Saygı

KOSGEB NE DEMEK? KİMLER KOSGEB HİBE VE KREDİLERİNDEN FAYDALANABİLİR?

Saygı Günenç

Kosgeb-sgmyazilim

“Fikirler kullanılmadıkça yararsızdır, onların değerinin kanıtı uygulanmalarıdır, o zamana kadar hapishanede sayılırlar” der, Levitt

Eğer iyi bir fikriniz ve projeniz varsa, mutlaka harekete geçmeli ve girişimde bulunmalısınız. Elbette maddiyat bu konuda önemli olacaktır. Ancak daha önce de yazımızda belirttiğimiz gibi, fikrinizi uygulamanız için bir çok kurumdan destek alabilirsiniz. (Bknz: 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü)

İşte bu kurumlardan bir tanesi de: KOSGEB

KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı, 3624 sayılı kanunla 20 Nisan 1990 tarihinde kurulan ve şu an, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı‘na bağlı olan, bir kamu kuruluşudur.

KOSGEB; 1990 yılında kurulduğunda, sadece imalat sanayi işletmelerini ekonomide geliştirmek amaçlı kurulmuştur. Özellikle 1990-2009 yılları arasında yaptığı başarılı çalışmalar, takdirle karşılanmış ve 2009 yılında imalat sanayi dışında kalan sektörlerin geliştirilmesi görevi de KOSGEB’e verilmiştir.

Kurumun amacı; girişimcilik kültürünün gelişmesine katkıda bulunup, KOBİ’lerin rekabet güçlerini geliştirerek sosyal ve ekonomik kalkınmada ki paylarını arttırmaktır. KOSGEB desteklerinden faydalanmak için, illaki KOBİ olmanız gerekmiyor. İşini yeni kurmayı planlayan herkes, kurum şartlarına uyarak başvuru yapabiliyor ve yeni girişimci desteklerinden faydalanabiliyor. (Desteklenen sektörler için tıklayınız)

Kosgeb-sgmyazilim2

Kısaca;

1-Şirketiniz varsa(KOBİ) ve hayata geçirmek istediğiniz projeler varsa,

2-Üretim yapmak istediğiniz, ülkemize katkısı olacağını düşündüğünüz, inovatif, fayda sağlayacak, desteklenmesine ihtiyaç duyduğunuz fikirleriniz, ar-ge projeniz varsa,

3-Fikriniz ve yeteneğiniz (uzmanlığınız) olan bir konuda çalışmak ve kendi işinizi kurmak istiyorsanız,

4-Benim mesleğim değil ama ben bu işi yapmak ve girişimci olarak işletmemi açmak istiyorum diyorsanız,

Kosgeb hibe ve kredilerinden faydalanabilirsiniz.

Saygı Günenç

Ocak/2016

(GİRİŞİMCİ REHBERİ kategorimizde, KOSGEB başvuru, hibeler, iş planı hazırlama, gereken evraklar, koşullar vs. gibi bir çok konuda makale bulabilirsiniz.)

 sgmyazilimsayfasi1

 

 

 

Saygı Günenç tarafından yazıldı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3.433 okunma

Kişisel blogdur. Ticari amaç ya da kazanç gütmez. Blogda kullanılan bazı görseller ve bazı yazılar google üzerinden alınmıştır. Herhangi bir hak iddia edilmemektedir. İstenildiği zaman kaldırılacaktır.

Başa Dön