkışlar bulunuyor. Düşünsenize her gün mutlu olduğunuzu…(ya da mutsuz) Hiçbir zorluk, sıkıntı yaşamazsanız mutluluğunuzun, başarınızın kıymetini nerden bileceksiniz? Çıkan olumsuzluklar olmasa, başarı yolunu nasıl bulacaksınız? Emin olun yalnız değilsiniz. Yaşanan sıkıntıların bir benzerini ya da aynısını sizin gibi herkes yaşıyor.

Sıkıntıların o ya da bu şekilde üstesinden gelmiş, bir çok kişinin başarı öyküsünü dinliyor ve hayran kalıyoruz. İşte birkaç isim…

Steve Jobs

Bu başarı öyküsünü o kadar çok konuşuyoruz ki; sanırım bilmeyen, iş dünyasında örnek almayan kimse bulunmuyor. Sanırım Steve Jobs hikayesi başlı başına sayfalarca anlatılabilir. (STEVE JOBS’UN ÖĞRETTİĞİ VE ASLA UNUTULMAYACAK 6 HAYAT DERSİ)

Stephen King

Korku ve gerilim üzerine sayısız romanıyla, 100’ün üstünde senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılan eseriyle Stephen King, aslında kısa hikayeler yazan bir İngilizce Öğretmeni olarak çalışıyormuş. İlk romanı Carrie  için 2.500 dolarlık (5.170 TL) avansı kabul eden King, 30 kere reddedildikten sonra kitabı yazmaktan vazgeçmiş. Daha sonra eşinin de desteğiyle kitabı yazmayı bitiren King, vazgeçmeyerek inancıyla başarıya ulaşmış ve şimdi dünyayı sarsacak eserleriyle hayran kitlesini her geçen gün artırıyor.

Oprah Winfrey

ABD televizyon tarihinin en çok izlenen talk show programlarından birisi The Oprah Winfrey Show‘un sunucusu olan Winfrey; film sektöründe de yer almak istemiş, büyük bir tutkuyla “Beloved” filminde başrol oynamış. Ancak film daha ilk haftasından başarısızlığa uğramış. Bu başarısızlık sonrası Winfrey ciddi sıkıntılar yaşamış ve depresyona sürüklenmiş. Fakat kısa sürede kendini toparlayarak bu durumdan ders çıkarmış, “Bu başarısızlık bana yapacağım her şeyi yapmayı ve sonra bütün beklentilerimden kurtulmayı öğretti” diyerek yoluna devam etmiştir.

Başlangıçta çekilen zorluklar atlatılınca, her şey düzeldi diye düşünmemek gerekiyor. Sonradan bir çok olumsuzluk karşımıza çıkabiliyor. Bu konuda en iyi örneklerden bir tanesi Arianna Huffington

ariannahuffington

The Huffington Post‘un kurucusu olan Huffington, aynı zamanda Cambridge Birleşmiş Münazara Topluluğu’nun ilk yabancı kadın başkanı. Huffington, çok satılanlar arasında yer alan “The Female Woman” adlı romanını yayınladığında daha 23 yaşındaydı. Amerikan siyasetinde de yeri olan bu başarılı kadın, geçmişte pek çok başarısızlık yaşamış. Kitabını yayınlatıp başarının mükafatını aldı ve o dönem amacına ulaştı. Ancak ikinci kitabında bütün şöhretine rağmen aynı başarıyı yakalayamadı. İkinci kitabı 36 kere reddedildi. Daha sonra 2003 yılında girdiği seçimde, oyların sadece %0.55’ini alabildi. Başarısızlıklarına pozitif yaklaşan Huffington, bu konuda onu eğiten annesine teşekkür ediyor. Azimli olduktan sonra her hâlükârda başarılı olunabileceğine inanıyor ve bizleri inancıyla büyülüyor.

Her başarı öyküsünü okuduğumuzda, düşünüyor ve ibretle dinliyoruz. Kendimize gelince farklı sebepler sunabiliyor, koşulların uygun olmadığını öne sürüyoruz. Ancak farklı koşullar bile olsa unutmamalıyız ki; zorluklar her zaman oluyor. Önemli olan:

-Hayallerimizden vazgeçmemek ve inancımızı yitirmemek.

-Fırsatları iyi değerlendirmek.

-Karşılaşan her olumsuzluğun pozitif yanlarına bakmak.

-Güzel şeylerin gerçekleşmesi için, çıkabilecek her sorunun karşısında durmak…

Çünkü başarıya ulaşmak demek; sıradan, kolay şeyleri yapmak değil, zorluklarla mücadele edip iyi işler başarmak demektir.

Çünkü; Nuh demek tufan demektir.

Sevgilerimle.

Saygı Günenç

Şubat/2015

steve

Saygı Günenç tarafından yazıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.618 okunma

Kişisel blogdur. Ticari amaç ya da kazanç gütmez. Blogda kullanılan bazı görseller ve bazı yazılar google üzerinden alınmıştır. Herhangi bir hak iddia edilmemektedir. İstenildiği zaman kaldırılacaktır.

Başa Dön