Saygı

ETKİNLİĞİMİZ SONUÇLANDI! ATÖLYEMİZİN EYLÜL/2013 KOLAJ ÇALIŞMASI KAZANANLAR BELLİ OLDU

Saygı Günenç

Yaşadıklarımızın üzerimize etkilerini belirleyen ne oldukları değil, onlara ne anlam verdiğimizdir…

Adaylarımızın bu etkinliğe kendilerini koyarak, özel dünyalarını yansıtarak yürekten katılmaları, en anlamlı şey. Hepsi birbirinden güzel, birbirinden değerli… Tüm adayların ellerine, yüreklerine sağlık.

Etkinlik sürecinde ben çok keyif aldım. Adaylarımızdan gelen feedback doğrultusunda onlarında bu keyfi yaşadığını söyleyebilirim. Ve biliyorum ki oylamaya katılan herkes bu güzel yüreklerden çıkan çalışmaları çok beğendi…  Jüri üyelerimize de teşekkür ederiz.

Etkinlik formatı gereği ilk iki kolaj çalışmasını seçmek durumundayız. Bu derecelendirme sadece kitap hediye edebilmek için yapılmıştır. Tekrar belirtmek istiyorum bütün çalışmalar birbirinden güzel… Adaylarımız Linked in İK'YA DAİR HER ŞEY ""paylaşmak ayrıcalıktır" grubu üzerinden ve blog üzerinden yapılan oylamada, toplamda 123 oy almışlardır. (Bir jürimiz oyunu herkese verdiği için ekleme yapılmıştır) Özellikle belirtmeliyim ki; blog üzerinden gelen oylarda aynı IP ve email adresleri kabul edilememiştir.

Gelelim birinciye 🙂 Birinciliği iki yarışmacımız paylaşıyor.

Maskülen kolaj çalışmasıyla Barış Çalışkan 12 numara  ve

kelebek formunda dünyasını yansıtmasıyla Çisem Çalışkan…

Her iki adayımız da 27'şer oy almıştır. Birinciliği eşit olarak dağıtıyor ve ikisini de tebrik ediyoruz.

Bu eşitlik sebebiyle bir başka adayımıza, kitap kazanma fırsatı doğuyor. Yarışmamızın ikincisi:

Kendisini ve her şeyini aşk ile ifade eden Burcu Çimen…

Adayımız 18 oyla ikinci olmuştur. Kendisini tebrik ediyoruz.

Bu adaylarımızı, 1 numaralı ve 10 numaralı kolajlar takip etmektedir.

"Kitaplar insanların yolunu aydınlatır" der bir Çin atasözü… İşte yolumuzu aydınlatacak değerli kitaplarımız, işte hediyelerimiz…

1. BABALARDAN BABALARA –Yayınevi: Postiga-Sayfa Sayısı: 384-Baskı Yılı: 2013

babalardanGerçekten iyi bir baba mısınız?

Babalıkla ilgili bilgilerinizin doğru olduğuna emin misiniz?

Eşinizle ya da çocuğunuzla konuşurken kendi yerinizde babanızı gördünüz mü?

Çocuğunuzla attığınız her adımla ileriye doğru yürürken doğru yolda mısınız acaba?Kim bilir belki de doğru bildikleriniz yanlış, yanlış bildikleriniz doğrudur…

Bu kitap bildiklerinize belki de bir çizgi çekecek. Anne-babalığınızı tekrar sorgulayacak, çocuğunuzun hayata ilk adımlarını atarken güvenli ve kendinden emin olarak yanınızda durmanıza sebep olacak. Üstelik bu adımı atarken, kendinizi de çocukluk yıllarında bulacaksınız.Türkiyenin önde gelen uzmanları Prof. Dr. Özcan Köknel, Prof. Dr. Kemal Sayar, Prof. Dr. Nevzat Tarhan ve Pedagog Ali Çankırılı ile farklı bir yolculuğa çıkmak üzeresiniz.Uzmanlarımızın hayat yolculuklarına, babalarıyla ilişkilerine, onların çocukluklarına misafir olacaksınız.

Sevilay Acarın samimi ve derin sorularıyla bambaşka bir serüvene ilerliyorsunuz. Elinizdeki bu kitap ezberlerinizi bozacak. Evlilik, ilişkiler, baba ve çocuk iletişimi ile ilgili hemen her bilginizi "Babalardan Babalara" kitabıyla yenileyeceksiniz…Geleceğin babaları ve mutlu bir kuşak için miras bilgiler elinizin altında. Derin bir nefes alın ve ilk adımınızı atın… Mutlu bir kuşağa doğru yol almak için keyifli yolculuğunuz başlıyor…

2. DİNLE! HAYAT SANA NE FISILDIYOR –Yayınevi: Postiga-Sayfa Sayısı: 240-Baskı Yılı: 2013

zahideEkranların sevilen yüzü zahide yetişten bir ilk kitap:

"Dinle! Hayat sana fısıldıyor"

Karşılaştığınız biri, duyduğunuz bir söz, aklınıza gelen bir fikir, fark etmediğiniz tesadüfler… Hayat her an, her yerde size bir şeyler fısıldıyor… Aşka, başarıya, ayrılıklara, yeni başlangıçlara dair… Ne kadarını duydunuz? Ne kadarının farkındasınız?..Şimdi bir yol açıyoruz size, ilerleyelim beraberce, duymak ve farkında olmak için… Zahide Yetiş ilk kitabı "Dinle! Hayat Sana Fısıldıyor…" ile kalbini kalemine dökerek ruhumuza dokunuyor. Birbirinden farklı gerçek hayatları okuyacağınız bu kitapta, uzmanların verdiği samimi görüşlerle de bilgilerinize yenilerini ekleyeceksiniz. Yaşarken sırrının farkına varamadığımız, bazen bizi duvardan duvara çarpan, bazen de pamuklar içine düşmemizi sağlayan enteresan hikayeler…Kitapta neler yok ki… Aşk, evlilik, aldatma, boşanma, üvey anne, üvey baba, kayın valideler, çocuk rekabeti, kadınların çekindiği öteki kadın… Kısaca hayata ve ilişkilere dair her şeye dokunan yazıları keyifle okuyacaksınız."… Tesadüflere inanmam ben, hayatımda dokunduğum hiçbir canlının rastgele orada olduğuna da inanmam. Yapabildiğim iyiliklerde, o kişinin nasibine ulaşmasında sadece vesile sayarım kendimi. Bana yapılmış kötülüklerde de güçlü olmam ve öğrenmem için bilgelik ararım içinde. Şanslı sayarım kendimi ve bana verilenlere hep şükrederim, olmayınca da isyan etmem. Elimden, dilimden, aklımdan gelenin en iyisini yaptım der giderim. Hatalarım olmasaydı, tecrübelerim de ve elbette bu kitap da olmazdı. İşte tüm bunların toplamı olarak yaşamdan süzerek damıttığım hikayeleri sizinle paylaşıyorum…"

3. YAŞININ İYİSİ OLYayınevi: Postiga-Sayfa Sayısı: 208-Baskı Yılı: 2013

sah-yayci-115902D5Estetik ve Güzellik Dünyasının Maestrosu Şah Yaycının İlk Kitabı "Yaşının İyisi Ol" İyi Yaş Almanın Sırlarına Işık Tutuyor Estetik ve Güzellik Dünyasının Maestrosu Şah Yaycı, "Yaşının İyisi Ol"kitabıyla yaşımızın iyisi olmamız için bize ışık tutuyor.Şah Yaycı güzelliğin etrafımıza yaydığımız bir duygu, bir his olduğunu, bunun da yaşımızın iyisi olmayla doğrudan ilgisi bulunduğunu anlatıyor.İlk gençlikten, ömrümüzün süreceği ileri yaşlara dek doğru güzellik ve estetik bilinci için rehber niteliğinde olan bu kitap bize güzel ve bakımlı görünmenin sırlarını anlatıyor.Yani 15 yaşı ve üzeri, kadın-erkek herkese hitap ediyor.Hangi yaşta bizi neler beklediği, kendimizi nasıl korumaya almamız ve doğru estetik/güzellik bilinci için neler yapmamız gerektiği konusunda adım adım ayrıntılı ipuçları veriyor. Türkiyenin yedi bölgesinin etnik özelliklerinin haritasını tek tek çıkarıp nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatıyor. Akdeniz, Doğu Anadolu, Ege, İç Anadolu, Karadeniz, Güneydoğu Anadolu ve Marmara Bölgesindeyseniz nelere dikkat etmelisiniz, biliyor musunuz? Bu kitapta iyi yaş almak için nasıl yastık kullanacağımızdan tutun da ne yiyip içerek, ne tür egzersizler yaparak kendimizi zinde ve dinç tutacağımıza dek çeşitli bilgiler var. Sadece bunlar mı? Ameliyatlı-ameliyatsız estetik müdahalelere dair bilgiler edinmek ve kendimizi bir ameliyat masasında bulmadan önce nelere dikkat etmemiz gerektiğini bilmek için mutlaka bu kitabı okumalısınız. Kitabın içinde estetik müdahalelerin içeriğini anlatan bilgileri kaçırmayın. Yaşın ilerlemesiyle yaş alıyoruz, ama yaşımızın tüm güzelliklerini hem ruhumuzda hem bedenimizde sergileyebiliyor muyuz? Neyi doğru, neyi yanlış yapıyoruz?

İşte "Yaşının İyisi Ol" kitabı tam da bu nedenle yazıldı.

ETKİNLİĞİN BİRİNCİSİ: BARIŞ ÇALIŞKAN KOLAJ ÇALIŞMASI

 

kola bir

ETKİNLİĞİN BİRİNCİSİ: ÇİSEM ÇALIŞKAN KOLAJ ÇALIŞMASI

 

kola iki

ETKİNLİĞİN İKİNCİSİ: BURCU ÇİMEN KOLAJ ÇALIŞMASI

 

kolauc

Motivasyon ve Yaratıcılık Atölyesi'nde bu ay gerçekleştirdiğimiz "Kolaj Çalışması" etkinliğinde POSTİGA YAYINLARI sponsorumuz olmuştur.

postiga_yayinlari3912

 

Saygı Günenç tarafından yazıldı
Etiketler:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4.090 okunma

Kişisel blogdur. Ticari amaç ya da kazanç gütmez. Blogda kullanılan bazı görseller ve bazı yazılar google üzerinden alınmıştır. Herhangi bir hak iddia edilmemektedir. İstenildiği zaman kaldırılacaktır.

Başa Dön