Bildiğiniz gibi 01 Eylül 2013 tarihinde, malulen emeklilik ile ilgili yönetmelik değişti. Elbette değişiklikler ile ilgili çeşitli açıklamalar yapıldı. Ancak herkesin hala net olarak bilmediği bu yönetmelikle ilgili, tekrar hatırlatmalar yapmak, anlaşılmayan noktaları ele almak istedim. Dilerim sağlığınız, keyfiniz hep yerinde olur…
Öncelikle kimlerin “malul” sayılacağını netleştirerek başlayabiliriz.
4/1-a(SSK) ve 4/1-b(BAĞ-KUR) sigortalıları için, çalışma gücünün veya iş kazası/meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az %60’ını kaybettiği tespit edilen sigortalılar malul sayılmaktadır.
Hastalığın ne zaman başladığı önemlidir. Çünkü çalışma gücünüzü etkileyen durum, çalışma hayatına başladıktan sonra ortaya çıkmış olmalıdır. Yani doğuştan bir malullük geçerli olmayacaktır. (Doğuştan gelen bir sakatlık söz konusuysa zaten engelli emekliliğinden yararlanılacaktır)
Malulen emeklilik ne gibi haklar sağlar?
Malulen emeklilik, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 25,26 ve 27 nci maddeleri ile düzenlenmiştir.Bu sigorta kolundan sağlanan tek yardım ise malullük aylığı bağlanmasıdır.
Özellikle belirtmeliyim ki; hastaneler tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporlarında ki oranlar Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde oluşturulan sağlık kurullarınca geçerli olmamaktadır. Bununla ilgili bir çok kişi mağdur durumda kalabilmektedir. Çalışan hastaneden aldığı raporla, SGK sağlık kurullarının raporlarının örtüşmediğini görünce hayal kırıklığına uğrayabilmektedir. Ancak diyelim ki hastane %80 malulluk oranı vermişken bu oranı SGK %30 olarak belirledi. O zaman yapılacak tek şey SGK bünyesinde yer alan Yüksek Sağlık Kurulu’na itiraz etmek. Bu kurulun verdiği karar ise kesin karar sayılacaktır. Tabi dava yolu açıktır.
Malullük aylığına hak kazanmak için ne gereklidir?
Kanunun 26 ncı maddesi gereğince, sigortalıya malullük aylığı bağlanabilmesi için sigortalının;
– Kanunun 25 inci maddesine göre malul sayılması,
– En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması,
– Maluliyeti nedeniyle sigortalı olarak çalıştığı işten ayrıldıktan veya işyerini kapattıktan veya devrettikten sonra Kurumdan yazılı istekte bulunması,gerekmektedir.
Ancak, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendine göre sigortalı sayılanların kendi sigortalılığı nedeniyle genel sağlık sigortası primi dahil, prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması zorunludur.
Maluliyet durumunun tespiti için sevk işlemi yapıldığı tarihte sigortalılığını sonlandırması şartı aranmayacaktır. Sigortalılık devam ederken de sigortalı sevk talebinde bulunabilmektedir. Maluliyetine karar verilen sigortalının sigortalılığı aylık bağlanması talebinde bulunduğu tarihte sonlandırılmış olmalıdır.
Kısaca; 1800 prim günü ve 10 yıl sigortalılık süresine sahip olmanız emeklilik için yeterli olacaktır. Eğer bir başkasının bakımına muhtaç olacak durumda bir malullük var ise 10 yıl şartı gerekmemektedir. Sadece 1800 prim günü yeterli olacaktır.
1 Eylül 2013 de yürürlüğe giren yönetmelik ne gibi değişiklikler getirdi?
Malulen emeklilik şartları olan 10 yıl/1800 prim günü, en az %60 oranında rapor almanız ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Bunlar yasayla düzenlenmektedir. Yönetmelik ise %60 oranının tespitinde yer alan hastalık türlerinde değişiklik getirmiştir. Buna göre;
-Tüm organ nakilleri gerçekleştirilen hastalara (kemik iliği nakli hariç)koşulsuz maluliyet verildi.
-Diyalize girmeyen böbrek yetmezliği olan hastalara bu hak getirildi.
-Tüm kanser hastaları, tanı konulduktan sonra koşulsuz 18 ay boyunca malül kabul edildi ve tedavi süresince maluliyet hakkı verildi.
-Kanserlere ve endkrin hastalıklarına bağlı gelişen ve tedavisi olmayan ağır elektrolit bozuklukları dahil edildi. Kemik iliği naklinden sonra 12 ay süreyle malül kabul edildi.
-Kan kanseri hastalarına tanıdan sonra 24 ay süreyle malül olabilme hakkı verildi.
– Tedavisi olmayan ve kişinin çalışmasına olanak vermeyen genetik hastalıklar malûliyet listesine alındı.
– Otizm gibi yaygın gelişim bozuklukları malûl sayılma kriterlerine eklendi.
– Tek el desteğine rağmen yardım olmaksızın yürüyememe, standart toplu taşıma araçlarını kullanamama durumunda sigortalı malûl sayıldı.
– MS, Parkinson, Alzheimer hastalığı, demans, sara gibi sık ve güncel nörolojik hastalıklar kapsama alındı.
– Kişisel bakımını ve zorunlu ihtiyaçlarını yardımsız yapamayan romatolojik ve nörolojik hastalıklar listeye girdi.
– Travma sonrası stres bozukluğu ve obsesif-kompulsif bozukluk gibi sık görülen psikiyatrik hastalıklar malûliyet kriterlerine eklendi.
-Koroner arter hastalıkları, kalp kapak hastalıkları, aritmiler, kalp yetmezliği gibi güncel ve sık görülen kardiyolojik hastalıklar ile ilgili kriterler ilk kez oluşturuldu.
– Sindirim sistemi kanamaları, ülseratif kolit, kaşeksi, kronik pankreatit gibi eski yönetmelikte olmayan birçok hastalık eklendi.
– Şeker hastalığına ilişkin malûliyet kriterleri genişletildi, en az 3 organının orta ve ileri düzeyde bozulması malûliyet kriteri olarak kabul edildi.
-Astım, KOAH, uyku bozuklukları gibi sık görülen solunum sistemi hastalıkları için ilk kez malûliyet kriterleri oluşturuldu.
– Solunum yetmezliği nedeniyle yardımcı solunum cihazlarını sürekli kullanan hastalar bakıma muhtaç olarak kabul edildi.
– Tedaviye dirençli ve bulaşıcılığı yüksek olan verem hastalarına 2 yıl süreyle malûliyet hakkı getirildi.
– Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen sigortalının çalışma olanağının bulunmadığı durumlarda malûl olabilme ile ilgili düzenleme yapıldı.
Daha önce malülen emeklilik talebinde bulunan ve bu kapsama giremeyenler 01/09/2013 den itibaren tekrar başvurabilirler.(değişiklik yapılan maddelere göre)
Nereye başvurulacak?
Malulen emeklilik için önce malullük durumunuzun tespiti gerekiyor. Bunun için bulunduğunuz yerdeki SGK müdürlüğüne dilekçe ile başvuracaksınız. SGK, en az 1800 gün prim ödemeniz varsa sizi yetkili hastanelere sevk edecek. Buradan alacağınız rapor SGK sağlık kurulu tarafından değerlendirilecek ve malulen emekli edileceksiniz.
Saygılarımla. Saygı Günenç
“paylaşmak ayrıcalıktır”
iyi günler iyi çalışmalar benim zize söylüyegegim eşim beyin amalıyatı geçirdi beyninden 6 santim timur çıktı beyin açılınca beyindeki su oranı dengeyi saglayamadı o yüzden 2 amalıyatı oldu beynine şaf takıldı şafda ömür boyu kullanacak şafın anlamı beyin daki suyu fazlasınıbeyinden mide boşluguna boşaltıyor acaba benim eşim malunan emekli olabilirmi pirim 16 yıl yatırdım sigorta 6 yıl bakurda 10 yıl yatırdım ve 2 çocuk annesi acaba malulen o labilirmi yaşı 01/01/1972 pirime başlama yılı 1996 pirime başlama yılı
Merhaba Bilal Bey,
Öncelikle eşinize acil şifalar diliyorum.
Anladığım kadarıyla eşinizin durumu çalışma gücünün veya iş kazası/meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az %60′ını kaybetmesi şartına 10 yıl 1800 prim günü şartına uyuyor.
yönetmelikle, bir çok hastalık ve durum yapılan değişikliklerle emeklilik kapsamına girmektedir. Özellikle kendi yaşamını idame ettiremiyorsa zaten bunları konuşmaya hiç gerek kalmayacaktır. Bu durumu bağlı olduğunuz SGK’dan teyit ettirmenizde fayda bulunmaktadır.
Size ve eşinize sabır ve sağlık diliyorum.
Merhaba benim eşim askerde epilepsi hastaligina yakalanmiş şuan 36 yasinda ilaç kullaniyor senede 2 kere bayiliyo ve uyku bozuklugu yasiyo sitresli oluyo ama egesi normal çikiyo napa biliriz işi baski ci koku onu etkiliyo çok daraldik yardimci olun malülen emeklilik için nasil baş vurmamiz gerekir
merhabalar babamı 1800 gün prim ve %24 ortopedi,%20 kalp,%20 nefroloji ,%3 göz,%10 fizik tedavi rapor verdi heyete girdik puanlarımız doğru olduğu için kesilşmedi sosyal güvenliğe ve oradanda malatya sosyal güvenlikde incelenmesi için yollayacaklarmış babam ne zaman emekli olur.ne kadar sürsr bu süreç ve malatya bu puanı kesermi gerçekten çalışamıyor hasta.birde bağkuru yapılandırdık ödüyoruz hastane masrafları bizdenmi ister.son olarak babamı inşaat firmasında ssk lı gösterdik bin sekizyüz gün olsun diye ssk sını hangi süreçte durdurmalıyım.sonuç belli oluncamı yoksa hemen sonlandırmalımıyım
ben ilk olarak omemtumümün 3de 1 sonra tamamı sonra bundan dolayı çıkan bir fıtık ameliyatı geçirdim işyerınde agrılarım oluyor çalısamıyorum malulen bas vurusu yaptım kabul edilmedi benim şu an napmam lazı mlütfen bana yardımcı olabilir misiniz
Merhaba Murat Bey,
Eğer sizin ile ilgili %60 raporu verilmediyse;
sağlık kurulu raporunun Yüksek Sağlık Kurulu’nda tekrar incelenmesini isteyebilirsiniz. Bunu da bağlı olduğunuz SGK müdürlüğünden bir dilekçe ile talep edebilirsiniz.
Ancak tekrar aynı karar verilirse, bu noktada yapılaca bir şey olmayacaktır. Yasal süreç ile ilgili olarak da yine SGK birimiyle konuşmanızda fayda olacaktır.
Kolaylıklar dilerim.
Buyıl ocak ayında Böbrek naklinden malülen emekli oldum 450 tl maaş bagladilar sizce dogrumudur
böbrek nakli hastasıyım gün ve prim herşeyim tuttu başvurumu yaptım hastenden raporumuda aldım.şimdi kesin emekli oluyormuyum.gün bekliyoru artk….
Merhaba Kamil Bey,
01 Eylül 2013 de yürürlüğe giren yönetmeliğe göre;
Tüm organ nakilleri gerçekleştirilen hastalara (kemik iliği nakli hariç)koşulsuz maluliyet verildi.
Başvurunuzu yapabilirsiniz.
Sağlıklı günler ve kolaylıklar dilerim.
vede pardon bu beklemek nekadar bir süre alınıyo öğrenmek için sordum
Kamil Bey, raporunuzu aldıktan sonra;
“En az on yıldan beri sigortalı bulunup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması,”
maddesine uygunluğunuza göre emekli olabilirsiniz.
10 yıldır eşim emes hastası geçen yıl malül emekliliğe baş vurduk red aldık bu yıl yeni çıkan kanunla tekrar baş vurduk tek başına hayatını idare edemiyor tekrar red alırsam naapmamı önerirsiniz
Merhaba Elif Hanım,
Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliği, 1 Eylül tarihi itibariyle yürürlüğe girdi. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular yeni yönetmeliğe göre değerlendirilecektir. Bu sebeple geçen seneden farklı bir yanıt alma olasılığınız yüksek.
Ancak alırsanız bir de hukuki yola başvurmanız gerekecektir.
Eşinize acil şifalar diliyorum.
selamlar 9000 bin iş günüm var yaklaşık l5 yıldır astım hastasıyım malulen emekli olabilirmiyim. bana cevap verirseniz memnun olurum
Merhaba Burhan Bey,
Hastalığınız ile ilgili kriterler değişikliklerin arasında yer alıyor. Başvurunuzu yapmalısınız.(hastalık koşulları etken olacaktır, cihaza bağlı olma vs)
Geçmiş olsun dileklerimle.
merhabalar size su sekil sorum olçak bendede boyun fıtığı var ve kollarıma vuruyor bide menüsküs amaliyatı geçirdim fakat çalışmamı çok etkiliyo neyapmam gerekir malünen emekliği hak edermiyim piri 4920 saygılarım
Merhaba Birol Bey,
“4/1-a(SSK) ve 4/1-b(BAĞ-KUR) sigortalıları için, çalışma gücünün veya iş kazası/meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az %60′ını kaybettiği tespit edilen sigortalılar malul sayılmaktadır.”
bu tanıma uygun bir işgücü kaybınız yoksa malesef malul sayılmayacaksınız. isterseniz yinede de bağlı olduğunuz müdürlüğe başvurunuzu yapabilirsiniz.
Geçmiş olsun dileklerimle.
Her iki gözümde kornea nakli oldum.Astım hastasıyım.Kulağımda duyma sorunum var.Solunum destek ilaçları kunanıyorum. 1 eylülde çıkan yasandan malulen emeklilik için yararlanmak istedim.Adana sağlık kurulundan red geldi ne yapmam lazım
İyi çalışmalar, tarım bağ-kurlularda malulen emeklililerin aldığı aylık ile normal emeklilerin aldığı emeklilik aylığı arasında miktar farkı var mı, varsa bu oran nedir Acaba?
Merhaba Doğan Bey,
Malulen emeklilikte Bağ-kur ya da Sgk arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır.
iyi günler dilerim.
11 yıldan buyana 2600 günüm var bağkur üstünden verdim dilekcemi sağlık için heyetten de gectim. yani saygı hanım işlemler nekadar sürüyo?vede kesin oluyomuyum?
Merhaba Kamil Bey,
Bölge Sağlık Kurulundan alınan rapora göre emeklilik uygunluğunuz varsa ortalama 2 aylık bir sürede aylığınız bağlanmaktadır.
Mrb sormak istediğim;Babam bu ay içerisinde malulen emklilik için CBÜ hastanesinde işlemlere başladı fakat fakat bu işlemler için muayene ve tüm masrafları bizim ödememiz gerektiğini söyledi hastane bizde ödedik işlemler devam ediyor.Bağkura borcu olduğu için devlet karşılamıyormuş ama babam şu an SSK lı olarak çalışıyor.Babam çalışmasa bağkur borcundan dolayı devlet karşılamıyor tedavi masraflarını doğru ama SSK lı olarak çalışıyor olması bu durumu değiştirmez mi?Şimdiden çok teşekkür ederim…
Merhaba Ceyhun Bey,
Malesef Bağ-Kur borçlanmanız sebebiyle bu masraflar sizden tahsil edilecektir.(Hastaneye sevk sırasında borcunuz olması yeterli) SGK lı olmanız bu borcu silmediği için ödemek durumdasınız. Daha sonra da tahsil edemiyorsunuz.
Konuyu sizi yanlış yönlendirmemek adına SGK Müdürlüğü’nden bir yetkiliyle görüşerek teyit ettirdim.
Babanıza acil şifalar dilerim.
Selamlar az evvel sgk ile telefonda görüştüm sgk 170 telefon hattından ben kanser hastasıyım fakat yeni çıkan yasada koşulsuz şartsız 18 ay maaş bağlanma diye bir şey yok kusur oranı % 60 olucak 1800 gün prim olucak ve 10 yıl sigorta olucak haberler yalan bilgi rica ediyorum sgk çalışanlarımı kanunu bilmiyor hasta insanlarımı kandırıyorlar sayyılar
Merhaba Özgür Bey,
Yasaya göre tüm kanser hastaları, tanı konulduktan sonra koşulsuz 18 ay boyunca malül kabul edildi ve tedavi süresince maluliyet hakkı verildi.
Bu konu çok nettir. Telefonda yanlış anlaşılma sonucu yanlış bilgilendirme yapılmış olabilir.Bölgenizdeki SGK Müdürlüğüne başvurmanızı öneririm.
merhabalar benim öğrenmek istediğim bir konu var kalıcı kolostomililerde hiç bir şarta bağlanmadan malülen emeklilik oluyormu daha önce böyle birşeyler vardı sanırım
Merhaba Gonca Hanım,
Bildiğim kadarıyla geçirdiğiniz operasyonel durumun derecesine göre çalışma yaşamına dönme ihtimali mevcut. Başkasının bakımına muhtaç olup olmamanıza/çalışama gücünüzü kaybetmenize göre de değişebilir.
Şu an sizin bahsettiğiniz bu sağlık durumu e maddesinde yer alıyor. Bunun içinde yukarıda ki yazıda geçen emeklilik şartlarını doldurmanız gerekiyor.
E. KARIN HASTALIK VE ARIZALARI
1- KARACİĞER:
Karaciğerin fonksiyonlarını ileri derecede bozan veya tedavi edilemeyen hastalıkları, kanserleri, tam teşekkül etmiş siroz ve karaciğer transplantasyonu
2- SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARI:
a) Anal inkontinanslar veya anal sifinkter yokluğu, kalıcı ileostomi veya kolostomiler
b) Kolonun büyük bülümünü tutan, tedaviden yarar görmeyen ve sekel bırakan crohn hastalığı, kolitis ülseroza veya malabsorbsiyon sendromları
c) Sifinkterektomi ile birlikte subtotal kolektomiler,
d) Total kolektomi
e) Tedaviden yarar görmeyen sindirim sistemi kanserleri
ÖNEMLE BELİRTMELİYİM Kİ BU KONUDA NET CEVAP VEREBİLMEK İÇİN BÖLGE SAĞLIK KURULUNUN KARARINA GÖRE HAREKET EDİLEBİLİR. BAŞVURMANIZI VE ALACAĞINIZ RAPOR ÜZERİNDEN KONUŞULMASINDA FAYDA BULUNUYOR.
(HASTALIĞIN BAŞLANGIÇ TARİHİ DE ÖNEMLİDİR. EĞER SİGORTA BAŞLAMADAN ÖNCE BU HASTALIK MEVCUTSA 15 YIL 3600 PRİM GÜNÜNE TABİ EMEKLİ OLABİLİRSİNİZ.)
Acil şifalar dilerim.
benim rapotum var yüzde 60 ve 1800 gün ödesem malulen emekli olabirmi,yimn
Mutlu yıllar Saygı Hanım benim sorum şöyle 3026 gün pirimim var %66 engelli raporum var buna göre sgk bas vurdum hastaneye sevk ettiler sonuç olumsuz geldi bu defada vergi indirimden faydalan dediler bu kez oraya bas vurdum sonuç gelmedi geldiysede ne yapmalıyım yatalak bir engelliyim koşuşturamıyorumda yardımcı olursanız sevinirim
Teşekkür ederim Mehmet Bey. Size de mutlu yıllar.
Sakatlık indiriminden faydalanmanız için Vergi Dairesine dilekçeyle başvurmanız gereklidir. Başvurunuzu Vergi Dairesi üzerinden takip etmeniz gereklidir.
merhaba. benim 01.09.2005 işe girişim var, 2010 yılında böbrek nakli olum. ben askerlik borçlanmamı yatırark bu tarihi 21.02.2004 olarak geri gitti. 3200 günüm var ve nakilden dolayı %70 özürlü raporum var. malulen emeklilikte işe başlama tarihi askerlik borçlanmasından dolayı ortaya çıkan tarihten itibaren geçerli olurmu…
Merhaba Nihat Bey,
Evet tarih geri gider ve işlem ona göre yapılır.
Acil şifalar dilerim.
merhaba 01.09.2005 yılında sigorta başlangıcım var ve askerlik borçlanmamı yatırarak 21.02.2004 e geri gitti. böbrek nakli olmamdan dolayı 01.09.2013 tarihinde çıkan yasayla 2 ay sonra emekli olabilirmiyim… teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
Merhaba Nihat Bey,
Emekli olabilirsiniz. Başvurunuzu yapabilirsiniz.
teşekkür ederim… iyi çalışmalar
Merhabalar calisirken 2007 yilindan beri direncli uveit hastaligim var ve her 2 goz yaklasik %70ini kalici olarak kaybettim (hastaligim kronik) ayrica gecirdigim 1bel fitigi ameliyatim ve suanda son evre ameliyatlik bir bel fitigim mevcut.goz icin uzun sure kortizon kullanimina bagli olarak da kalca 4.evre kalca AVN hastasiyim kalca protezi yapilmam gerekiyor.fitik ve kalca ameliyat zorunlu tedavileri mevcut ama yasim genc oldugu icin cok ilimli bakmiyor drlar. bu durumda bu 2 hastaliktan da ameliyat olmadan oran alabilirmiyim ve malulen emekli olabilirmiyim.cevaplarsaniz sevinirim iyi calismalar diliyorum
Merhaba Selen Hanım,
Rahatsızlıklarınız ile ilgili çok net bilgim olmadığı için sizi yanlış yönlendirmek istemiyorum.
Görme azlığı ile ilgili olarak yeni yönetmelikte aşağıdaki maddeler mevcuttur. Sizin üveit hastalığınızın seviyesi aşağıda yazılı seviyelere uygun ise malulen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz. Bakıma muhtaç pozisyonda iseniz 1800 prim günü yeterli olacaktır. Konuyu bağlı bulunduğunuz SGK Müdürlüğü’ne müracaat ederk netleştirmeniz daha uygun olacaktır.
Acil şifalar dilerim.
Bariz bir patolojinin varlığını ileri tetkiklerin de desteklediği en iyi düzeltmeyle bile artmayan, her bir gözün görme keskinliğini ileri derecede bozan görme azlığı (Bilateral 0,1 [20/200] ve bu seviyenin altında görme keskinliği olması)
Bu madde kapsamında yer alan katarakt, üveit, glokom, retina hastalıkları tedavi sonrası değerlendirilir.
(AYRICA -Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen sigortalının çalışma olanağının bulunmadığı durumlarda malûl olabilme ile ilgili düzenleme yapıldı.)
İyi çalışmalar babam kalın bağırsak ve akciğerden amaliyat oldu kanser vekalp solunum cihazı kullanıyor malulen emekli olabilirmi
Merhaba Ramazan Bey,
Babanız solunum cihazına bağlı ve bakıma muhtaç olarak görünüyor. Bu sebeple;
“sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olması” yeterli olacak ve malulen emekli olacaktır.
Acil şifalar diliyorum.
Saygı Hanım Merhabalar,
Malulen emeklilikte ; Sağlık kurulu olumsuz yönde rapor verirse ve Yüksek Sağlık Kuruluna başvurulduğunda bu kurulda inceleme sonucu olumsuz rapor verirse ilerleyen dönemlerde malulen emeklilik için tekrar başvuru yapılabilir mi ? Bu mümkünse 2. başvuru için ne kadar süre geçmesi gereklidir ?
Teşekkürler , İyi çalışmalar,
Merhaba Taner Bey,
Önceden 6 ay olarak verilen bu süre, KALDIRILMIŞTIR. Tekrar başvuru yapabilirsiniz.
Acil şifalar dilerim.
merhaba saygı hanım ben 23 yaşındayım 7 yaşından beri böbrek hastasıyım ve hiç sigorta günüm yok / 76 engelli raporum var malulen emekli olabilirmiyim
Merhaba Yavuz Bey,
Böbrek hastalarına tanınan ayrıcalıklar 01 Eylül 2013 ymentmeliği ile yürürlülüğe girdi. Ancak eğer organ nakliniz yoksa yukarıda belirlenen 10 yıl sigortallık, 1800 prim günü şartı aranacaktır. Yinede bağlı olduğunuz SGK müdürlüğüne sormanızda fayda görüyorum.
Sağlıklı günler ve kolaylıklar dilerim.
Merhaba, bi sorum olacak cevaplarsaniz sevinirim benim babam taseronda calisirken bi kaza gecirdi kazayi izmirde gecirdi biz ise sivasta oturuyoruz malulen emeklilik icin sivastaki sgk ya mi yoksa izmirdski sgk ya mi basvuru yapmamiz grrekir. Birde babamin malulluk oranini sgk dan bayaa dusurmusler itiraz ettik bunun sonunda bizden ne isterler ne ile sonuclanir bu itiraz? Tesekkur ederim simdiden..
Merhaba Murat Bey,
Babanız hangi SGK Müdürlüğü’ne bağlı ise orada işlem görecektir.Başvurunuzu oraya yapmalısınız. Ancak yine de yaşadığınız ildeki SGK Müdürlüğü’nden bu konuda dilekçeyle yardım talep edebilirsiniz.
Bu oran için tahmin ediyorum tekrar Sağlık Kuruluna gönderilecektir. Gerekli tetkikler tamamlanınca hala rapor sizin istediğiniz gibi değilse Yüksek sağlık Kurulu’na gitmesini talep edebilirsiniz. Süre ile ilgili çok kesin olmamakla birlikte bu ve benzeri işlemler 1 ila 2 ay içinde netlik kazanabiliyor.
Salıklı günler ve kolaylıklar dilerim.
Saygı Hanım Merhaba,
2009 yılından böbrek nakli oldum.2005 10.ay işe giriş tarihim ve 2500 prim günüm bulunuyor.rapor oranım %70.Ssk danışma hattını aradığımda malulen emekli olabileceğim söylendi fakat Göztepe ssk ya gittiğimde yılı doldurmadığım belirtildi.Son yasaya göre anladığım kadarıyla koşul aranmıyor.Bu konu için bilgi ve görüşlerinizi rica eder şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
Merhaba Deniz Hanım,
01 Eylül 2013’de yürürlüğe giren yönetmeliğe göre;
Tüm organ nakilleri gerçekleştirilen hastalara (kemik iliği nakli hariç)koşulsuz maluliyet verildi.
BAŞVURUNUZU VAKİT KAYBETMEDEN YAPABİLİRSİNİZ.
Sağlıklı günler ve kolaylıklar dilerim.
Saygı Hanım,
Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
İyi çalışmalar.
saygı hanım iyi günler dilerim 4090 ssk iş günüm var son 8 senedirde olmuş olduğum bel amelyatlarından dolayı düzenli iş hayatım kalmadı üç amelyat geçirdim şimdi yine amelyat olmam gerekiyormuş denildi bu durmda malulen emkliğimi isteye bilrmiyim
Merhaba Ercan Bey,
Başvuru yapabilmeniz için gereken 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim gününü karşılıyorsunuz. Buna göre başvurunuzu yapabilirsiniz.
Sağlıklı günler ve kolaylıklar dilerim.
Mrh Saygı Hanım benim ablam işitme engelli %68 oranında raporu var,vergi indiriminden de yararlanıyor .prim günleri 4336 dır.işe giriş tarihi 1998 dir.malünen mi yoksa vergi indiriminden mi emekli olsa daha iyi olur.daha önce malünen emeklilik için başvurmuştuk ama red cevabı geldi.bize bir yol gösterirmisiniz.teşekkürler.
Merhaba Hüsniye Hanım,
Ablanız her iki emeklilik şartına da uyuyor ve iki türü de emekli olabilir. Ben size özürlü emeklisi olmasını tavsiye ederim. (vergi indirimi olarak bahsi geçen) Çünkü MALULEN EMEKLİ OLURSA TEKRAR BAŞKA BİR YERDE MAAŞLI OLARAK ÇALIŞAMAZ. Ama özürlü emeklisi olursa SGDP ödeyerek (işyeri öder) ÇALIŞMA HAYATINA DEVAM EDEBİLİR. Dezavantaj olarak da malulen emeklilere %10 daha fazla aylık verilir.
Kısaca çalışma hayatına devam etmeyecekse malulen emekli, devam edecekse özürlü olarak emeklilik istemesi en doğrusu olacaktır.
Sağlıklı günler ve kolaylıklar dilerim.
saygı hanım öncelikle bilgileriniz için çok tşkederim…son bir şey söylemek istiyorum bu konuda her kafadan bir ses çıkıyor ssk da ki kadın bizi farklı yönlendirdigi için 2 defa red kagıdı geldi bu konuda ne yapmam gerektigini şaşırdım şimdi ablamı vergi indirimi üzerinden emekli edecegiz inş. bunun için gereken evraklar nelerdir yazabilirmisiniz bana çünkü nette bakıyorum da farklı şeyler yazıyor ablam şu anda bir fabrikada çalışıyor ne yapmam gerekiyor acaba bana bu konuda bilgi verirmisiniz teşekkürler
Merhaba Hüsniye Hanım,
Çalıştığı iş yerinden alacağı hizmet erbabı olduğunu gösterir belge,T.C. kimlik numarası ile bir dilekçe yazarak başvuru yapabilir.
Kolaylıklar dilerim.
çok ama çok tşkederim verdiğiniz bilgiler için allah razı olsun sizden kolay gelsin
merhaba engelli memur kadrosundan çalışan 15 yılını doldurmak üzre çalışanım. emekli dilekçemi “malulen emekli” istemimle vermek istiyorum. “başka birinin sürekli bakımına muhtaç” ibareli raporla emeklilikte maaş %10 artıyor diye biyerde okumuştum fakat doğrulatamadım. sizin yazdığınızla aynı şey olabilir mi? bunun için izlenmesi gereken yol nedir? dilekçe örneği yazar mısınız? tesekürler.
not: %60 raporla işe başladım. sadece yürümüyordum. işyerimin uygunsuzluğu nedeniyle hayati hastalıklar edindim. 2 kez kalp krizi geçirdim vs.şimdi raporum %93.
Merhaba Saygı Hanım, 23 yıllık bağkurluyum,%45 raporum var.Malulen Emeklilik olabilir miyim? Hastalığım bağkura başlamadan önceydi.Televizyondan takip ettiğime göre %40ile%49 olan kişiler malulen emekli olur diyorlar,acaba olur muyum.
Merhaba Zekeriya Bey,
4/a kapsamında Yapılan kontrol muayenesinde %60 ‘ın altında rapor alırsanız malulen emeklilik hakkını kaybediyorsunuz. Ancak; %40-%59 oranında aldığınız rapor ve 3600 iş günü 15 yıllık sigortalılık süresini doldurduğunuz için engel talebiyle EMEKLİ OLABİLİYORSUNUZ.
4/b bağkur sigortalılar icin 5510 s. yasanını 28 maddesine göre 18 yıl sigortalılık süresi 4680 gün ödenmis prim şartı gerekir
Kolaylıklar dilerim.
slm saygı hanım ben manisaya cbü hastanesine baş vuru yaptım malülen için ben parkot no ile takip ediyom kabul edildi yazıyo anlayamadım yoksa ben malülen emeklimi oldum benim sorunum sol bacağım 1cm kısa askeriyedende raporlarım var bana yardimci olursanız sevinirim iyi çalışmalar
Merhaba İbrahim Bey,
Anladığım kadarıyla malulen emekliliğiniz onaylandı ve bu hakkı aldınız. Ancak bilgi geri dönüşü ile ilgili sıkıntı yaşıyorsunuz.Bu bağlı bulunduğunuz SGK ile ilgili bir aksama olabilir. Bu sebeple başvurunuzu oradan takip etmlisiniz. Gerekirse gidip konu ile ilgili dilekçe verebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
slm saygı hanım ben ssklı olarak şuan çalışıyom malülen emekli olursam işyeri benim tazminatımı vermek sorundamı vermezse ne yapmalıyım yaklaşık 4senedir ayni yerdeyim benim maaşım bankaya asgari ücret üzerinden yatırılıyo yardımcı olusanız sevinirim
Merhaba İbrahim Bey,
Malulen emeklilik hakkı kazanır ve SGK’dan aldığınız yazı ile bunu belgelerseniz, işyeri size yasal olarak bunu ödemekle yükümlüdür. Şayet ödemezse dava açma hakkınız olacaktır ki %100 kazanacağınız bir davadır.(yada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na şikayet dilekçesiyle başvurabilirsiniz.İş müfettişleriyle durum çözülecektir.)
Bankadan aldığınız rakam üzerinden emekliliğiniz hesaplanır. Bordro da bu rakam üzerinden yapıldığı için, elden aldığınız tutarla ilgili bir hak iddia edemezsiniz. Bu durumu hukuki sürece taşıyıp şahitlerle ispat yoluna gidebilirsiniz. Böyle durumlarda işverenler zaten ortada bir haksızlık olduğu için uzlaşma yoluna gideceklerdir. Davadan önce talep etmenizde fayda görüyorum.
Kolaylıklar dilerim.
onbes yıl tarım bagkuru pirim gunum var.kornea nakli oldum.bir yıl oldu gormemde fazla degısıklık olmadı. malulen emekli olabilirmiyim? saygılarımla
Merhaba İsmail Bey,
Bu durum bildiğim kadarıyla doku nakli kapsamına giriyor. Ancak malulen emeklilik başvurunuzu yapmanızı öneririm.(ki şartları dolduruyorsunuz)%60 raporu alırsanız bir sıkıntı olmaz. Alamadığınız takdirde yüzdelik oranına göre özürlü emeklisi olabilirsiniz. Raporunuzdaki yüzdelik gelirse tekrar değerlendirebiliriz.
Sağlıklı günler ve acil şiflar dilerim.
şu an tek böbrekiyim 150 gün sigorta 450 gün bağkur var 28 yaşındayım sigorta girişim askerden önce malulen emekli olabilmek için ne yapabilirim?
Merhaba Ayhan Bey,
Böbrek nakli gerçekleştiren hastalara şart aranmaksızın, diyalize girmeyen böbrek yetmezliği olan hastalara da bu hak getirildi. Ancak sizin durumunuzda 10 yıl sigortalı 1800 iş günü hakkını doldurursanız malulen emekli olabiliyorsunuz. Yine de başvurunuzu yaparak SGK’dan bu konuda değerlendirme isteyebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
saygı hanım merhabalar ben hebatıt b ye bağlı sıroz hastayım skorlamam 5/6. ayrıca seker hastalığım var tip2 tedavısı görüyorum günde 4 kez olmak sartıyla 30 x 3 40 x 1 .. 130 ünite ınsülin vuruluyorum.. acaba malulun emeklılıge hak kazanıyormuyum . 12 yıl 3087 iş günüm var. saygilarimla..
Merhaba Akif Bey,
Aşağıda ki kritere uyuyorsanız zaten yıl ve prim gününe uyduğunuz için başvuru yapabilirsiniz. Şayet uymuyorsanız yine başvuru yapabilir ve 3600 günü doldurduktan sonra eğer raporunuz da %40 ın üstünde olursa özürlü olarak emeklilik isteme hakkınız olacaktır.
Çok geçmiş olsun sağlıklı günler dilerim.
– Şeker hastalığına ilişkin malûliyet kriterleri genişletildi, en az 3 organının orta ve ileri düzeyde bozulması malûliyet kriteri olarak kabul edildi.
4.evre kanser hastasıyım.10 aydır tedavi görüyorum.Yeni maluliyet başvurusu yaptım.Emeklilik ikramiyesi alabilecek miyim ? 10 aylık geriye dönük hakkım verilecek mi ? maaş neye göre hesap edilecek ?
10 yıl ve 1800 günüm mevcuttur.Saygılarımla
Merhaba Ünsal Bey,
Kuruma yapmış olduğunuz maluliyet talebine istinaden, hastane tarafından düzenlenen heyet raporu kuruma gönderilir. Sağlık Kurulu’nun incelemesi sonucunda maluliyet kabul edilirse, heyet rapor tarihini takip den ay başı itibari ile maluliyet aylığınız bağlanır.
Ancak 4/a kapsamında çalışırken maluliyetiniz kabul edilirse, aylığınız işten çıkış tarihini takip eden ay başı itibari ile bağlanır. Hastaneye sevk yapılmadan tedavi süreçlerine yönelik geriye dönük maluliyet aylığı bağlanamaz.
Kolaylıklar dilerim.
merhaba anneme malulen emeklilik yasasından yaralanıyor başvurduk hastane gittik heyete girdi ve bugün sonucu aldık sonuç %74 çıktı 3 hastalık vardı bu oran iyimi? raporu ankaraya gidecekmiş orada belli olacakmış tam sonucun belli olması kaç gün sürer bir de ankarada farklı bir işlem yapılacak mı? iyi günler
Merhaba Hasan Bey,
Sağlık Kurulu’ndan gelen rapor %60’ın üzerindeyse emeklilik için diğer kriterlere bakmak gerekecektir. Aşağıda ki sorularla ilgili bilgi verirseniz size daha ayrıntılı cevap verebilirim.
-Kaç yıl sigortalı?
-Ne kadar prim günü var?
-Hastalık ile ilgili biraz ayrıntı vermeniz gereklidir.
Kolaylıklar dilerim.
HOCAM MERHABA.BEN BUGUN HEYETE GIRDIM YUZDE 74 RAPOR VERDILER.RAHATSIZLIKLARIM EPILEPSI.DEPRESYON.SEKER VE GOZ 4800 GUN PRIM ODEMEM VAR.01 OCAK 1988 SIGORTA BASLANGICIM.BUNUN SONUCU NE OLABILIR.SAYGILARIMLA
Merhaba Murat Bey,
Malulen emeklilik için bütün şartları tamamlamış oluyorsunuz.
Başvurunuzu yapıp emekli olabilirsiniz.
Sağlıklı günler ve kolaylıklar dilerim.
saygı hanım insanların sorunlarıyla bu kadar yakından ilgilendiginiz için onlar ve kendi adıma çok teşekkür edr…
Merhaba Turgay Bey,
“paylaşmak ayrıcalıktır” Bir parça yardımcı olmak, elimden geldiği kadar bilgimi paylaşmak; benim hem bu toplumun bir bireyi olarak sorumluluğum, hem de bir insan olarak görevim.
Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu!
Nezaketiniz ve yaklaşımınız için size ben teşekkür ederim.
Güzel günler dilerim.
saygı hanım benimde bir sorum olacak 3 yıl önce böbrek nakli oldum 10 yıl ve 1800 gün birim şartıyla 2 yıl önce malülen emeklilik için başvuru yaptım börek naklinin yanısıra kulakta %25 gözde %4 bir oranla kuruldan cıktı saglık kurula gitti ve kuruldan RED geldi gerekçe %60 iş gücünü kaybetmediginden die yazıyla sonuçlandı… 01.09.2013 yeni yasanın çıkmasıyla tekrar basvuru yaptım bilmiyorum bu sefer sonuç ne olur bugün itibariyle bellı olan bişey yok nasıl bir sonuçla gelir SAYGI hanım yada başka ne yapmam gerekir şimdiden tşk edr…
Merhaba Turgay Bey,
10 yıl sigortalılık süresinde 1800 pirim günü olan sigortalılarda; hastalığın başlangıcı işe giriş tarihinden sonra olması durumunda 01.09.2013 tarihinden itibaren uygulamaya giren maluliyet yönetmeliğine göre; bu tarihten önce veya sonra organ nakli olan sigortalılar malulen emekli olabilirler.
Kısaca bu sefer başvurunuz şartları yerine getireceğiniz için onaylanacaktır.
Kolaylıklar dilerim.
mrb saygı hanım sgk,dan cvp geldi yine RED verdiler kemik iligi nakli hariç hepsini kapsıyordu böbrek nakli olanları saglam % 60 iş gücünü kaybetmemiştir yazıyor… benim şimdi napmam gerekiyor bir yol gösterirmisiniz…
Merhaba Turgay Bey,
Yüksek Sağlık Kurulu’na başvurunuzu yapmalısınız. (Sağlık Kurulu’nun kararına itiraz ederek)Şayet aynı cevabı alırsanız bu sefer mahkeme yolunu denemek durumundasınız. Mahkeme itiraz ettiğiniz bu karar için sizi adli tıp kurumuna sevk edecek ve raporunuz oradan çıkacaktır.
Kolaylıklar dilerim.
merhaba saygı hanım nasılsınız. ms hastaları malulen emekli olabilmesi için.teşhis raporundan başka herhangi bir koşul aranıyormu derecelendirme varmı. çünkü bu hastalığın bugünkü tıpta tedavisi yok. bilgilendirirseniz sevinirim.SAYGILAR.
Merhaba Uğur Bey,
01/09/2013 tarihli yönetmelikle MS hastaları da bu kapsama alındı. Başvuru yaparak rapor alır ve diğer şartları doldurursanız (10 yıl sigortalılık 1800 prim günü)emekli olabilirsiniz.
Bildiğim kadarıyla hastalığınızın derecesi değil, çeşitleri var. Buna en doğru yanıtı Sağlık Kurulu verecektir.
Acil şifalar ve kolaylıklar dilerim.
slm saygı hanım benim evrakları izmir sağlık kurumuna göndermişler zimmetden çıkarıldı yazıyo bu nedemek anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar
Tekrar merhaba İbrahim Bey,
Zimmetten çıkarıldı ibaresi birimler arası işlemin devam ettiği anlamına geliyor.Mersin SGK’dan Ankara SGK’ya gitmesi gibi) Oradan gelecek cevabı beklemeniz gerekiyor. Ayrıca karara bağlanınca evrak takibindeki ibare değişir olumlu ya da olumsuz bir ibare yazılır.
(Şahıs zimmetten çıkarıldı yazıyorsa size tebliğ edildiği anlamına geliyor)
Kolaylıklar dilerim.
iyi akşamlar, merhaba.babamın 2500 günlük prim ödemesi var.beyin kanaması geçirdi ve hipertansiyonla epilepsi rahatsızlığı var.%66 lık iş göremez raporu var.yaptığımız başvurular sonucu reddedildi.3600 günü tamamlaması gerektiği belirtildi.ne yapmamız gerekir,ne önerirsiniz? teşekkürler…
Merhaba Zeynep Hanım,
Babanızın 10 yıl sigortalılık süresi varsa zaten diğer malulen emeklilik şartlarını yerine getirmiş görünüyor. Başvurunuzu yenilemenizi öneririm.
Babanıza acil şifalar dilerim.
2 yıl önce baypas oldum. Orta derce koah ve diyabet hastsıyımaldığım rapor %82 fakat red geldi. Ne yapmam gerekir? Saygılarımla
Merhaba Yılmaz Bey,
Öncelikle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.
Sağlık Kurulu her bypass olan kişiye malesef %60 iş görmezlik hakkı vermiyor. Bunların belirli kriterleri var.(kalp yetmezliği derecesi, ilaçla tedaviye cevap verilip verilmemesi ve diğer bulgular vs)Buradan alacağınız rapor önemli. Yeni yönetmelik ile koah ve diyabet hastalarına ayrıcalıklar tanındı. Eğer 1800 iş günü 10 yıllık sigortalılık süresini dolduruyorsanız tekrar başvurmanızda fayda görüyorum. Yeterli oran gelmezse bir de Yüksek sağlık Kurulu’nda değerlendirilmesini istemelisiniz. En son yargı yoluna başvurabilirsiniz.
Sağlıklı günler ve kolaylıklar dilerim.
merhabalar saygı hanım.
sigorta başlangıç tarihim 1994 toplam prim günüm 3778 dir.akut eklem romatizması hastasıyım.2006 yılında fmf hastalığı teşhisi konuldu.2009 yılından beri çalışmıyorum sürekli ataklar yaşadığım için iş gücü kaybım oluyor.2013 yılındada vaskülit teşhisi konuldu tedavi olmaktayım.benim gibi bir çok fmf hastası var.bizlerinde malulen emekli olma şansı varmı.
saygılarımla…
Merhaba Suat Bey,
Hastalığınızın oranı dışında diğer kriterleriniz uyuyor ancak Sağlık Kurulu’nun size %60 ve üzeri bir oran vermesi gerekiyor. Başvurunuzu yapınız. Şayet bu oranı alamaz %40 üzerinde bir oran yazarsa raporunuzda bu kez de özürlü olarak emeklilik koşullarını konuşabiliriz.
Kısaca başvurunuzu yaptıktan sonra konuşmak daha doğru olacaktır.
Sağlıklı günler ve kolaylıklar dilerim.
7 senedir böbrek hastasıyım biyopsi oldum.İGA nefropatisi tanısı konuldu.Kanamalı idrarım var.Vergi dairesinden malulen emekli başvurusu yaptım hastane %52 engelli raporu verdi malulen emekli olabilir miyim?Cevaplarsanız sevinirim,şimdiden teşekkürler.(7600 iş günüm var)
Merhabalar Saygı hanım;
Sigorta Başlangıcı:temmuz.1995
Günüm:2249
Doğum tarihim:1.4.1978
İş yerinde çalışırken ayaklarım tutmamaya yol yürüyememeye başladım.Ayaklarım şişmişti.İş yerimden izin aldım doktora gittim muayenesinde yürüyeme probleminde ortopedik değil göğüs hastalıklarında olduğunu söyledi buna mutakiben göğüs hastanesindeki doktor çalışamazsın dedi.Birkaç tetkit yapacağını söyledi.Tetkit sonucunda;kalp büyümesi,Koah başlangıcı,uyku aknesi,ileri derecede astım,kanımdaki oksijen miktarının az olduğu yürüyememem problemimden nerelere geldim.Acilen devlet göğüs hastanesine yatırdılar.Bir hafta hastanede yattım.Yukarıdaki hastalıkları hastanede araştırdılar.Sonra solunum destek cihazları verildi ve rapor sonucunda cihazları günde 20 saat kullanıyorum.SGK’ya malulen emekli olmak için başvurdum.Heyetin bütün verdiği tetkitler yapıldı.17 Şubatta heyetin önüne çıkacağım.
Heyetin önüne çıkana kadar sigortamı devam ettiriyim mi ettirmeyim mi?(emekliliğime etken olurmu maaş farkı olurmu)
Maaşım ne kadar olur yaklaşık olarak çok merak ediyorum?
Günlerim askeri ücretten yatmıştır.
SAYGILAR…
Merhaba Kamil Bey,
Heyetin önüne çıkana kadar sigortalılığınızı devam ettirmeniz doğru olacaktır.Emeklilik hakkını kazandığınız anda (belgelendiğinde) şirketiniz size kıdem tazminatı bu belgeyle ödeyecektir.
Maaş hesaplaması için ise size malesef yardımcı olamıyorum. 971,00 TL taban ücret olarak belirlendiği duyurulmuş ve gün sayısının artımıyla maaşın da artacağı bildirilmiştir. SGK yetkililerinden daha doğru cevaplar alabilirsiniz.
Sağlık ve kolaylıklar dilerim.
merhaba saygı hanım ben kalp krizi geçirdim korenar arter tesisi kondu bir damarım stend takılarak açıldı sımdı çok cabık yoruluyorum ve nefes almak bazen çok zor oluyor tahmin en kalp yetmiyor bu yüzden çok sıkıntı çekiyorum kullandığım 5 farklı kalp habı var 1800 iş günü mevcut 18 yıl sigorta görünüyor iki ay oldu dosyam ankaraya sağlık kuruluna gideli sonuç bekliyorum evrak takibinde zımmetten çıkarıldi yazıyor bir azdır o şekilde duruyor dosya durumu ondan önce kurulda hangi bölümde işe dosya geziyordu sımdı da sonuç açıklanmadı sizce bu durumum ne olur yüzde 60 vermez işe kurul yüzde 49 vergi indirimi için basuru mu yapayım tsk şimdiden
Merhaba Selçuk Bey,
Zimmetten çıkarıldı demek dosyanızın hala işlemde olduğu anlamına geliyor. Beklemenizde fayda görüyorum.
%49 vergi diye bahsettiğiniz konu için aşağıdaki kriterlere uyuyorsanız başvuru yapabilirsiniz.
a) En az 15 yıldan beri sigortalı olmak,
b) En az 3600 gün prim ödenmiş olmak,
c) 193 sayılı gelir vergisi kanunu kapsamında vergi indiriminden faydalanmak,(Vergi dairesinden mutlaka vergi indirimi olmalıdır.)
Sağlık ve kolaylıklar dilerim.
%52 özürlülük raporum var vergi indirimi için aldım bu gün… vergi dairesi bu raporu ankaraya gönderecekmiş onay için… sorum şu benim 600 gün pirimim var hala çalışıyorum malulen emekli olmak istiyorum olabilirmiyim olamazmıyım ola bilirsem hangi işlemleri yapmalıyım…
Merhaba Ahmet Bey,
Malulen emeklilik olmak için gerekli şartları malesef doldurmuyorsunuz.
Sağlık ve kolaylıklar dilerim.
merhaba saygı hanım benim ssk lı olarak 2650 günüm var 18 yıl oldu sigortalı yılım benim düşüncem şuydu malülen emekli olamaz isem yani yüzde 60 vermezse sağlık kurulu yüzde 40 vergi indirimi baş vuruşu yaparak emekli olmak tı düşüncem üsteki yaptığıniz açıklanmadan anladıım kadarı ile benim vergi indirimi alarak emekli olmam için 3600 iş günüm olması gerekiyor doğru anladım sanıyorum dimi birde şuanki durumumdan dolayı özürlü olarak vergi indirimi baş vuruşu yaparak emekli olma şansım varmı 1800 iş günüm yeterli olurmu. saygı hanım herşey için tsk sağol
Merhaba Selçuk Bey,
Malesef engelli ya da vergi indiriminden emekli olma kriterini doldurmuyorsunuz. 3600 gün ve 15 yıllık emeklilik süresi minimum şarttır.
Sağlık ve kolaylıklar dilerim.
çok sağol saygı hanım ne yapacağımı bilmemekten iyidır ne kadar olumsuz olsada şartlar senden allah razı olsun yardımcı olduğun için
Teşekkür ederim Selçuk Bey.
Malesef hayat bazen bazılarımıza daha acımasız. Ama her ne olursa olsun bizler yaşama tutunuyor ve verdikleriyle yüce Allah’a şükrediyoruz. Moralimizi yüksek tutmalı, umudumuzu asla kaybetmemeliyiz. Dilerim üzüntünüz biter, dertleriniz çözüme kavuşur.
Bizler insanız ve birbirimize yardım etmek görevimiz. Kimi maddi varlığını, kimi manevi desteğini, kimi de böyle bilgisini elinden geldiğince paylaşır. Bir parça başarabiliyorsam ne mutlu bana.
Burada yazan ve yazacak olan herkese sabır ve kolaylıklar diliyorum.
meraba saygı hanım ben ercan ben ülseraktif kolit hastasıyım 7 yıldır ilaç tedavisi görüyorum pirimin 1816 gündür sigorta ilk girisim 1999 dur bu hastalıktan dolayı yasam kalitem düştü evten çıkamıyorum bir işte çalısamıyorum ilaçlarda fayda etmiyor artık malülen emekli olabilrmiyim ve olursamda porüsüdürler nelerdir tesekkür ederim
Merhaba Ercan Bey,
Yürülüğe giren yeni yönetmelikle ülseratif kolit hastaları da malulen emeklilik kapsamına alındı. 10 yıllık sigortalılık süresi 1800 prim günü şartını doldurduğunuzu görüyorum. Bütün şartların uyması sebebiyle başvurunuzu yapabilirsiniz.
(Hastalığınızın deredesi hakkında Sağlık Kurulu karar verecektir)
Kolaylıklar dilerim.
SAYIN GÜNENC esım 12 yıldır kronık bobrek hastası yenı malulıyet yasasına gore sgk basvuru yaptık tam tesekurlu hastaneden kronık bobrek yetmezlıgı 4 uncu evre yuzde 60 hastadır dıye hıyet raporu alındı sgk bolge saglık yuzde 60 degıldır dıye karar verdı ıtıraz dılekcemı verdım 3 ayda sonuclanır dedıler ama umudum yok yargı yolum acıkmıdır acıksa ne gıbı kazanımlar elde edebılırım TESEKUREDERIM
Merhaba Ercan Bey,
Malesef hastanelerden alınan raporlarla Sağlık Kurulu’nun verdiği rapor çoğu kez farklı oluyor. Yüksek Sağlık Kurulu’na başvurunuzu yaptığınızı görüyorum. (Sağlık Kurulu’nun kararına itiraz ederek)Şayet aynı cevabı alırsanız bu sefer mahkeme yolunu denemek durumundasınız. Mahkeme itiraz ettiğiniz bu karar için sizi adli tıp kurumuna sevk edecek ve raporunuz oradan çıkacaktır. Kısaca yargı yolunuz açık.
Eşinize ve size bu süreçte sabır ve kolaylıklar dilerim.
Sayin Saygi hanim..Babam 2014 subat 1 den itibaren geçerli olmak uzre malulen emekli ayligi baglandi.2015 subat 20 de kontrol muayene tarihi belirlenmiş.babam akciğer kanseri hastasi.rapor orani yüzde 70. öğrenmek istediğim konu su: 1)her sene kontrol muayenesi olacak mi…? 2)ve suan bakima muhtaç raporu aldik.bu raporu ssk ya versek bizden istenilen kontrol muayene sarti ortadan kaldirilirmi.? 3)yani kontrol muayene sarti ortadan kalkmasi için ne gereklidir. 4) ALLAH omrunu uzun etsin …ama babam rahmetli olur ise anneme baglanilan maasta kesinti olurmu,hic bir geliri yok annemin….simdiden teşekkür ediyorum SAYGİ HANİM…vereceğiniz bilgiler ile bir cok kişinin faydalanacigindan eminim….teşekkürler
Merhaba Mustafa Bey,
Babanıza Bölge Sağlık Kurulu kararına göre, Şubat 2015 tarihine kadar kontrol muayeneli malüliyet aylığı bağlanmış. Babanızın bir başkasının bakımına muhtaç olması nedeniyle bu karar alınmıştır.Kısaca olarak malüliyetine karar verilmiş. Bu muayene yapıldığı zaman Sağlık Kurulu;
1- Hastanın kontrollü malüliyetinin devam ettiğine karar verebilir.
2- Hastanın malüliyetini kaldırabilir.
3- Hastanın süresiz kontrol muayenesiz malüliyetinin devam ettirilmesi kararını alabilir.
Malüliyet aylığı bağlanan kişinin ölümü halinde, eşine [çalışması ve kendisinden aylık almaması şartıyla] % 70 , aylık alıyor ve çalışıyor ise %50 aylık bağlanır.
Kolaylıklar dilerim.
saygı hanım merhaba benim size bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim sigorta girişim 09.2004 tarihlidir 2300 gün primim var ödenmiş malülen emekli olamak istiyorum.psikiyatriden almış olduğum sanrısal bozukluk rahatsızlığım var 3 yıldır ilaç kullanıyorum vergi dairesine müracat edip emekli olabilirmiyim.
Merhaba Adem Bey,
Vergi indiriminden emeklilik için en düşük oranda 15 yıllık sigortalılık süresi ve 3600 prim gününe ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu şartlara uymuyorsunuz.
Malulen emeklilik için yeni yönetmelikle bazı psikiyatrik durumlar da kriterlere eklendi ancak bunun için de 1800 iş gününü doldurmakla birlikte malesef 10 yıl sürecini tamamlayamıyorsunuz. 09/2014 tarihinde başvurunuzu yapabilirsiniz. ( hastalığınızın ayrıntısına göre sağlık kurulu %60 oranında rapor verirse emekli olabilirsiniz)
Acil şifalar ve kolaylıklar dilerim.
merhaba iyi çalışmalar saygı hanım. turgay uludağ’a emekli olabilirsiniz yazmışsınız ama yine sgk dan red cevabı gelmiş bende turgay bey ile aynı sıkıntı içerisindeyim bu soruya cevap verirseniz çok sevinirim. sizden allah razı olsun bizleri hiç bir karşılık beklemeden bilgilendirdiğiniz için. teşekkür ederim.
Merhaba Nihat Bey.
Turgay Beyin ikinci sorusu dikkatimden kaçmış. Bu vesileyle yanıtlamış oldum. Size teşekkür ederim.
Cevabımda izlenecek yol ile ilgili bilgi aktardım. Kolaylıklar dilerim.
Mrb Sayın Gunenç ben yüzde 40 oranıyla engelli pozizyonunda işe başladım şuan calışacak durumda degilim hastalıgım noroloji kaba ve beceri gerektiren hareketleri etkin şekilde yapamanak hastalık ek1 listesinde mevcut ben hangi sartlarda emekli olabilirim
Merhaba Murat Bey,
İşe giriş tarihinizi ve prim gününüzü paylaşır mısınız?
çok teşekkür ederim saygı hanım iyi çalışmalar…
Sayın Saygı GÜNENÇ;
Sizden malulen emeklilik konusunda bilgi almak istiyorum. Eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. Sorunumu kısaca anlatmak istiyorum:
1. 1993 mezunu KKK.lığında görev yapan bir astsubayım. 1989 yılında Çankırı Astsb.Hazırlama Okuluna girdim. Malum okula girişte sağlık raporu alınması gerekiyor ve sağlam Astsb.olur diye rapor aldım.
2. 1992 yılında Piyade Okulundan mezun olurken de sağlam raporu aldım.
3. Daha sonra Özel Kuvvetler K.lığına girerken de sağlam ve paraşütle atlar raporu aldım.
4. Komando kursuna girerken de sağlam, komando olur ve paraşütle atlar raporu aldım. Sizin de anlayacağınız üzere defalarca sağlam raporu aldım.
1994 yılında Hacettepe Tıp Fakültesinde bir komutanımızın babasının kalp ameliyatı geçirmesi üzerine, gönüllü kan bağışında bulundum. Kısa süre sonra tarafıma “Kanınızda Hepatit B Virüsüne rastlanmıştır ve en kısa sürede doktorunuza başvurunuz.” diye bir yazı geldi. Bunun üzerine Etimesgut Hava Hastanesine oradan da GATA hastanesine sevk edildim. Tahliller, tedaviler ve istirahatler derken yaklaşık beş yıl sonunda 22 Nisan 1999 tarihinde Ankara GATA’nın “B52 F5 Sınıfı Görevini Yapamaz. Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin KKK.lığının 2 No.lu Çizelgesindeki + ve x İşaretli Sınıflarda Görev Yapması Uygundur.” kararlı ve 2558 sayılı sağlık kurulu raporuna istinaden PİYADE sınıfında PERSONEL sınıfına değişikliğim yapıldı.
01 Kasım 2013 tarihinde Adi Malullük için müracaat evraklarımı gönderdim. Ancak, 17 Aralık 2013 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından; “Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünün 10 Ağustos 1999 tarihli, Sayı:B.07.1.EMS.10.06.01/74.191.010 sayılı yazısında “5434 sayılı Kanunun 44’üncü maddesi kapsamına girmez” şeklinde karar verildiğinden, emeklilik müracaatı uygun görülmemiştir.” şeklinde cevap gelmiştir.
Emekli sandığının bahse konu bu kararı tarafıma tebliğ edilmediği için, ben yaklaşık 15 yıldır malulen emeklilik hakkımın saklı olduğunu zannediyordum ve bu maksatla emeklilik müracaatında bulundum. Ancak tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Çünkü bütün plan ve hazırlıklarımı buna göre yapmıştım.
Bunun üzerine KKK.lığı emeklilik şubesini aradım. Bana bu kararın tebliğ edilmediğini ve mağdur olduğumu beyan ettim. Birliğimdeki şahsi dosyamda böyle bir yazı ve tebellüğ belgesi bulunmadığını birinci sicil amirimden öğrendikten sonra KKK.lığı emeklilik şubeyi tekrar aradım. Onlarda da tebellüğ belgesi yoktu. Ancak bana, sınıf değişikliği için gönderdikleri dilekçe örneğinin üst yazısında belirttiklerini ve sınıf değişikliği dilekçesini tercih yapıp göndermemin tebliğ edildi diye değerlendirildiğini ifade ettiler. Ancak ben üst yazıyı hiç görmedim ve sadece tercihlerimi yapıp sınıf değişiklik dilekçemi elden Tugay Personel Şubeye teslim ettim.
Şu an ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Mağdur durumdayım. Malulen emekli olabilir miyim?
Saygılarımla.
Merhaba Tahsin Bey,
Sizin durumunuz tam olarak cevabını verebileceğim bir konu maalesef değil. Ancak zor bir süreç geçirdiğiniz için size bir ışık tutabilir diye sadece yorum yapabilirim.
Hepatit B hastalığı geçiren herkes malulen emekli olamıyor. Bu sebeple “5434 sayılı kanunun 44.maddesine uymaz” diye yazı almış olabilirsiniz. Şöyle ki;
1. Hastalığa yakalandıktan sonra bağışık hale gelirsiniz ki bu durum tamamen sağlıklı olmak anlamına gelmektedir. Herhangi bir özür kapsamı ya da malulen emeklilik hakkınız bulunmaz.(AKUT HEPATİT)
2. Hastalığa yakalanır ve hızla kötüleşir, siroz olursunuz. Bu durumda yaşam süresi beklentisi düşüktür ve anında malülen emeklilik devreye girer.
3. Hepatit B’ye yakalanır, ne tam iyileşir, ne de tam hastalanırsınız. Bu duruma Kronik Hepatit B hastalığı deniyor.(HASTALIĞINI İLE İLGİLİ BİR BİLGİLENDİRME BROŞÜRÜNÜ İNCELEDİM BELKİ SİZE DE FAYDASI OLUR LİNKİ ŞU ŞEKİLDE : http://www.hepb.org/pdf/turkish_living.pdf )
Kronik Hepatit hastaları, en hafif halinde % 15 özür oranı alırlar, ağırlığına göre % 30-50-95 şeklinde gider. Örnek olarak kronik hepatitte % 30 oran alabilmeniz için kan bulgularının ve karaciğer tetkiklerinin oldukça bozuk olması gerekir. % 50 alabilmek için hastanın genel durumunun kötü, zaman zaman yemek borusu kanamaları, karında su toplanması, sarılık, bilinç bulanıklığı gibi bulgular olması gerekir.
Yani, sağlık durumu iyi ama kan tahlilleri bozuk olan bir kişi % 40 rapor alamaz. Bu kişiler sadece sağlık yönünden takip edilirler… emekliliğe yönelik veya malüllük yönünden bir hakları olmaz. Zaten Kronik Hepatit B hastalarının büyük bölümü hayatlarını normal kişiler gibi, sadece biraz daha fazla özen göstererek sürdürebilirler.
Sağlık bulgularınız emekliliğe uygun olduğunu düşünürsek:
Size kararın tebliğ edilmediği durumuyla ilgili durumu hukuki boyuta taşıyabilir ve dava açabilirsiniz.
Sağlık ve kolaylıklar dilerim.
İlginiz için teşekkür eder ve iyi çalışmalar dilerim.
02.26.1971 doğumluyum. 1994 den bu yana çalışıyorum. 6000 prim günüm var. 3 kez beyin tümörü ameliyatı oldum. çalışırken çok zorlanıyorum malulen emekli olabilir miyim? maaşım ne kadar olur?
Merhaba Tuncay Bey,
Malulen emekli olabilmek için 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim günü şartını dolduruyorsunuz. Ancak bildiğim kadarıyla geçirdiğiniz sağlık sıkıntısı %60 iş gücü kaybı raporu almanız için yetmeyecektir. Size önerim başvurunuzu yapmanız ve eğer %40 çalışamaz raporu alırsanız 3600 gün ve 15 yıllık sigortalılık süresi şartlarını da yerine getirdiğiniz için engelli olarak emeklilik talebine bulunmanız. (Tamamen Sağlık Kurulu’nun vereceği rapora göre)
Sağlık ve kolaylıklar dilerim.
2009 şubat ayında yüzde 40 oranıyla engelli kodrosuyla iş başı yaptım şuan prim gün sayısı 1100 suan çalışacak durumda değilim rahatsızlığım noroloji.Kaba ve beceri gerektiren hareketleri etkin bir şekilde yerine getireyemen etkilenmiş vucut yarası elimi ve ayagımı tam anlamıyla kullanamıyorum yani tek taraflı felçliyim ben nasıl emekli olabilirim bu hastalık ek1 hastalık listesinde yer almaktadır vermiş olgunuz bilgilerden dolayı tşk ederim….
Merhaba Murat Bey,
Verdiğiniz bilgiler maalesef malülen emeklilik ya da engelli emekliliği için gerekli kriterlere yeterli değil. (sigortalılık süresi ve prim günü ödeme süresi) Yine de başvurunuzu bağlı bulunduğunuz SGK Müdürlüğüne yapabilir ve konu ile ilgili net bir sonuç alabilirsiniz.
Sağlık, sabır ve kolaylıklar dilerim.
1962 doğumlu 32 yıldır TSK çalışan astsb.boyun fıtığından malülen emeklilik (tsk da görev yapamaz) raporu veriyorlar.ameliyat sonrası em.maaşımda kaybım olur mu? teşekkürler
Merhaba Murat Bey,
Bir kaybınız olmayacaktır. Kolay gelsin.
Merhaba Murat Bey,
Malülen emekli olursanız elbette normal emekliliğe göre maaşınız düşük olacaktır. Bağlı bulunduğunuz kurumdan maaşlarınızla ilgili net bilgi alabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
merhaba 2011 yılında kalp kırızı geçirdim ıcd pil takıdı şeker hastasıyım tip 1 tansiyon hastasıyım astım hastasıyım piskolojik bozukluk var sol gözüm şekerden bozukluk var malüllüge başvurdum iki kez red oldu itiraz ettim bekliorum birdaha red gelirse ne yapmalıyım çok yoruluyorum ve çalışamıyorum yardımcı olursanız memun olurum saygılar 15 yıl sigortam var 2200 günüm var
Merhaba Ali Bey,
Size bu konuda yardım etmeyi isterdim. Ancak Sağlık Kurulu’nun kararını Yüksek Sağlık Kurulu değiştirebilir. Yani sizin yaptığınız itirazla oraya gider. Şayet oradan da red cevabı gelirse hukuki yolları denemek durumundasınız.
(Birden fazla rahatsızlığınız olduğu için illaki tek bir hastalıktan %60 ı bulmanız gerekmiyor. Özel bir formülle bütün rahatsızlıklarınızın oranlamasına göre bir yüzdelik veriyorlar. Bu sebeple hukuki itiraz da fayda görüyorum)
Size en son kararın tebligatından sonra (itirazınıza gelen cevabı kastediyorum) hukuki sürece başlamanız için gerekli olan süreyi kaçırmamanız gereklidir. (Bir avukattan öğrenebilirsiniz 30 ya da 60 günlük bir itiraz süresi bulunuyor)
Kolaylıklar dilerim.
sayın hocam,emekli sandığına bağlı çalışırkem müstafii durumuna düştüm.hastahaneden şeker,obezite,hiperlipidemi,yüksek tansiyon,kalp hastalıkları ve yineleyen depresyon tanıları ile toplamda %130 balthazar formulüne görede %78engelli diye hastalık durum bildirir rapor verdiler emekli sandığına 21 yıl hizmetim var malülen emekli olabilirmiyim..saygılar
Merhaba Cumhur Bey,
Başvurunuzu yapabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
merhaba saygı hanım benim sorum şu ben % 52 özürlü raporum var vergi indirimide aldim emeklilige baş vurdum memur 1 ay icinde magas baglanir dedi 20 yıl calisma ve 5200 pirim var ben calisirken işten cikardilar benim hastaligim Aslım hastaligi is yeri kabul etmiyor sen burda hasta olmadin diyor ama ben saglik raporu aldigimda saglam vermislerdi simdi meslek hastaliklari hastanesine yattim ordanda ropar alip dava açacağım aldigim rapor düsük olursa emeklilime zarari olurmu bide davayi kazana bilirmiyim saygi hanim orda calisirken hastalandim 1 bucuk yil calistim pamuklu iplik fabrikasi simdiden cok tesekkur ederim cevaplariniz icin
Merhaba Mevlüt Bey,
Vergi indiriminden emekli olmuşsunuz ancak kontrollü olup olmadığınız belirtmemiş.Emekliliğiniz kontrollü ise kontrol tarihinde Sgk’nın sağlık kurulu kararına göre hastalığınız devam ederse aylığınız kesilmez. İyileştiğinize karar verilirse aylığınız kesilir.
Sağlık kurulu kararına göre kontrolsüz aylık bağlandı ise hiç bir şekilde aylığınız kesilmez…
Engelli olarak aylık almaktasınız. İş güvenliği yasasına istinaden tehlikeli grupta olan iş yeri tarafından çalışmanıza izin verilmediğini tahmin ediyorum. Sizi engelinize uygun uygun tehlikesiz yerlerde çalışabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Merhaba Saygi Hanim,
Benim 2000 prim gün sayisi ve 8 yil sigortam var.Astim hastasiyim.Uyku apnesinden dolayida cihaz kullaniyorum.Malulen emekli olabilir miyim.Bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Neriman Hanım,
Malulen emekli olabilmeniz için 1800 prim gününün yanında 10 yıl sigortalılık sürenizin bulunması gerekmektedir.
Kolaylıklar dilerim.
slm benim rapor elime ulaştı ama red kararı olmuş ben tekrardan nasıl itiraz edebilirim bana yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar
Merhaba İbrahim Bey,
Sağlık Kurulu’ndan red kararı geldiyse itiraz başvurunuzu yapmalısınız.Yüksek Sağlık Kurulu’nda değerlendirilecektir.
Kolaylıklar dilerim.
merhaba saygı hanım yaklaşık 13 senedir obsesif kompilsif kişilik bozukluğu hastasıyım 3 aydır tedavi görüyorum .17 yıl memur olarak çalışmaktayım askerlik bu dönem içinde yaptım yeni yönetmeşliğe göre emekli olabilirmiyim SAYGILARIMLA
merhaba saygı hanım . yaklşık 13 yıldır obsesif kompulsif kişilik bozukluğu hastasıyım 4 aydır tedavi görüyorum 17 yıldır kamu görevlisi olarak çalışıyorum askerlik borçlanmasınıda ödedim.yeni yasaya göre malulen emeklilik hakkım varmı alo 170 sgk aradım olmadığını söylediler ayrıca tedavi süresimi baz alınıyo yoksa tanımı bilgi verirseniz sevinirim SAYGILARIMLA
Merhaba Burhan Bey, Cafer Bey,
Devlet memuru olan sigortalılarının malulen emekli talebinde bulunabilmeleri için: 5434 ve 5510 sayılı yasalara göre 10 yıl fiili hizmet süresinin bulunması, tedavisi imkansız hastalıklar yüzünden vazifelerini yapamayacak durumda olmaları ve personel kanunlarına göre kullanılan raporlar neticesinde sıhhi izin sürelerini doldurmaları gerekir. Bu durumda olan devlet memuru sigortalılarımız ile ilgili Kurum tarafından malullüğe ait hükümler uygulanır.
Malulen emekli talebinde bulunabilmeniz ve emekli olabilmeniz için hizmet süreleri yeterli ancak yukarıda belirtmiş olduğum diğer şartlarında yerine gelmesi gerekiyor.
Kolaylıklar dilerim.
Vermiş olduğunuz tüm bilgi ve emeğiniz için sonsuz tşkler…Ben Chron hastasıyım Hatay asker hastanesinden almış oldugum raporla sabit…İstanbul BB çalışıyorum 2003 yılından itibaren SSK lıyım dogum tarihim 1984 benim sorum şu ? Hiçbir vergi indirimi başvurum yok saglık kuruluna girmedim oranım nedir bilmiyorum malülen emekli olabilirmiyim yada hangi haklardan faydalanabilirim bu şartlarda tşkler
Merhaba Ersin Bey,
Öncelikle acil şifalar dilerim.
Yönetmelikte geçen :
“Stenotik lezyonu olan inflamatuvar barsak hastalığı: Endoskopik veya radyolojik olarak ince barsak ve kolonda ortaya konmuş proksimalindeki dilatasyonun olduğu stenotik lezyonu olan hastaların (Adhesiv stenozlar hariç) hastaneye yatırılarak uygun medikal, endoskopik dekompresif tedaviler ile kontrol edilemeyen ve son altı ay içinde en az iki defa cerrahi tedavi ihtiyacı olmuş crohn hastalığı.”
maddesi hastalığınızı tanımlıyor. Buna göre 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim gününü doldurdurmuş görünüyorsunuz. Başvurunuzu yapabilir ve %60 raporunuz onaylanırsa malülen emekli olabilirsiniz. Emekli aylığı bağlanabilecek ve çalışmayarak bu aylıkla geçiminizi sağlayabileceksiniz.
Kolaylıklar dilerim.
sevgi hanım merhaba,
bende 2000 yılında crohn tanısı ile hastaneye yattım ve tedavi olmaya başladım bu hafta özür oranı için başvurdum toplamda 2650 gün primim var eylül 2005 de sigorta girişim var özür oranı kaç alırsam emekli olma sansım var yada primden veya gunden beklemem gerekır mi?teşekkürler şimdiden ilginiz için
MERHABA BENIM BABAM 55 YASINDA 3 AY ÖNCE KALP AMELIYATI GECIRDI VE 3 DAMARI DEGISTI KENDISI 5 SENEDİR DE SEKER HASTASI CALISAMIYOR AYAKLARI ŞİŞ AYAKTA DURMAKTA ZORLUK CEKIYOR MALULEN EMEKLILIGE BASVURDUK BUTUN RAPORLARINI HAZIRLADIK HASTANDE KONTROLLERI YAPILDIGINDA SINIR SISTEMLERI BITMISTI SEKER SINIRE VURMUS VE GÖZLERINE VEDE KALBINE VURMUSTU RAPORLARIMIZI GONDERDIK AMELIYAT OLDUGUNA DAİRDE RAPORLARINI GÖNDERDIK FAKAT BASVURUMUZ OLUMSUZ SONUCLANDI NEYAPMALIYIZ BABABMIN 1800 PRİM GÜNÜDE VAR HERSEY SARTLARA GÖRE UYGUN AMA OLUMSUZ OLDU SONUC YARDIMCI OLURMUSUNUZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
Merhaba Buse Hanım,
Hemen bir itiraz dilekçesi ile başvurarak Yüksek Sağlık Kurulu’nda kararın yeniden değerlendirilmesini talep etmelisiniz.
Acil şifalar ve kolaylıklar dilerim.
diyabet tansiyon ve astımdan vergi indirimli yüzde 57raporlu olarak emekli oldumtekrar çalışırsam emekliligimi etkilermi maaşım kesilirmi 2. sorum 28 yılık ssk 9246 günüm var ne maaş baglanır şimdiden teşekürler
Merhaba Hasan Bey,
Engelli emekliliğinde, tekrar çalışmanız halinde sigorta destek primi ödenerek sigortanız yapılacak ve maaşınızdan bir kesinti olmayacaktır.
Maaşınızı aşağıdaki linki kullanarak hesaplayabilirsiniz.
http://www.tcilesorgulama.com/sorgulama/engelli-emekli-maasi-sorgulama
Sağlık ve kolaylıklar dilerim.
Mrb. Saygı Hanım,
Bende ağır derecede uyku apnesi rahatsızlığı var. CPAP cihazı kullanmak zorunda kaldım. 20 yıllık kamu görevlisiyim. Bu hastalığın etkisinden dolayı yüksek tansiyonda bulunmaktadır. Kamuda mühendisim. Malünen emekli olabilirmiyim? Maaşım ortalama ne kadar olur? Teşekkür ederim. Saygılar…
Merhaba Burhan bey,
Malülen emeklilik şartlarını dolduruyorsunuz ve yeni düzenlemelerle rahatsızlığınızla ilgili olarak yüksek ihtimalle %60 raporu alabileceğinizi düşünüyorum. Başvurunuzu yapabilirsiniz.
(İlgili madde: “Uykuda solunum bozuklukları Ağır fonksiyonel kayıp; uykuda solunum bozukluğunda polisomnografide belirgin noktürnal desaturasyon bulunması ve bu kronik noktürnal hipoksemiye bağlı pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi veya Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması” )
(9000 gün üzerinden malullük aylığı bağlanıyor. Tutarı konusunda maalesef yardımcı olamıyorum ancak kurumdan hesaplatabilirsiniz)
Kolaylıklar dilerim.
merhabalar benim 4000 bin is gunum var sol tarafımda kalca protezım var ve agır derecede uyku apnesı var cıhaz kullanıyorum ve yurt dısında calısıyorum oranın sıgortası yok turkıyedende sıgortam suan yok malulen emeklı olmak ıcın ne yapmalıyım tesekkur ederım
Merhaba Kamil Bey,
Maalesef sigortanız olmadığı için malulen emeklilik şartlarını yerine getiremiyorsunuz.
Kolaylıklar dilerim.
17 YILDIR KAMUDA ÇALIŞIYORUM OBSESİF KOMPULSİF KİŞİLİK BOZUKLUĞU HASTASIYIM ASKERLİĞİ ÖDEDİM YENİ YASAYA GÖRE MALULEN EMEKLİLİK YASASINDAN YARARLANABİLİRMİYİM TABBİ Kİ RAPOR ALABİLİRSEM SAYGILARIMLA
Merhaba Cafer Bey,
Başvurunuzu yapabilir ve gelecek olan rapor oranına göre yararlanabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
merhabalar annem Parkinson hastası sol el ve sol bacakta mevcut annem haplarının birtanesinin bile dozunu düşürdüğünde hareketsiz kalıyor zaten normalde hapları kullanırkende en fazla baston ve birinin yardımıyla 10 – 20 metre yürüye bilir sonrasında hemen yatarak dinlenmek istiyor
size sorum annemin hiç çalışmışlığı ssksı yok babam emekli anneme yüde kaç rapor verirler ? malulen emekli olurmu ?
Merhaba Volkan Bey,
Ailenize sabır dilerim. Bir kişinin malülen emekli olması için 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim günü çalışmışlığı olması gerekiyor. Anneniz SGK’lı olarak çalışmadığı için bu koşullara uymamaktadır.
Kolaylıklar dilerim.
Merhaba SAYGI hanım 2002 yılının 2.ayında sigorta başlangıcım o zamanlar ülseratif kolit hastasıydım 2002 nin 8.ci ayında total kolektomi ameliyatı oldum ve 9 kere operasyon geçirip 1.5 sene cerrahpaşada yattım.geçen senede safrakesemi aldılar.aynı andada kalın bağırsağım olmadığı için böbrek taşı hastası oldum her sene kırdırıyorum beni çok zorladığından malülen emekliliğe başvurdum.2800 günüm var ve temmuzun iksinde kurula gireceğim sizce malünen emekli olabilme şansım ne kadar saygılarımla…
Merhaba Zeki Bey,
Sgk Sağlık Kurulu kararına göre; işe başladığınız tarihte hastalığınız mevcut olduğundan red edilebilir veya diğer organlarınızın, hastalık ve kayıp oranına göre kabul edebilir. Red edilirse Yüksek Sağlık Kurulu’na bir ay içinde itiraz edebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Merhaba saygi hanim benim beynimde sag ospital bolgede bayilmalara denge kaybina unutkanliga ve gorme bozukluguna nden olan iyi huylu tumor var ilac tedavisi olmayan ameliyat gerektiren bi operasyon gerekliymis ameliyat olursam sol gozumu kaybetcem gozun arkasnda oldugu icin benim 2600 ssk gunum var bu durumda hastaligima rapor alablrmym ve nerelere basvurmam gerekiyo beni aydinlatirsaniz sevinirim efendim
Merhaba Sinan Bey,
Size bu süreçte sabır diliyorum.
Mesleğiniz, hastalığınızın oluşum tarihi ve sigorta başlangıcınız ile ilgili ayrıntı yazmanızı rica ederim.
Merhaba oncelikle yorumuma cvp verdiginiz icin tsk ediyorum ssk girsim 1994 meslegim otomotiv uzerine ama ise girislerde sorun yasiyorum rahatsizligimmi is basvuru formlarina yazinca benden ozur raporu istiyolar olmadigini soyleyincede olumsuz geciyo nasil bi yol izlemeliyim bana yol gosterirseniz sevinirim
Hastaligimin olusum tarihi 1999
Tekrar Merhaba Sinan Bey,
Hastalığınız sigortalılık süresinden sonra. 10 yıl ve 1800 prim gününü dolduruyorsunuz. Sağlık Kurulu’ndan %60’ın üzerinde bir rapor alırsanız emekli olabilirsiniz. Malülen emekli olursanız tekrar sigortalı olarak çalışamayacağınızı önemle belirtmeliyim.
%40 ve üzeri alınan raporlarda engelli olarak emekli olunabiliyor ve tekrar destek primiyle çalışılabiliyor. Engelli kadrosu emekliliğinde yaş şartı aranmıyor sadece prim ve sigortalılık süresi önemli.Ayrıca Maliye’den vergi indirimi belgesi de almış olmanız gerekli. Ancak bunun için de prim gününüz yeterli görünmüyor. (alacağınız rapor oranına göre değişiyor)
Kolaylıklar dilerim.
saygı hanım 2000 yılı 2. ay sigorta başlangıcım o zamanlar ülseratif kolit hastasıydım.2000 yılının 8. ayında total kolektomi ameliyatı oldum 9 kere operasyon geçirip 1.5 yılhastanede bir fiil yattım 2010 yılında böbrek taşı hastası oldum bunda kolonun olmayışının etkisi büyükmüş hemen hemen her sene kırdırıyorum.2011 senesinde safra kesemi aldılar hastalığımın yanında ek olarak 2 adet göbek fıtığı ve 3 adet bel fıtığıda yanında bonusu.en son 2012 yılında tekrardan şiddetli karın ağrısı ile hastaneye başvurdum kolonoskopi sonucumda ince bağırsak hastalığı cronh teşhisi kondu ve 2 yıldan beri heyet raporluyum ilaç kullanıyorum ve tedavim devam ediyor doktorumun bana dediği ah be bi bu eksikti demesi ama uzun bir süreç olduğunu inşallah düzeleceğini demesi, en kötüsüde artık sinirlerimin iyice yıpranması ve endişelenmem doğal olarak aşırı öfkeden ötürü psikiyatridende destek almakta ve halen tedavim sürmekte zor günler geçiriyorum.doktorumun tavsiyesi üzerine malüllüğe başvurdum ama ankarada sonuçlar ne hikmetse yüzde 80 lik raporların bile yüzde 25-30 a kadar düşürülmesi benim merak ettiğim epikrizlerimin hepsini teslim ettim temmuzun 2 sinde sağlık kuruluna gireceğim bilir kişi gözüyle beni aydınlatırsanız çok sevineceğim.işinizde ve yaşamınızda başarılar dilerim…
Merhaba Yakup Bey,
Öncelikle bu zorlu döneminizde size sabır diliyorum.
Bizler insan kaynakları uzmanları olarak kanunlara ve uygulamalara göre bilgi verebiliyoruz. Sağlık Kurulu’nun vereceği oranlar tamamen onların uzmanlık alanı ve kanunlara uygun şekilde olacaktır. Zaten şu an çalışamayacak kadar çok rahatsızlığınızın olması tahmin ediyorum bu raporu rahatlıkla almanızı sağlayacaktır. Rapor red ile sonuçlanırsa zaten itiraz hakkınız bulunuyor. Raporunuz %60’ın üstünde olursa ve şayet 1800 iş günü çalışmanız varsa direk emekliliğiniz onaylanacaktır.
Sabır ve kolaylıklar diliyorum.
kolay gelsin…annem şu anda 63 yaşında ,,1970 yılında sigorta girişi var,,170 gün pirimi var,,,son 10 aydırda pirimlerini yatırıyoruz…toplamda şu an 470 gün pirimi var…4 kardeşiz…annem iki çocuğunu borçlandığı zaman şu halde 1800 günü doldurmuş oluyor…2002 yılından beri astım…hipertansiyon ve kroner arter hastalıklarından raporu var…ayrıca iki dizinden ameliyat oldu,,,bir yıl önce kalpte ritim bozukluğu olduğu tespit edildi…ve gözlerinden birisi nerdeyse görmüyor…hastaneye gitmeye korkuyor..kim bilir daha neler çıkacak diye…
sorum şu,,,sgk ya başvurup malulen emekli olması için dilekçe versek önce iki çocuğunun borçlanmasını bitirip 1800 günü tamamlamamızmı istenir yoksa ,,,tüm raporları hazırlayıp %60 iş göremez raporu sg tarafından onaylanınca iki çocuğu borçlanmasını yapabilirmiyiz…
Merhaba Mutlu Bey,
Öncelikle annenize şifa diliyorum.
Şartlarınız uygun olduktan sonra SGK’dan sevkinizi isteyebilirsiniz. Bu sebeple ilk önce prim gününü doldurmanız gerekiyor.
Kolaylıklar dilerim.
Saygı Hanım merhaba,
Adım Nihal. 12 eylül 1958 tarihinde doğmuş olup Temmuz 1984 tarihinde de 1 gün emekli sandığı çalışanı olarak gözükmekteyim. 14.12.2001 de ssk lı olarak işe başlamış olarak gözüküyorum. Şuan 3607 gün sayısını doldurdum ve emekliliğimi bekliyorum. Bu arada kanser hastası olduğum için hastaneye ilgili evrakları verip Kasım 2013 ‘ den beri malulen emekliyim. 593 lira maaş alıyorum. Normal emekliliğim için bir imkan var mıdır ?
teşekkürler.
Merhaba Nihal Hanım,
Öncelikle önemle belirtmeliyim ki; Malülen emekli olan bir kişi tekrar sigortasını yaptırarak bir işyerinde çalışamaz. Malüllük aylığı iptal edilir.
Normal şartlarda doğum tarihiniz, işe girişiniz ve prim gününüz için oldukça eksiğiniz bulunmaktadır.
Aşağıdaki linkten hesaplatabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.
http://www.sskemekli.com/ne-zaman-emekli-olabilirim.html
ıyı günler bn 2009da cok sıddetlı kanama gecırdım ve bunun sebebı yemek borusunda varış olduğu ayrıca portal hıpertansıyon karacıgerde sıroz cıktı suan dalağım sısıyor bnm sadece1800 gun sıgortam var malulen emeklı olabılırmıyım yüzde 60 rapor alabılırsem
2002 yılı sıgorta gırıslıyım
Merhaba Özkan Bey,
Sağlık Kurulu %60 ve üzeri rapor verirse, diğer kriterlere uyuyorsunuz. (10 yıl 1800 prim günü)
Başvurunuzu yapabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
teşekkürler cevabınız ıcın
Merhaba, % 93 Ağır Özürlü raporum var. Geçen yıl malulen emeklilik için başvurmuştum, hastanede işlerim geçen ay bitti ve 20 Ocakta raporlarım Bölge Sağlık Kuruluna gönderildi.
Sizce ne zaman sonuçlanır?
Ssygılar
Merhaba Yasemin Hanım,
Tahminen 2 aylık bir süreçte sonuçlanacaktır.
Kolaylıklar dilerim.
iyi günler ben 1986 yılından sigorta baslangıcım var ve ben antifosforit hastasıyım 2 defa pıhtı attı koluma ve kasıgıma ayakta fazla duramıyrum agır yük kaldıramıyorum ve kan sulandırıcı 1.5 comadın pilavix ve ecopirin ve trantel içiyorum hipertansiyon hastasıyım seker hastasıyım vertigo hastasıyım kalp ve damar hastasıyım maglulen emeklı olabilme hakkına sahipmıyım bilgilerinizi rc ediyorum tşkler SAYGILARIMLA
Merhaba Meral Hanım,
1800 prim ödeme gününüz varsa ve bahsettiğiniz rahatsızlıklarınız sebebiyle %60 rapor alırsanız emekli olabilirsiniz.
Rahatsızlıklarınızın derecesi çok önemli. Örneğin:
“Şeker hastalığına ilişkin malûliyet kriterleri genişletildi, en az 3 organının orta ve ileri düzeyde bozulması malûliyet kriteri olarak kabul edildi.”
Aynı zamanda birden fazla rahatsızlığınızın olması ve çalışamaz durumda olmanız da malüliyet hakkı verecektir.
Sabır ve kolaylıklar dilerim.
benim amcam için bi sorum olacaktı 1994 5 ayında bağkur tarım başlak için aca ne kadar rapor alması gerikiyorngıcı var yaklaşık 20 yıldır ödüyoruz 2009 yılında kalp krizi geçirdi 3 tane stent takıldı malülen emekli olabilmek için % kaç rapor alması gerekiyor
Merhaba,
Amcanızın en az %60 rapor alması gerekiyor.
iyi günler dilerim.
mrb saygı hanım daha önce yazmıştım böbrek nakli oldum 3 yıl önce 2 yıl önce malülen emeklilik için 1800 gün prim 10 yıl sıgortalılık şartlarına uygun olarak ama RED verildi 5 ay önce tekrar bu yeni yasadan yararlanmak için başvuru yaptım yine aynı cvp geldi %60 iş gücünü kaybetmemiştir die nakillileri kapsamıyormuydu saygı hanım napmam gerekiyor şimdi bu arada gözden %8 kulaktanda %24 rapor almıstım heyete bunlarıda sundum ama sonuç red… ilginize şimdiden tşk edr…
Merhaba Turgay Bey,
Yüksek Sağlık Kurulu’nda incelenmesi için hemen itirazınızı yapmalısınız. Tekrar red gelirse hukuki süreci başlatmak durumundasınız.
Kolaylıklar dilerim.
slm arkadaşlar sizden bi ricam olacak malulen emeklilik için başvuru yaptık…inetrnetten takip edyrm…
1 19.09.2013 adana sgim kozan sgm gelen evrak servisine elden sevk edilmek üzere işlendi
2 19.09.2013 adana sgim kozan sgm gelen giden evrak servisine zimmetten çıkarıldı
3 22.01.2014 adana sgim kozan sgm gelen giden evrak servisine dosyasına konuldu
4
evrak kapandı nedemk istiyor açıklarmısnız teşekkürler
Merhaba Ramazan Bey,
Evrağınız ile ilgili yapılan işlemler yazılmıştır. en son işleminizin tamamlandığı belirtilmektedir. tahmin ediyorum kısa süre sonra size yanıt ulaşacaktır.
İyi günler dilerim.
merhaba bn emrah ben farklı hastaliklardan rapor aldım kalpten yuzde otuz ak ciğerden yuzde yirmi sinir den yuzde yirmi bes rapor aldım malulen emekli olurmuyum tesekkurler
Merhaba Emrah Bey,
Yeni yönetmelikle;
Birden fazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen sigortalının çalışma olanağının bulunmadığı durumlarda malûl olabilme ile ilgili düzenleme yapıldı.
Bu kapsamda başvurunuzu yapar ve Sağlık Kurulu’nun vereceği kararla hareket edebilirsiniz.
Sabır ve kolaylıklar dilerim.
merhaba saygi hanim.5500 is gunum var1989dan sigortaliyim.sag elimden yuzde 72 raporluyum.malulen emeklilik icun bir sene oncesi basvuru yaptim.fakat hala sonuc alamadim.ne yapmam gerekiyor. tesekkur ederim
Merhaba Fatih Bey,
Öncelikle malülen emeklilik şartlarını doldurduğunuzu belirtmeliyim. Emekli olabileceğinize dair bir yazıyı alamasanız bile mutlaka red cevabının gelmesi gereklidir. Bu sebeple ilgili başvurunuzun akıbetini SGK müdürlüğünden öğrenmeli ve gerekirse tekrar başvurmalısınız.
Kolaylıklar dilerim.
2600 gun primim var.istege bagli sigorta oduyorum.meniskus ameliyati oldum acaba erken emeklilikten yararlanabiliyim…..
Merhaba Sevgi Hanım,
İsteğe bağlı sigortalılık 4/b (BAĞ-KUR) kapsamında olduğundan, erken emekli olabilmeniz için; kurumun yetkilendirdiği sağlık kurullarınca düzenlenecek raporun, kurum sağlık kurulunca incelenmesinde çalışma gücündeki kayıp oranın;
a) %50 ile 59 arasında olması halinde 16 yıl sigortalılık süresi 4320 prim günü,
b)%40 ile 49 arasında olması halinde en az 18 yıl sigortalılık süresi 4680 prim günü , ödenmiş olması gerekir.
Bu nedenle yukarıda belirtilen şartları yerine getirmediğinizden,5510 sayılı yasanını 28 maddesine göre erken emekli olmanız maalesef mümkün bulunmamaktadır.
Kolaylıklar dilerim.
Basvuru yaptık 2 ay oldu tc no ile takip ediyoruz prk degişiklik yok ne zaman belli olur acaba ? İyi günler
Merhaba Selim Bey,
Normalde 2 aylık bir sürede başvurunuzun onayı yada reddinin dönmesi gerekirken bu süreç maalesef 6 aya kadar sürebiliyor.
Kolaylıklar dilerim.
Merhabalar saygi hanim benim sorum annemle ilgili olacakti annem yaklasik 1100 gunluk bagkurlu ve iki yildir bobrek hastasi ve diyalize giriyor bobrek nakilli degil sadece diyalize giren bobrek hastasi statusunde bu durumda annemin malulen emekli olabilmasi icin 1800 gunu doldurmanin haricinde 10 yillik bagkurlu olmasi sarti araniyormu acaba bildigim kadariyla bakima muhtac olanlardan 10 yillik sigortalilik sarti aranmiyor diyaliz hastalari da bakima muhtac kategorisine giriyor mu acaba kisacasi biz 10 yili beklemeden malulen emekli olabilirmiyiz
Merhaba Mehmet Bey,
Malulen emekli olabilmek için üç ayrı şart aranır.
· En az %60 oranında iş göremezlik raporu,
· 1800 prim günü ve 10 yıllık sigortalılık süresi (Bakıma muhtaç derecede malul olursanız 10 yıl şartı aranmaz.)
· Malullüğe sebep olan rahatsızlığınızın çalışmaya başladıktan sonra ortaya çıkmış olması gerekiyor.
Dolayısıyla anneniz en az %60 rapor alır 1800 gün süreyi tamamlarsa BAKIMA MUHTAÇSA emekli olabilir.
Annenize sabır size de kolaylıklar dilerim.
Cevabiniz icin cok teskkurler saygi hanim kucuk bi sorum daha olacakti peki bu bakima muhtac kategorisu icerisine diyalize giren hastalarda giriyor mu annemin suan yasanti olarak herhangi bir muhtacligi yok kendi isini kendi gorebiliyor sadece hergun evde kendisi diyalize giriyor bu sekilde bir yasantida emeklilikte bakima muhtaclik kategorisine giriyor mu acaba tekrardan tesekkurler
Tekrar Merhaba Mehmet Bey,
Bu durumda anneniz bakıma muhtaç kategorisinde giremez. Çünkü kanunda; başkasının bakıma ihtiyaç duyacak şekilde iş gücü kaybı olması şartı var.Kısaca çalışamıyor ve tek başına hayatını sürdüremiyor olması gerekiyor.
Kolaylıklar dilerim.
merhaba
Ben böbrek nakli oldum bana %70 engelli raporu verildi fakat ben iş veren im bu rapor benım nasıl işime yarar ne fayda saglar bilgileriniz bekliyorum
iyi çalışmalara
Merhaba Hakan Bey,
Sigortalılık durumunuzu ve prim gününüzü belirtmediğinizi görüyorum. Şu an hala çalışıyorsanız ve 10 yıl sigortalılık süreniz ve 1800 gün ödenmiş prim gününüz bulunuyorsa ister SGK lı olun ister Bağkurlu, malulen emeklilik talebinde bulunabilirsiniz. Böbrek nakli olduğunuzdan dolayı da malulen emeklilik hakkınız olabilir.
Ancak Sosyal Güvenlik Kurumlarından birinden emekli olup, aynı zamanda işveren durumdaysanız; bu rapor size bir katkı sağlamayacaktır.
Kolaylıklar dilerim.
saygı hanım mrhabalar coktan beri merak ettigimiz ama cevap alamadagimiz bir sorum olacak babam 1999 yilinda baypass oldu ve % 40 rapaorla emekli oldu bu rapor maasinin düşük olmasina nedenmidir maasi babamin cok dusuk nedenini anlayamadik .
not.. emekli oldugundaki gun sayisi 9000 civaridir 1955 dogumlu.Saygilar iyi calismalar…
Merhaba Osman Bey,
Öncelikle hangi kapsamda (ssk-bağkur-emekli sandığı) ve statüden (malulen -sakatlık indirimi) emekli olduğunu bilmemiz gerekir. Belirttiğiniz gibi 9000 prim gününden emekli olduysa Bağkur’dan emekli olmuş olabilir. Yalnız %40 rapor üzerinden malulen emekli olamaz. Bu oran üzerinden meslekte kayıp oranına 5510 sayılı yasanın 28 maddesine göre emekli olmuş olabilir. 9000 prim günü üzerinden emekli olduysa normal şartlarda yaşlılık aylığı oranında tam aylık bağlanmıştır. Sigortalımız aldığı aylığı belirtmediğinden düşük bağlanıp bağlanmadığı konusunda bir şey söyleyemeyiz.
Kolaylıklar dilerim.
Merhabalar annem 1950 doğumlu 1976 sigorta başlangıclı 1810 pirim günü var 2009 yılında beli kırıldı platin takılıp ameliyat geçirdi ameliyattan sonra tip2 şeker hipertansiyon karpal tünel sendromu ve Parkinson hastalığı başladı 2 yıldır tedavi görüyo ilaçlarla geçmesi mümkün olmayan bi hastalık sadece ilerlemesini durduruyo bi nebze hareketleri çok kısıtlı kendi ihtiyaçlarını görebiliyo desteksiz yürüyor şimdilik malülen emeklilik için başvurduk daha sonuç gelmedi benim öğrenmek istediğim parkinson hastalığında ileri derecedemi veya tüm parkinson hastalarındamı emekli olabilme şansı var annemin çalişabilecek durumu yok malülen emekli olabilirmi. saygılar sunuyorum
Merhaba Pınar Hanım,
Annenizin rahatsızlığı ile ilgili olarak ek-1 hastalık listesinde geçen bölümü aşağıda bulabilirsiniz. Eğer rahatsızlığın tanımı bu şekildeyse anneniz zaten malülen emekli olabilir. Ayrıca mutlaka bir sonuc SGK’dan gelecektir. (red bile olsa) Bekleyebilir ya da başvurunuzla ilgili bilgi talep edebilirsiniz.
Annenize sabır ve kolaylıklar dilerim.
5.Parkinson Sendromu: Tek başına veya diğer bulgular ile beraber kaba ve beceri gerektiren hareketlerde veya yürüme ve duruşta devamlı bozukluğa neden olan, iki ekstremitede belirgin rijidite, bradikinezi veya tremor ile giden ve tedaviye yanıt vermeyen olgular.
Merhaba saygı hanım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim annem malülen emeklilik için sgk bizi yönlendirdiği araştırma hastanesindeki heyet sonuc raporunda sonuc olarak tip2şeker hipertansiyon karpal tünel sendromu parkinson hastalığı yazıyo SGK bilgi geldikten sonra (RED BİLE OLSA)bekleyebilir yada başvurunuzla ilgili bilgi talep edebilirsiniz demişsiniz.ne için beklemeliyiz yada başvurumuzla ilgili nasıl bilgi talep edebiliriz bilgilendirirseniz çok memnun olurum saygılar sunuyorum
Tekrar Merhaba Pınar Hanım,
Beklemenizi önerdiğim konu SGK dan olumlu ya da olumsuz yanıt gelmesi anlamında. Çünkü başvurunuzu yaptığınız için bu durumda cevap gelmeden hiç bir şey yapmanız mümkün olmayacaktır.
Tahsis Talep Tarihi ve Sigorta Sicil Numaranızla birlikte buraya tıklayarak süreci takip edebilirsiniz.
http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/tr/e_sgk/evrak_takip
Kolaylıklar dilerim.
çok teşekkür ederim saygı hanım iyi çalışmalar diliyorum
Merhabalar saygı hanım annemin SGK dan olumsuz RED CVP geldi yüksek sağlık kuruluna itiraz ettik.Parkinson hastalığı kronik ilerleyici hareket bozukluğu bi hastalık dopamin üreten hücrelerin görevini yapamamasndan kaynaklanan bu hücrelerin yüzde 60/80 oranında kayba uğraması sonucu hastalık belirtileri görülmeye başlar dopamin miktarı azaldıkca hasta hareket etmekte zorlanır.Annemim tedavisini sürdürdüğü tüm doktorlar kesinlikle başvurun kazanırsınız RED veremezler demişti.Bu rahatsızlıkla hala SGK RED vermesi ÇALIŞMA GÜCÜNÜN YÜZDE 60 KAYBETMEMEİŞTİR kararı vermesi çok saçma.Bu yürürlüğe giren yeni düzenleme sadece YATALAK VEYA FELÇLİ HASTALAR içinmi geçerli.Ankaradan geleçek sonuçta inşallah olumlu olur red bile olsa DAVA YOLUNA gitmeyi düşünüyorum sizce kazanırmıyız.Saygılar sunuyorum cvp verirseniz sevinirim.
merhabalar saygı hanım yaklaşık 18 yıkldan beri diyabet hastasıyım diyabete baglı olarak birde taysiyon hastalıgım var şekerden dolayı böbreklerimin yüzde 50si çalışmıyor birde şekerden dolayı görme kaybım başladı onda 5 görme bozuklugum var bununla ilgili yaptıgım malulen emeklilik başvurum onaylanmadı ne yapmam gerekiyor yardımdı olurmusunuz saygılar ayrıca 10 yıllık sigortam var.
Merhaba Turan Bey,
Red cevabına itiraz ederek durumun bir de Yüksek Sağlık Kurulu’nda incelenmesini talep edebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
teşekür ederim saygı hanım itraz ettim yinede red cevabı şahat gelecek olursa dava acmam gerekirmi iyi çalışmalar
Merhaba benim öğrenmek istediğim malülen emeklilikte heyetin verdiği özür derecelerinin ortalaması mı alınıyor yoksa tek bir hastalığın derecesinin %60 ve üzeri olması mı bekleniyor.
iyi çalışmalar
Merhaba Atike Hanım,
SGK,(ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ): “Madde 12: (3) Arıza/Hastalık Listesinde (Ek-1) belirtilen arıza/hastalıklardan birden fazlası mevcut ise çalışma gücünün en az %60’ını kaybedip kaybetmediğine dair değerlendirmede en ağır sekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard Formülü uygulanmaz.”
diyor ancak birden çok hastalığın oranlamasının yapıldığı Baltazar formülünün uygulanması ile ilgili de yargıtay kararları mevcut. Kısaca başvurunuzu yapmalısınız. Şayet red cevabı gelirse emsal yargıtay kararlarına göre dava yoluna gitmelisiniz diye düşünüyorum.
Kolaylıklar dilerim.
Merhaba saygı hanim brnim bir sorum olacakti. 8000 is gunumu doldurdum ağır uyku apnesi rahatsizligi var ve bpap-ST cihazı kullaniyorum. Hiper tansiyonum var ayni zamanda psikolojik travma gecirdim ve psikolojik yardim aliyorum yeni cikan yasayla malulen emekli olabilir miyim ? Simdiden tesekkurler
Merhaba Süleyman Bey,
01 Eylül 2014 de yürürlüğe giren yeni yönetmeliğe göre;rahatsızlıklarınız için malüliyet kriterleri getirildi. Başvurunuzu yapabilirsiniz.
(10 yıl ve 1800 prim gününüz zaten uygun görünüyor)
Kolaylıklar dilerim.
MERHABA hastane %60 rapor verdi 1998 işe giriş 5500 günüm var kalp krizi geçirdim stent takıldı ankara raporu %40 altına düşürmesse vergi indiriminden ginede emekli olabilirmiyim
Merhaba Murat bey,
93 sayılı Gelir Vergisi Kanunun 31 inci maddesi ile Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tespit Şekli ve Uygulanması Hakkında Yönetmeliğin 3 üncü maddesinde,
– Çalışma gücünün % 80’inden fazlasını (% 80 dahil) kaybetmiş olanlar birinci derece,
– Çalışma gücünün % 60’ından fazlasını (% 60 dahil % 80’e kadar) kaybetmiş olanlar ikinci derece,
– Çalışma gücünün % 40’ından fazlasını (% 40 dahil % 60’a kadar) kaybetmiş olanlar ise üçüncü derece,
sakat olarak belirlenmiştir.
BUNA GÖRE:
07/08/1997-06/08/2000 arasında sigorta başlangıcı olanlarda;
%40 deresinde engel varsa 18 yıl 4080 şartı aranıyor.
Kolaylıklar dilerim.
Malulen emeklilik için ssk 1780 gün ve %80 rapor var 1 ay isteğe bağlı prim ödersem ssk danmı yoksa son prim ödediğim yer bağkurmu sayılır? Maaş ta bağkur ssk farkedermi?teşekkürler
Merhaba Erdem Bey,
Malulen emekli talepleri sigortalının son defa tabi olduğu sigortalılık haline göre sonuçlandırılır. Tavsiyem 1800 prim gününü sigortadan tamamlayıp, kuruma talep de bulunmanızdır. Eğer 10 yıllık sigortalılık süresi bulunmuyorsa ancak 1800 prim günü üzerinden bir başkasının bakımına muhtaç olduğunuza sağlık kurulunca karar verilmesi durumunda malüliyet aylığı bağlanır. Sigortadan aylık bağlanırsa çalışmalarınız 2000 yılı öncesi ise Bağkur’a göre alacağınız aylık fazla olur.
Kolaylıklar dilerim.
Merhaba acil yardim edin babam %87astim hastasi ve raporu var malulen emeklilik icin basvurdu fakat %60 calisma gucu alti nedeniyle red karari geldi itiraz etsek sonuc ne olur babam 58 yasnda?
Merhaba Ertuğrul Bey,
Yeni yönetmelikle;
Astım, KOAH, uyku bozuklukları gibi sık görülen solunum sistemi hastalıkları için ilk kez malûliyet kriterleri oluşturuldu.
Bu sebeple, Sağlık Kurulu kararına itiraz etmeniz ve Yüksek Sağlık Kurulu’nda değerlendirilmek üzere itiraz etmenizi öneririm.
Kolaylıklar dilerim.
merhsba kolay gelsin.benim eşim ülsaratif kolit rahatsızlığından dolayı ameliyat oldu ve komple kalın barsağı alındı.bu durum da mamülen emeklilik hakkı oluyor mu acaba?
Merhaba Esra Hanım,
01 Eylül 2013 tarihinde yayınlanan yönetmelikte:
Sindirim sistemi kanamaları, ülseratif kolit, kaşeksi, kronik pankreatit gibi eski yönetmelikte olmayan birçok hastalık eklendi.
Başvurunuzu yapabilirsiniz. Diğer şartları da dolduruyorsanız emeklilik talebinizi yapabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
sedef eklem tutulması ve hepatif b hastasıyyım yüzde 53 raporum var tedaviye hiç bir şekilde cevap alamıyorum malulen emekli olabilirmiym teşekür ederim
Merhaba İbrahim Bey,
Malulen emekli olmanız için en az %60 raporunuzun olması gerekmektedir.
Ancak işe giriş tarihiniz ve prim gününüzü söylerseniz engelli olarak emekli olma şansınızı kontrol edebiliriz.
Sağlık ve sabır diliyorum.
2001 sigorta girişim var 2700 gün pirimim var 1982 dogumluyum sedef ve romotik artrit eklem tutumu ve hepatif b hastalıgım var yüzde/53 roporum var yeni yönetmelikte malulen emekli olabilirmiyim hiçbir tedaviden cevap alamadım inş işleri yapıyorum calışmakta zorlanıyorum ne yapmalıyım teşekürler
Merhaba İbrahim Bey,
Sizin rahatsızlığınız malüliyet cetvelinde ROMATOLOJİ bölümünde yer alıyor.
1. Sistemik Sklerosis (skleroderma)
A. 3 veya daha fazla organ/vücut sisteminin tutulması(organ/vücut sisteminden birinin tutulma derecesi en az orta düzeyde olmalı)
veya
B. Aşağıdakilerden birinin bulunması.
1. Ayaklarda parmak kontraktürü veya sabit deformite sonucu efektif ambulasyonu sağlayamama
2. Her 2 elde parmak kontraktürleri veya sabit deformiteler nedeniyle ince ve kaba hareket becerilerini efektif yapamama.
3. Alt ekstremitelerde atrofi ile beraber irriversible hasarlar sonucu efektif ambulasyonu sağlayamama
4. Her 2 üst ekstremitede atrofi ile beraber irriversible hasarlar sonucu ince ve kaba hareket becerilerini efektif sağlayamama.
5. İnflamatuar Artritler
A. İnatçı inflamasyon veya kalıcı deformite nedeniyle
1. Ağırlık taşıyan majör periferal eklemlerin tutulumu ile efektif ambulasyon sağlanamaması
veya
2. Her iki üst ekstremitede majör periferal eklem tutulumu ile ince ve kaba hareket becerisinin kaybı.
B. Bir veya daha fazla periferal eklemde inflamasyon veya deformite ile beraber birinin en az orta derecede olmak üzere iki veya daha fazla organ/vücut sisteminin tutulması.
Bu kapsama göre %60 rapor alıyor olmanız gereklidir. (Hastanın oluşumu, etkisi, şu anki durumunuz vs her şey önemlidir.)
Başvurunuzu yaparak rapor oranını tekrar almalısınız.
Kolaylıklar dilerim.
saygı hanım mrhabalar coktan beri merak ettigimiz ama cevap alamadagimiz bir sorum olacak babam 1999 yilinda baypass oldu ve % 40 rapaorla emekli oldu bu rapor maasinin düşük olmasina nedenmidir maasi babamin cok dusuk nedenini anlayamadik .not.. emekli oldugundaki gun sayisi 9000 civaridir 1955 dogumlu.Saygilar iyi calismalar…
Merhaba Osman Bey,
Bu sorunuza yukarıda geçmiş günlerde yanıt yazmıştım. Oradan faydalanabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Selamlar.1992 sigorta girişim.3050 gün primim var.askerlik1997.ben2003 te beyin tümörü ameliyatí oldum.2007 de retinal anjiom gözden tümör alındı.şu anda sürrenallerın ikisindede 2cm lik tümör var.hastalığīm genetik.von hippel lindeu.hastalīklarímın oranı cetvelde geçmiyor.acaba %40 alabilirmiyim.teşekkürler.
Merhaba Engin Bey,
Önemle belirtmeliyim ki, Biz burada sadece yayınlanan yönetmelik ve kanunlara yönelik yorumlar yapıyoruz. Bize göre kanun kapsamına girse bile, rahatsızlıkların oluşum şekilleri, dereceleri ile ilgili alanında uzman kişilerin raporları geçerli olacaktır.
Sizin durumunuzla ilgili olarak da 01 rylül 2013 de yayınlanan yönetmelikte:
Tedavisi olmayan ve kişinin çalışmasına olanak vermeyen genetik hastalıklar malûliyet listesine alındı.
ibaresi yer almaktadır. 10 yıl sigortalılık süresi 1800 iş günü maddelerini zaten yerine getiriyorsunuz.
Başvurunuzu yapmanızı öneririm. Başvuru sonucunda %60 ın altında bir rapor alırsanız şayet %40 ın üstündeyse engelli olarak emekliliğinizi konuşabiliriz.
Kolaylıklar dilerim.
teşekkür ederim Saygı hanım hemen başvuru yapacağım.ama ben %40 alsam günüm yetiyor .
merhabalar saygı hanım
benim sigorta girişim kasım 1995 doğum tarihim:temmuz 1977
fmf hastasıyım (tabii doğuştan genetik) 4650 prim günüm var
vergi indirimi ve engelli emeklisi olma hakkım varmıdır
cevap verirseniz sevinirim
şimdiden çok teşekkür ederim
Merhaba saygı hanım,
20.01.1972 doğumluyum, 1990 yılından beri çalışıyorum 7543 günüm var, vergi indiriminden faydalanmak için başvuruda bulundum,1-bel fıtığı,2- boyun fıtığı.3-ritim bozukluğu (ablasyon yaptırdım fakat ritim bozukluğu devam ediyor)4- EF (%) 50-55 mitral kapak yetmezliği var, ayrıca uyku bozukluğu var (uyku apnesi olabilir dediler)
yukarıda belirtmiş olduğum rahatsızlıklarımdan dolayı ne kadar oran verilir, cevap verirseniz sevinirim.
şimdiden teşekkürler
Merhaba Mustafa Bey,
Size bir oran belirtmem maalesef doğru olmayacaktır. Ki konusunda uzman bir ekip (Sağlık Kurulu) size bir oran verecektir. Ancak tanısı konulmuş rahatsızlıklarınız hem malüliyet kriterleri arasında hemde engelli emekliliği kriterleri arasında. Tahminimce yeterli bir oran alabilirsiniz. Başvurunuzu yapmanızı öneririm.
Kolaylıklar dilerim.
Kardeşim 2006 da böbrek ameliyatı oldu ondan önce de uzun süre diyalizde kaldı.. 06/2007 dan beri sigortası yatırılıyor malulen emekli olabilir mi bizi biraz bilgilendirir misiniz?
Merhaba Hasan Bey,
Eğer kardeşiniz organ nakli olduysa (-Tüm organ nakilleri gerçekleştirilen hastalara (kemik iliği nakli hariç)koşulsuz maluliyet verildi.) şart aranmadan emekli olabilir.
Sadece böbrek ile ilgili tedavi gördüğü bir rahatsızlığı varsa; 10 yıl sigortalılık süresi 1800 prim günü şartı aranmaktadır.
Kolaylıklar dilerim.
Merhabalar
29 yaşındayım 2. kez tekrar eden 4. Evre meme kanseri hastasıyım. Beyin ameliyatı oldum. 2 kez Kemoterapi ve radyoterapi gördüm, gamma knife oldum.Sorum şu 1640 prim günüm var 5 yıldır sigortalıyım. Şu anda işgörememezlik maaşı alıyorum. Emeklilik şartlarını sağlıyor muyum?
Merhaba Aylin Hanım,
Malülen emeklilik için yayınlanan yeni yönetmeliğe göre:
Tüm kanser hastaları, tanı aldıktan sonra koşulsuz olarak 18 ay boyunca malul kabul edildi. Bu hastalara ayrıca tedavi süresince maluliyet hakkı verildi.
Bu kapsamdan yararlanabilirsiniz.
Sabır ve kolaylıklar diliyorum.
Benim annem 1951 doğumlu 2000 senesinden sigorta başlangıcı var. 3.600 günü isteğe bağlı ödedi. 1 yilda çiftçi sigortası odedi. Toplamda 4000 iş günü ödedi. Annem emeklilik başvurusunda bulundugunda” 2000 senesinden önce giriş olmadığı için emekli olamayıp 25 yılı doldurmamı bekle” dediler.bizi yonlendirirseniz sevinirim.
Merhaba Sema Hanım,
SGK’dan emekli olabilmeniz için 3 şartında yerine gelmesi gerekir.
1.Tamamlamanız gereken sigortalılık süresi. (Hizmet Yılı)
2.Tamamlamanız gereken emeklilik yaşı.
3.Tamamlamanız gereken prim.
09.09.1999-30.04.2008 tarihleri arasında sigortası başlayan bir bayanın 58 yaşında ve 7000 iş günü ile normal emekli olması gerekmektedir. Burada prim günü kriterinin yerine getirilmediği görülmektedir.
(Sorunuzun genel emelilik üzerine olduğunu görüyorum. Malüllük durumu var ise lütfen belirtiniz.)
Kolaylıklar dilerim.
Merhabalar 1.562 prim günü olan bir kişi yüksek şeker hastalığından dolayı malulen emekli olmak için 1800 iş gününü doldurması yeterli olurmu (kişi 10 yıĺdan buyana çalışamıyor) rapor için başvuru yapılabilirmi.
Merhaba Nadiye Hanım,
Son 10 yılda çalışmamak önemli değil. Ancak kişinin 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 prim gününün bulunması şart aranmaktadır. eğer bu şartları yerine getiriyorsa başvurusunu yapabilir.
Kolaylıklar dilerim.
merhaba saygı hanım ben fmf hastasıyım (ailevi akdeniz ateşi) genetik rarahatsızlıgım ama 2010 da rapor vermedıler yeni yasaya göre genetik hastalıgı olanlara rapor veriliyor diye okudum acaba benim hastalıgıma rapor verirler mi prim olarak 1860 gun ödemem var şimdiden cevabınız için teşekkürler..:)
Merhaba Uğur Bey,
01 Eylül 2013 tarihinde çıkarılan yönetmeliğe göre:
Tedavisi olmayan ve kişinin çalışmasına olanak vermeyen genetik hastalıklar malûliyet listesine alındı.
Eğer bu kapsamdaysanız 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 prim kriterleriniz uygun olduğu için emekli olabileceksiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Merhaba 1993 SSK başlangıcı 1996 prim başlangıcı ile 4300 gün yatan primim var
2005 yılından beri UYKU ABNESİ
2012 yılında BYPASS AMELİYATI oldum
ŞEKER ve KOLESTROL HASTASI olduğumu yeni öğrendim
malulen emekli olma şansım varmı.
Merhaba Musa Bey,
Malulen emeklilik kriterleri arasında yer alan 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 iş gününü dolduruyorsunuz. Geriye emekli olabilmeniz için %60 rapor almanız kalıyor.
01 Eylül 2013 tarihli yönetmelikte “Astım, KOAH, uyku bozuklukları gibi sık görülen solunum sistemi hastalıkları için ilk kez malûliyet kriterleri oluşturuldu.”
Başvurunuzu yapabilirsiniz. Hastalığınızın durumuna göre Sağlık Kurulu rapor oranına karar verecektir.
Kolaylıklar dilerim.
Saygı Hnm Merhaba,
1800 is gunum olmasi ve epilepsi sorunumun is yerine giderken olusan bir kaza nedeniyle ortaya cikmasiyla malulen emeklilik icin basvuruda bulundum.Red edildi ancak bir yuzde verilmedi.iskur engelli miyim degil miyim ogrenmem ve ise girmem icin yuzdeyi ogrenmemi istedi, hastaneler raporlarinda yuzde vermemis.saglik kurulu da bana bildirimde yuzde vermedi.nasil ogrenebilirim ve ordaki yuzde % 40 uzerindeyse engelli durumunda sayilabilecek miyim.Tesekkurler.
Merhaba Tuğba Hanım,
Başvurunuzu SGK’ya tekrar yapabilir ve bu bilgiyi sadece oradan alabilirsiniz.
Ancak yüzde oranınız geldikten sonra; alınan yüzdeye göre işe giriş tarihiniz ve prim gününüz değerlendirerek size engelli emekliliği hakkında bilgi verebilirim.
Kolaylıklar dilerim.
merhaba saygı hanım..ben as hastasıyım buhastalıktan dolayı erken emeklilik için müracat ettim.muayeneler sonucunda sağ böbreğimin işgöremez hale geldiği anlaşıldı.birde hipertansiyon hastasıyım 24 saat tansiyonumu ölçtüler ortalaması 18.3 geldi.böbrek rahatsızlığından dolayı ağrı kesici almamam doktorlar tarafından söylendi bende doktorları dinleyerek ağrı kesici almıyorum fakat hiç yürüyemiyorum haa bu arada emeklilik başvurum kabul olmadı.bu nasıl adalet anlayamadım ilaç kullanırsam böbreklerim gidecek kullanmasam yürüyemiyorum ağrılarda cabası sizce ben ne yapmalıyım
Merhaba Ayhan Bey,
Öncelikle size sabır diliyorum.
01 Eylül 2013 de yayınlanan yönetmeliğe göre: Tek el desteğine rağmen yardım olmaksızın yürüyememe, standart toplu taşıma araçlarını kullanamama durumunda sigortalı malûl sayıldı. Bu sebeple; eğer başvurunuz red olduysa Yüksek Sağlık Kurulu’nda değerlendirilmesini talep edebilirsiniz. İşe giriş tarihiniz, prim gününüz ve rapor oranınız hakkında ayrıntılı bilgi yazarsanız belgi engelli emeklili ile ilgili kriter uygunluğuna bakabiliriz.
Kolaylıklar dilerim.
Merhabalar,
Öncelikle iyi iyi çalışmalar ve teşekkür ederim yorumlarınız ve bilgileriniz için. Bana 2009 da Ülseratif Kolit teşhisi konuldu ve doktorum ömür boyu ilaç kullanacağımı söyledi. Ve atak dönemlerinde bazı diyetlere girmek zorunda kalıyorum. Bundan dolayı Sağlık kuruluna başvurmuş ve iş için rapor almak istemiştim. Fakat bana verilen oran doktorum tarafından %30 heyet ise %25 olarak vermişti. Ayrıca ankilozan spondolit rahatsızlığımda var. Bu hastalığımı ise hiç dikkate almamış sadece ülseratif kolit hastalığımdan oran vermişlerdi. Daha sonra ben itirazda bulundum ve başka bir hastaneye randevu verdiler fakat o hastaneden randevu dahi alamıyorum. Sizce ne yapmalıyım ve malulen emekli olabilirmiyim. ? Prim gün sayım 1100 gündür.
Teşekkürler.
Merhaba Okan Bey,
Maalesef prim gün sayısını 1800’e tamamlamalı ve ilgili raporu almalısınız. başka türlü emeklilik talebinde bulunamazsınız.
Acil şifalar dilerim.
merebalar saygı hanım devlet hastanesinden yüzde 72 rapor aldım bagkura dilekçe yazıcam emekli olmak için yardımcı olurmusunuz dilekce hakkında. iyi çalışmalar
Merhaba Turan Bey,
Kolaylıklar dilerim.
BAĞ-KUR İL MÜDÜRLÜĞÜNE
…………………………
Kurumunuz ………………………………… Bağ-Nolu sigortalısı olup, T.C. Emekli
Sandığına, Sosyal Sigortalar Kurumuna, 1479/2926 sayılı Kanunlara ve diğer emekli
sandıklarına tabi birleştirilecek hizmetlerim vardır/yoktur.
Maluliyet durumumun tespiti
için ………………. …………. ……………. …………………. …………………… …………… ……….
..Hastaneye/Hastanesine sevkimin yapılmasını ve tarafıma malullük aylığı
bağlanmasını arz ederim. …../……/ ……..
Adı Soyadı
(İmza)
BİRLEŞTİRİLECEK HİZMETLERİN
B ULUNMASI HALİNDE .
T.C. Kimlik No :………………………..
T.C. Emekli San.Sicil No :………………………..
S.S.K Sicil No :………………………..
1479 Bağ-No :………………………..
2926 Bağ-No :………………………..
Diğer Sandık :………………………..
Diğer Sandık Sicil No :………………………..
ADRES :
………………………………………………
………………………………………………
………………………………………………
………………….
merhaba benim annem 2 ay önce iş kazası geçirdi 3 parmagi koptu ve yandı bu yüzden dikim olmadı doktor calisabilir durumda oldugunu soyledi ancak kolunda kireçleme oldugu için fizk tedavi onerildi çaliştıgi iş yerinden 5 yıllık sigortası var bunun haricinde 1995 yılında dükkan ortaklıgı var bagkurda adı var ancak numara alınmamiş bunun için ve malülen emeklilik için ne yapılabılır yardıncı olusanız sevinirim tesekkürler
Merhaba Merve Hanım,
Anneniz maalesef malulen emeklilik için gerekli şartları doldurmadığı için emekli olamayacaktır.
Sabır ve şifa dilerim.
Ben ileri derecede osas rahatsızlıgım var cpap cihazı kullanıyorum ayrıyeten hiper tansiyonum ve yüzde 19 ortepediden raporum var 1950 sigorta günüm mevcut. işe başlama tarihimde 1994 malulen emekli olabilirmiyim
Merhaba Fuat Bey,
10 yıl ve 1800 gün şartlarını dolduruyorsunuz. Hastalığınıza gelince özellikle kanunda geçtiği gibi aşağıdaki koşullara uyuyorsanız raporunuzu alırsınız. Aynı zamanda birden fazla rahatsızlığınızın olması da etken olacaktır.
Acil şifa ve sabır dilerim.
Uykuda solunum bozuklukları
A. Ağır fonksiyonel kayıp; uykuda solunum bozukluğunda polisomnografide belirgin noktürnal desaturasyon bulunması ve bu kronik noktürnal hipoksemiye bağlı pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi
veya
B. Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması
Merhaba saygi hanim migde kanser hastasiyim maluliyet onaylandi 18 ay sonra muane var bn emekli olmak icin baglur borcumu sildirecegim acaba muane zamani maluliyetim gidermi ? Migdemin hepsi alindi yeni torba yasasi ile bagkur borcumu silecegim muane zamani emekli olamazsam tekrar normal emekli olmam imkamsiz hale gelecek ne yapmam gerekir ? Tesekkurler
Merhaba Babam malülen emekli Malül raporunu ssk dan temin edebilirmiyiz yoksa sağlık kurulundan mı çıkartabiliriz?
Merhaba Musa Bey,
Raporunuzun örneğini SGK’dan talep edebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Merhabalar,
Öncelikle yardımseverliğiniz için teşekkür ederim. Ben 1968 doğumluyum, 5200 gün sigortalılığm var, iki yıl önce iş kazası geçirdim. Bacağım makineye kaptırdım ve % 20 oranında özürlü raporu verildi. yürüme ve hareket bozukluğu mevcut. Şu halde % 60’ı geçmediği için malülen emkli olamıyorum, ne yapmalıyım, sürekli iş göremezlik ne demekti? teşekkürler.
Merhaba İsmail Bey,
Sürekli iş görmezlik ile ilgili bilgi kanun maddesine göre aşağıdaki gibidir.
Kolaylıklar dilerim.
İş kazası veya meslek
hastalığı sonucu oluşan hastalık ve özürler nedeniyle Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti
sunucularının sağlık kurulları tarafından verilen raporlara istinaden Kurum Sağlık Kurulunca
meslekte kazanma gücü en az % 10 oranında azalmış bulunduğu tespit edilen sigortalı, sürekli
iş göremezlik gelirine hak kazanır.
Sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış olan sigortalının yeniden tedavi ettirilmesi halinde
meslekte kazanma gücünü ne oranda yitirdiği, birinci fıkrada belirtilen sağlık kurullarından
alınacak raporlara göre yeniden tespit olunur.
Sürekli iş göremezlik geliri, sigortalının mesleğinde kazanma gücünün kaybı oranına göre
hesaplanır. Sürekli tam iş göremezlikte sigortalıya, 17 nci maddeye göre hesaplanan aylık
kazancının % 70’i oranında gelir bağlanır. Sürekli kısmî iş göremezlikte sigortalıya
bağlanacak gelir, tam iş göremezlik geliri gibi hesaplanarak bunun iş göremezlik derecesi
oranındaki tutarı kendisine ödenir. Sigortalı, başka birinin sürekli bakımına muhtaç ise gelir
bağlama oranı % 100 olarak uygulanır.
Mrb benim %80 işgöremez raporum var sgk ya gitim malülen emekli olmak için sgk müdürü dediki senin elindeki raporlar geçersiz sen malülen emekli olmazsın dedi raporların tarihi ise 2 ay oldu alalı yani yeni vergi indirimi de aldım birinci dereceden vergi indirimide var şimdi hocam %80 hastane raporu var %80 vergi indirimi var ve benim 2200 ssk günüm ve 10 yılık ssk var şimdi ben hangi yolu takip etmeliyim malülen emekli olmak içinn ilginiz için tşk şimdiden
Merhaba Özgür Bey,
malulen emekli olabilmeniz için yıl ve gün şartlarını dolduruyorsunuz. Ancak raporunuzu Sağlık Kurulu’ndan almanız gerekmektedir. Bu aşamada başvuru yaparak heyete girmelisiniz.
Yorucu bir süreç olduğunu biliyorum. Kolaylıklar dilerim.
1993 ssg baslngıcım var halen calışıyorum 1800 günü doldurdum malunen emeklilik bas vuru yaptımbazı hastalıklardan seker den yüzde yirmi verdi kapdamardan ayaklarıma yapay damar takıldı 1.50 verdi fizik yüzde yimi yedi verdi emekli olabilirmiyim
Merhaba Zekiye Hanım,
Malulen emeklilik şartlarına göre maalesef %60 rapor almanız gerekmektedir.
Sabır ve acil şifalar dilerim.
Merhaba Bende böbrek nakli oldum 1999 da ilk sigorta girişim 2001 tarihinde 3882 gün pitimim var malülen emekliliğe baş vurdum ama red yedim raporum % 75 sizce ne yapmalıyım. ?
Merhaba Mustafa Bey,
Yeni yönetmeliğe göre tüm organ nakillerinde koşulsuz emeklilik kabul edildi. Başvurunuzu tekrar yapmanızı öneririm.
Sabır ve şifa dilerim.
merhaba benim 8500 pirim günüm var silikosiz rahatsızlığım var.meslek hastalıkları hastanesinde yattım ve bana tozlu işte calışamaz raporu verilecek mesleğim tuğla işi olduğundan dolayı işyerim bana tozsuz bi alanda iş veremiyor raporlarım heyyetten cıktı sağlık kurulunda malulen emekli olabilirmiyim.bana malulen emekli olursun dediler raporların ankaraya gidecek dediler nasıl bir sonuc gelir.doktor raporu hastalık oranım 3\2 oranlı.sizce nasıl bir yol izlemeliyim.teşekkürler.
Merhaba Mehmet Bey,
Prim günü ve sigortalılık süresiyle ilgili şartlara uyuyorsunuz. Sağlık Kurulu’nun vereceği rapor oranına göre emekli olabilirsiniz. Başvurunuzu en yakın SGK’ya yapabilirsiniz.
Sabır ve kolaylıklar dilerim.
merhaba babam malülen emekli oldu eve kontrole geldiler bunun sebebi ve sonucu ne olabilr
Merhaba Enes Bey,
Kontrollü olmak şartıyla emekli olmuştur. babanızın malüllüğü devam ediyorsa hiç bir sıkıntı olmaz.
kolaylıklar dilerim.
Merhaba
Babam 74 yasinda 1800 gun prim odememiz var koah kalp yetmezligi kalp buyumesi seker hastaliklari var 1 eylul 2013 den once malulen emeklilik icin basvuru yaptik red geldi 1 eylul yeni kanun cikti bir daha basvuru yaptik gene red geldi sgk da itiraz dilekcesi verdik gene red cevabi geldi fakat 2. Basvuru red cevabi gelmeden babami hastaneye yatirdik yogun bakima aldilar heran olebilir dedi dr lar aralik ayi basiydi nisan ayinin on besi hala hastanede yatiyor.hastaneden cikiyor uc gun evde kalamiyor kendi nefesini alamiyor bu halde olan adama %60 calisabilir diye red cevabi veriliyor bir kere itiraz dilekcesi verdik ona da red geldi artik ne yapabilirim
Merhaba Deniz Hanım,
Bu aşamadan sonra yapmanız gereken hukuki olarak dava açmaktır.
Sabır ve kolaylıklar dilerim.
Merhabalar…
21 yipranma haric tsk da astsubayim.2011 yili kasim ayinda kalp spazmi gecirdim ve hastaneye kaldirildigimda sag damarda yüzde 90 oranında tıkanıklık oldugu ve stent takilmasi gerektiği söylendi ve ilacli stent takildi 6 ay sinra hastaneye gittigimde yine ayni damarda stentin yüzde 90 oraninda tekrar tikandigi görüldü. Bunun gibi 4 defa su gune kadar anjio oldum.askeri hastaneden D 42 F10 ve B42 F 1 hastalik kodu verilerek sınıfı gorevini yapar raporlari verildi.ben biraz araştırma yaptigimda bir çok kişinin bu kodlarla malullük aldığını gordum.ne yapmam gerekiyor yardimci olursanız sevinirim. Iyi calismalar Teşekkürler.
Merhaba Feti Bey,
bahsettiğiniz kodlarla ilgili olarak biraz araştırma yaptım. Bu şekilde malulen emekli olanlar var haklısınız. Başvurduğunuz kuruma itiraz dilekçesi vererek tekrar değerlendirilmesini istemelisiniz. Sonrasında ise yapmanız gereken hukuki yolu denemek. Askeri mahkeme üzerinden hakkını talep etmeniz gerekmektedir.
Kolaylıklar dilerim.
ssk girişim 1996,şu anda 3600 günüm var,yaklaşık 10 yıldır psikolojik rahatsızlığım var ve 10 yılı geçgin ilaç kullanıyorum.mamülen emeklilik için başvursan nasıl bir sonuç alırım.?ve emekli maaşım ne kadar olur.engelli emeklilik ile malulen emeklilik rasındaki fark nedir?vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Sayın Tataroğlu,
Malulen emeklilik için 10 yıl ve 1800 şartına uygunsunuz. Ancak rahatsızlığınızın ayrıntıları için Sağlık Kurulu’nda ki uzmanlar karar verecek ve oran bildirecekler. eğer %60 oranını alırsanız malulen emekli olabilirsiniz.
Engelli emekliliği ile ilgili ise %40 dan %60 oranı arasında alınan rapora göre emeklilik şartları değişiyor. Ancak en düşük 3600 iş günü 15 yıllık sigortalılık süresi gerekiyor.
Şifa ve sabır dilerim.
Merhaba Saygı Abla benim sizden cevaplamanızı istediğim sorum şu. Babam Kasım ayından bu zamana kanser tedavisi görüyor ve 2 yıl gibi bir süre sigortası var bu son çıkan yasadan faydalanıp emekli olma hakkı varmı. Bunun için ne yapmam gerekiyor cevaplarsanız çok sevinirim Hoşçakalın.
Merhaba Aynur Hanım,
Yeni yönetmeliğe göre
-Tüm kanser hastaları, tanı konulduktan sonra koşulsuz 18 ay boyunca malül kabul edildi ve tedavi süresince maluliyet hakkı verildi.
bu sebeple bağlı bulunduğunuz kuruma başvurunuzu yapabilirsiniz.
Sabır ve acil şifalar dilerim.
Merhaba saygı hanım.Babam yaklasık 6 sene önce bir beyin ameliyatı geçirdi.ameliyattan sonra gözünde büyük oranda görme bozulugu olustu bunun yanı sıra farklı hastalıklarda geçirdi. ve çalısma yetisi büyük oranda hasar görü. sigortası suan yatıyor ama malulen emekli olma şansı varmı acaba?
ve beyninde olusan tümör iş kazası sonucu oluştu.araba tamiri yapıyor babam arabanın altında motoruna bakarken araba duvara sıkıtrıyor ve çarpma sonucu beyninde tümör olusuyor. carpma sonrası ilk olarak sadece ayakları tutmadı bir süre aradan bir iki sene geçtikten sonra görme bozuklugu nedeniyle doktora gittiğinde beyninde tümör olustugunu öğrendik.
Merhaba Gözde Hanım,
Öncelikle babanızın ve ailenizin yaşadığı bu olayın ne denli zor olduğunun farkındayım. Acınızı derdinizi yürekten paylaşıyorum. Babanıza acil şifalar ve sabır diliyorum.
Malulen emekli olması için işe giriş tarihi prim gün sayısı ve başvuru yaptığı zaman verilecek rapor oranı gerekmektedir. Ancak iş kazası olması sebebiyle iş görmezlik ödeneği talep edebilir. Bunun için de;
İş kazası veya meslek
hastalığı sonucu oluşan hastalık ve özürler nedeniyle Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti
sunucularının sağlık kurulları tarafından verilen raporlara istinaden Kurum Sağlık Kurulunca
meslekte kazanma gücü en az % 10 oranında azalmış bulunduğu tespit edilen sigortalı, sürekli
iş göremezlik gelirine hak kazanır.
Sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış olan sigortalının yeniden tedavi ettirilmesi halinde
meslekte kazanma gücünü ne oranda yitirdiği, birinci fıkrada belirtilen sağlık kurullarından
alınacak raporlara göre yeniden tespit olunur.
Sürekli iş göremezlik geliri, sigortalının mesleğinde kazanma gücünün kaybı oranına göre
hesaplanır. Sürekli tam iş göremezlikte sigortalıya, 17 nci maddeye göre hesaplanan aylık
kazancının % 70’i oranında gelir bağlanır. Sürekli kısmî iş göremezlikte sigortalıya
bağlanacak gelir, tam iş göremezlik geliri gibi hesaplanarak bunun iş göremezlik derecesi
oranındaki tutarı kendisine ödenir. Sigortalı, başka birinin sürekli bakımına muhtaç ise gelir
bağlama oranı % 100 olarak uygulanır.
Ayrıca bahsettiğim bilgileri verirseniz engelli emekliliği uygunluğunu da kontrol edebiliriz.
Kolaylıklar dilerim.
merhabalar..
babam 52 yaşında siroz hastası..sigorta prim gün sayısı 1800 günden fazla sigorta girişide 1978..hastane raporunda %70 hasta raporu verdiler ama buna rağmen malulen emekliliğini reddettiler..ilk başvusuda herkesin ki reddediyorlar deniyor ama bunun bir doğruluğu var mı?bundan sonra ne yapmamız daha doğru olur?
saygılarımla..
Merhaba Ferit Bey,
Başlangıçta reddediyorlar diye bir duyum asılsız. Aldığınız raporun Sağlık Kurulu’ndan olması gerekiyor ve oradan aldıysanız %60 ı geçtiği için babanız direk emekli olur. Olası bir hata için itiraz ederek Yüksek Sağlık Kurulu’nda incelenmesi talebinde bulunabilirsiniz. Kuruma giderek itiraz dilekçenizi verebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
1954 doğumlu eşim için bir sorum olacak. sigorta başlangıcı 1976 olup 1 yıl çalışmışlığı var. bu tarihten sonra evlendik. 3 çocuğumuz var. guatr (haşimoto) rahatsızlığı, kalbinde ritim bozukluğu var, şeker hastalığı ve yüksek tansiyon hastalığı var, iki ayağından protez ameliyatı oldu (diz kapağı), yürüme problemi var. eşimin çalışma durumu yok malülen emekli olabilir mi. yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba Salih Bey,
Maalesef eşiniz malulen emeklilik şartlarına uymuyor.
Size ve eşinize acil şifalar ve sabır dilerim.
merhaba 2400 günüm var menüsküs amaliyatı oldum ve kıkırdak erimesi var dizlerimde pilatin takılması gerekiyor çalışmak zorunda oldugum için ameliyatı erteliyorum çalışmakta zorlanı yorum 1977 dogumluyum malülen emekli olabilirmiyim başvuru yapayımmı teşekkürler
Merhaba Emine Hanım,
Sigortalılık süresi olan 10 yıl şartına uyuyorsanız geriye Sağlık Kurulu raporu kalıyor. Açıkcası rahatsızlıklarınızın rapor oranı ancak uzman kişiler tarafından verilecektir. Aldığınız teşhis ve hastalığin ilerleme durumu hakkında bilgimiz olsaydı kanuna göre yorumlayabilirdim. Bu yüzden başvurunuzu yapmanız en doğrusu olacaktır.
Sabır ve acil şifalar dilerim.
3614 GÜN PRİMİM VAR.HERYIL OLMAK ÜZERE 6 DEFA MESANEDEN AMELİYAT OLDUM.3 AYDA BİR KONTROLE GİDİYORUM. MALULEN EMEKLİ OLMAK İÇİN BAŞVURDUM. SONUÇ NE OLUR SİZCE ? VEYA OLABİLİRMİYİM ? YARDIMCI OLURSANIZ TEŞEKKÜR EDERİM.
Merhaba Vedat Bey,
Yıl ve prim günü şartını dolduruyorsunuz. Maluliyet cetveline göre hastalığınız bu kapsamdaysa emekli olabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
21. Mesanenin karsinomu
A. Mesane dışına taşan hastalık
veya
B. Total sistektomi sonrası rekürrens gösteren
veya
C. İnoperabl veya anrezektabl olan
Selam ben 1986 yılında sigortalı olarak işe başladım 3050 gün sigortam 627 gün bağkurum var 16/06/2013 tarihinde iş kazası geçirdim 8 ay istirahat raporlu olarak yattım mermer bloklarının arasına sıkıştım kendi isteyimle araştırma hastanesine heyet raporu için başvurdum ve %54 rapor aldım daha sonra işyerine dava açtım tazminat için sgk beni tıp fakültesine sevk etti 9 doktora girdim işlemlerim bitti evrakım ankaraya gönderildi tıp fakültesinden oran belirtmelerini istemedi sgk oranı ankara belirleyecekmiş benim haklarım ne ve ne yapmalıyım birde iki emekli maaşı oluyormuş normal emeklilik ve malulen emeklilik lütfen bunları bana açıklarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Merhaba Kenan Bey,
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Malulen emeklilik için 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 iş günü ve % 60 rapora ihtiyacınız bulunuyor. Bunu şu an tamamlamadığınız (%54 rapor) görülmekte. İş kazası olduğu için sürekli iş görmezlik talebinde bulunabilirsiniz. Buna göre;
İş kazası veya meslek
hastalığı sonucu oluşan hastalık ve özürler nedeniyle Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti
sunucularının sağlık kurulları tarafından verilen raporlara istinaden Kurum Sağlık Kurulunca
meslekte kazanma gücü en az % 10 oranında azalmış bulunduğu tespit edilen sigortalı, sürekli
iş göremezlik gelirine hak kazanır.
Sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış olan sigortalının yeniden tedavi ettirilmesi halinde
meslekte kazanma gücünü ne oranda yitirdiği, birinci fıkrada belirtilen sağlık kurullarından
alınacak raporlara göre yeniden tespit olunur.
Sürekli iş göremezlik geliri, sigortalının mesleğinde kazanma gücünün kaybı oranına göre
hesaplanır. Sürekli tam iş göremezlikte sigortalıya, 17 nci maddeye göre hesaplanan aylık
kazancının % 70’i oranında gelir bağlanır. Sürekli kısmî iş göremezlikte sigortalıya
bağlanacak gelir, tam iş göremezlik geliri gibi hesaplanarak bunun iş göremezlik derecesi
oranındaki tutarı kendisine ödenir. Sigortalı, başka birinin sürekli bakımına muhtaç ise gelir
bağlama oranı % 100 olarak uygulanır.
Ayrıca belirtmeliyim ki birden fazla emeklilik olmuyor.
Şifa ve sabır dilerim.
kolay gelsin hocam ben 2007den bu tarafa defresif bozukluk ve majör hastasıyım malulen emeklilik için başvurdum heyette %20 obazite olduğumdan verdiler psikolojik rahatsızlığım için oran yazmadılar evrak 26 şubat 2014 te unkapanından süreyyapaşa bölge sağlık kuruluna gönderildi 60 günü geçmesine rağmen cevap gelmedi acaba sonuç olumsuz olsaydı cevap gelirmiydi çalışmış olduğum 2706 günüm var bana yrdımcı olabilirseniz sevinirim
Merhaba Ümit Bey,
Kurum olumlu ya da red cevabı verecek olsa da mutlaka başvurunuza bir yazıyla dönüş yapacaktır. İsterseniz kuruma giderek hangi aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Merhaba Saygı hanım
benim 2001 yılından beri devam eden karaciğer rahatsızlığım var. bütün enzimler ve kollestrol sürekli yüksek çıkıyor. Biopside kronik setohepatit
teşisi konuldu. ilk zamanlarda fazla sıkıntı yokken son bir kaç yıldır zamanın büyük bölümünde halsizlik oluyor. günün çogunu dinlenerek geçirmek zorunda kalıyorum. kronik karaciğer rahatsızlığı malulen emeklilik kapsamındamı. benim sigorta sürem 4.500 gün 21 yıldır. cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. saygılar
Merhaba Erhan Bey,
Gün ve yıl ile ilgili şartı yerine getiriyorsunuz. Hastalığınız ile ilgili malullük cetvelinde geçen maddeler aşağıdaki gibidir. Şayet o kapsamdaysa emekli olabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
2. Karaciğer Sirozu
A. Aşağıdakilerden birinin varlığı
1. Son 1 yılda en az 2 defa hastaneye yatış ve terapötik parasentez gerektiren asit
2. Son 1 yılda en az 2 defa hastaneye yatış gerektiren spontan bakteriyel peritonit
3. Hepatopulmoner Sendrom
4. Hepatik Ensefalopati
5. Hepatik Hidrotoraks
6. Portopulmoner hipertansiyon
7. Hipersplenizm
B. End Stage Karaciğer Sirozu (SSA CLD skoru 22 veya üzeri olanlar)
3. Karaciğer transplantasyonu
18. Karaciğer, safra kesesi, safra yolları
A. Anrezektabl karaciğerin malign tümörleri
üç yıl önce % 90 damar tıkanıklığından dolayı bypass oldum artı ayaklarımda damar tıkanıklığından dolayı yürüyemiyorum ağrı yapıyor 4000 ssk günüm var malülen emekli olabilirmiyim
Merhaba Mehmet Bey,
Yeni yönetmelikle de hastalığınızın kapsamı genişletildi. Başvurunuzu yapmanızı öneririm. (yıl ve prim şartlarına zaten uyuyorsunuz)
Kolaylıklar dilerim.
Babamin toplam prim gun sayisi 3149 ve 2010 yilnda yüksek tansiyon dan felc gecirdi ve malulen emekli oldu fakat 2013yilnda kontrol muayenesinde malulen emekliligi iptal ettiler ve hasstanenin neye dayanarak yuzde kac verdiği ni bilmiyoruz bunu ssk ya da sordugumda da dosya gizlidir kapandi soyliyemeyiz dendi bunun icin dosyayi yeniden actirma ve itiraz icin dilekce hakkimiz varmi yardimci olursaniz seviniriz.
Merhaba İlknur Hanım,
Bu durumda hukuki olarak dava açma hakkınız bulunmaktadır. bunun dışında tekrar başvuru yaparak Sağlık Kurulu’nda hastalığın oranını tekrar tespit ettirebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Merhabalar, ben 2004 yılında böbrek nakli oldum.ve 2003 yılından beri sigortalıyım toplam 3400 ödenmiş prim gün sayım mevcut.vergi indirim raporum mevcut ve kuruldan %70 raporum mevcut.işe başladığım tarihten önce hastalığımın tanısı kondu işe başladığım tarihte hastalığım mevcuttu.sormak istediğim konu malulen emeklilik şartlarını yerine getiriyor muyun yada çalıştığım iş yerinden çıkarsam tazminatımı alıp çıkabilir miyim ? Teşekkürler,
Merhaba Murat Bey,
Organ nakli kapsamında malulen emeklilik başvurunuzu yapabilirsiniz. Onay yazısı geldikten sonra yazı ile işyerinize başvurabilir ve kıdem tazminatınızı alarak ayrılabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Saygı hanım babam akciğer kanseriydi vefat etti 2006 bağkur girişli 2008 de bağkuru kapattı 403 günde ssk sı var acaba emekli olabilme durumu varmı babam 17 nisan 2014 vefat etti
Merhaba Cemal Bey,
Babanızın durumu farklı bir kapsamda. Bildiğim kadarıyla 1 gün bile sigortalı olsa eş ve çocukları ölüm aylığından faydalanabiliyor. Başvurunuzu bu doğrultuda yapmanız gerekmektedir.
Merhuma Allah’tan rahmet kalanlara da sağlık dilerim.
Merhaba. Ben 2011 yılında yedi aylık bir bebek dünyaya gelirken kanamalı bir hastaydım. 1o ünite kan aldım. Bir günde iki kez ameliyat oldum.Önce bebek ardından beklemede bırakılıp iç kanama farkedilince tekrardan rahim alındı.Bu bebek olmamış olsaydı kanser olacakmışım.Ardından yoğun bakıma yatırıldım.52 saat boyunca sonra 1 hafta serviste odamda yattım.Ardından eve gelip bir hafta durduktan sonra sa bacak alt şişti yeniden hastaneye yattım buda kan pıhtılaşması oldum.Bu da beklenir bir vakaymış.Tekrardan hastenede yatmaya devam ettik.Sakat kalma riskim çok yüksekti.Tedavi gördüm.6 ayboyunca Klaks iğneler ve comedin . kullandım.Akciğere pıhtı atılmasından korkuyorlardı.Sonradan 300’lük coraspirin hala kullanıyorum.Bacakta destekli korse çorap kullanıyorum ömürlük o olmayınca yürümem yasak. Ben bu yaşadıklarımla malulen emeklilik için başvurdum.%72,5 raporu aldım. Ameliyat anında sağ boynumdan stent atılmış.Göğüsten %48 aldım.Bacaktan %20 ve kulaktan %5 aldım fakat ben malulen emekliliği alamadım.%60 vermişler neden alamadım??Bacak ve göğüs derin ventolizme hastalık.Tekrar red hakkımı kullansam mı ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Merhaba Hatice Hanım,
Yaşadığınız bu sancılı süreç için acınızı olmasa da, üzüntünüzü sizinle paylaşıyorum. Dilerim bundan sonra sağlığınız düzelir.
Diğer konularda bilgi vermediğiniz için kesin yorum yapamıyorum. şayet 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 iş gününü tamamladıysanız rapor kısmında %60 ile direk malulen emekli olabilirsiniz. İtiraz hakkınızı mutlaka kullanınız.
Kolaylıklar dilerim.
01 08 2012 tarihinde iş kazası gecirdim sag elavuc ici ve 4parmagım aldılar sag elimde sadece baş parmagım var malülen emekli olabilirmiyim dosyam ankara kocatepe saglık kurulunda sgk gün sayım890 gündür sgk girişim2009
Merhaba Seval Hanım,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Maalesef malulen emeklilik koşullarını tamamlamıyorsunuz. Ancak iş kazası olduğu için kanunda yer alan madde kapsamındaysanız iş görmezlik geliri talep edebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
İş kazası veya meslek hastalığı sonucu oluşan hastalık ve özürler nedeniyle Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurulları tarafından verilen raporlara istinaden Kurum Sağlık Kurulunca meslekte kazanma gücü en az % 10 oranında azalmış bulunduğu tespit edilen sigortalı, sürekli
iş göremezlik gelirine hak kazanır. Sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış olan sigortalının yeniden tedavi ettirilmesi halinde meslekte kazanma gücünü ne oranda yitirdiği, birinci fıkrada belirtilen sağlık kurullarından alınacak raporlara göre yeniden tespit olunur. Sürekli iş göremezlik geliri, sigortalının mesleğinde kazanma gücünün kaybı oranına göre
hesaplanır. Sürekli tam iş göremezlikte sigortalıya, 17 nci maddeye göre hesaplanan aylık
kazancının % 70’i oranında gelir bağlanır. Sürekli kısmî iş göremezlikte sigortalıya
bağlanacak gelir, tam iş göremezlik geliri gibi hesaplanarak bunun iş göremezlik derecesi
oranındaki tutarı kendisine ödenir. Sigortalı, başka birinin sürekli bakımına muhtaç ise gelir
bağlama oranı % 100 olarak uygulanır.
06.06.2006 ssk girişim yüzde 65 raporum var kalp kapakçıklarım deiğişti ve 2 yıl evvel sol gözüm görmüyor.erken malulen emekli olabilirmiyim.vergi inmdirimi de aldım kolay gelsiin….
Merhaba Mehmet Bey,
Malulen emeklilik şartlarını tamamlıyorsunuz. Başvurunuzu yapabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Merhaba 1996 yılından beri çalışıyorum .Sigorta girişim 2000 yılında 2011 yılında düşme sonucunda devlet hastanesine gittim doktor bey oturduğu yerden hiç bir şeyin yok dedi 7 ay boyunca dizin ağrıdı ve yürüme sıkıntısı yaşadım .dizinde intihap var yırtık var falan filan derken kalmanın kaydığını solda % 80 sağda % 40 kireçlenme
Oldu ortaya çıktı tabi ve durumun hızla ilerledi .malulen başvuru yaptım kabul edilmedi. Bulguların doğuştan kalça çıkışına uyumlu dedi.3 kere itiraz ettim. Sonra 2014 engelli vergi indirimi için rapor cikarttim şaka gibi raporun % 59 ve 3 derecede engelleyin 60 olsa 2 derece giriyorum. Bunların hiç biri önemli değil 2 baston ile yürüyorum calismaya çalışıyorum toplu taşıma araçlarında düşmektedir bıktım. 3.5 yıldır bu şekilde hayatıma devam ediyorum beden sağlığını kaybettim aklımı da yitirmek üzereyim ağır geliyor. Türkiyede engelli olmak çok zor bütün dunyadami düşünüyorum.20.05.2014 hastaneye gittim ve orda biri bana çatı ve düştüm diz kapağı kaydı ve aile götürdüler ve bana söylenen kelime neden yanlız geldin senin kimden yokmu. Şaka gibi engelli olunca bizler farklı bir hayat yaşıyoruz evet ama inancı bu hayat kolay değil. Hemde hiç değil sonradan olunduğu için belkide ama galiba en kisa çözüm bu hayata veda etmek
Merhaba Gül Hanım,
İçinde bulunduğunuz durumu yaşamasam da, sizin kadar zorluklarını bilemesem de sizi anlıyorum. Acınızı, üzüntünüzü paylaşıyorum. Maalesef hayatta hiç bir şey adil değil. Malulen emeklilik için %60 raporu almanız gerekiyor.Eğer 3600 gün çalışmışlığınız varsa engelli emeklisi de olabilirsiniz.
Umudunuzu, gücünüzü hiç kaybetmeyin. Dilerim bu hayatta karşınıza çıkan engeller bundan sonra biraz daha kolay ve aşılması daha mümkün olur.
Size sormak istediğim şu;
Ben MS hastasiyim ve hastaligimiz 4 kalemde emekliliğe alınmış malulen emekli olabilmek için belirtilen 4 maddeden birini taşımak yeterli mıdır yoksa en az bir kaçını taşımak mi gerekir bunu öğrenmek istiyorum çünkü EDSS skoru sadece MS hastalığında kullanilan bir özürlülük ölçütü orda 5.5 olarak belirtilmiş benim raporlarında EDSS skoru 6 bu şartla emekli olabilir miyim
Merhaba Yıldırım Bey,
bahsettiğiniz gibi MS hastalığı malullük cetvelinde 4 maddede yer almaktadır. Bunlardan birini yaşamanız bu hakkı almanız anlamına geliyor. Diğer maddeleri dolduruyorsanız başvurunuzu yapabilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
8. Multiple Skleroz:
A. 3B’de tarif edildiği şekilde olan kalıcı motor fonksiyon bozukluğu
veya
B. Görme veya mental bozukluğun bulunması.(Bu durumlarda değerlendirme ilgili vücut sistemine göre yapılır)
veya
C. Multiple skleroz sürecinde patolojik olarak etkilendiği bilinen santral sinir sistemi alanlarındaki nörolojik işlev bozukluğundan kaynaklanan, fizik muayene ile gösterilen, motor fonksiyonda belirgin yorgunluk ile tekrarlayıcı aktivitedeki anlamlı kas zayıflığı
veya
D. EDSS 5,5 ve üzeri olması.
devlet kurumunda çalışıyorum yüksek tansiyon hastasıyım tansiyonum 20-15 malulen emekli olurmuyum
Merhaba Ahmet Bey,
Devlet memuru olan sigortalılarının malulen emekli talebinde bulunabilmeleri için: 5434 ve 5510 sayılı yasalara göre 10 yıl fiili hizmet süresinin bulunması, tedavisi imkansız hastalıklar yüzünden vazifelerini yapamayacak durumda olmaları ve personel kanunlarına göre kullanılan raporlar neticesinde sıhhi izin sürelerini doldurmaları gerekir. Bu durumda olan devlet memuru sigortalılarımız ile ilgili Kurum tarafından malullüğe ait hükümler uygulanır.
Acil şifalar dilerim.
diyabet hastasıyım.2 kere kalp krizi geçirdim.stend var ve kalp yetmezliği mevcud.bu durumda malulen emeklilik için müracat edebilirmiyim.14 yıl ssk ve 3600 e yakın gün..
Merhaba Murat Bey,
Başvurunuzu yapabilirsiniz.
Acil şifalar dilerim.
merhabalar,babam yaklasık ıkı senelık tip1 diyabet hastası 2 sene önce beyin damar tıkanması ile hastaneye kaldırıldı suan diyabet tedavisi görüyor günde 5 kez insülin tedavisi ile 3600 güne yakın sigortası var 1986 da sigorta girisi bulunuyor benim size sorum babam bu durumda malulen emekli olur mu,olursa aylık ne kadar maas alır
Merhaba Hande Hanım,
Babanız 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 iş günü şartını yerine getiriyor. Hastalığı sebebiyle de ilgili raporu alacağını düşünüyorum. Başvurusunu yapmasını öneririm.
Sabır ve şifa dilerim.
merhabalar 20062250 günüm var astım ve kalbımde ritim bozuklugu var işimden bu yuzden ayrılmak zorunda kaldım kalp artık rahatsız etmeye başladı malunen emeklı olma sansım var mı askerlık borclanmasınıda yatırcam..
Merhaba Volkan Bey,
Askerlik borçlanmasına ihtiyacınız bulunmuyor. Malulen emekli olabilmeniz için 1800 iş günü yeterli. Ancak 10 yıllık sigortalılık süresi şartınız bulunuyor. Maalesef doldurmadığınız için emekliliğe hak kazanamıyorsunuz.
Kolaylıklar dilerim.
yani 2006 beri sigortalıyım demek istedim…
Merhaba Benin babamn ayagnda kan pihtisi var iki defa akcigere kan pihtisi atti doktorlar emboli oldugunu söyledi 6 ay komadim 5miligram kullandi gögùs doktoru kalp damara gönderdi kalp doktoru use komadin hapni ömür boyu kullanacagini söyledi babamn 4900 is günü var yaklasik 1.5 senedir ayagndki sislikten dolayi %40 vergi indirimi alabilirmi ? Bana vu konuda yardmci olursanz cok sevinirim.
Merhaba Tekin Bey,
Babanız engelli emekliliği için diğer şartları anladığım kadarıyla dolduruyor. Sağlık Kurulu’ndan alacağı rapor en az %40 olmak durumundadır. işgücünü etkileyen durumda olmasına ve hastalığın durumuna göre bu rapor verilecektir. Başvurusunu yapmasını öneririm.
Acil şifalar dilerim.
merhaba ben konyadan yavuz bir hafta önce %70 kapalı olan korener artere direkt stent takıldı sizden öğrenmek istediğim ,yaşım kırkdört ,ssk yirmi altı yıllık ,pirim 4700 civarında ,bu durumda malulen emeklilikten faydalanabilirmiyim.
Merhaba Yavuz Bey,
10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 iş günü şartlarını dolduruyorsunuz. yeni yönetmeliğe göre de gerekli raporu alabileceğinizi düşünüyorum. Başvurunuzu yapmanızı öneririm.
Kolaylıklar dilerim.
merhaba babam 1940 dogumlu 1800 gunu var babam 6 ay once beyın damarı tıkanması sonucu felc gecırdı noroloji dr seberaptus ve diger enfarktusler raporu var sag gozu hıc gormuyor tek bastonla yuruyebılır raporu verıldı yanlız göz raporunu gazıye gıtmeme ragmen alamadım ıslemler uzun surdugu ıcın dılekce verdım malulen emeklı olabılırmı babam
Merhaba Coşkun Bey,
Babanızın 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 iş günü varsa geriye sadece sağlık Kurulu’ndan alacağı rapor kalıyor. farklı kurumlardan rapor alsanız dahi tekrar Sağlık Kurulu’na gitmesi gereklidir.
Kolaylıklar dilerim.
Merhabalar,
Yaklaşık 5 yıldır ülseraktif kolit rahatsızlığım var ve sol gözümde de tembellik var. Göz tembelliğinden dolayı askerlikte yapmadım. Bu rahatsızlıklar karşısında malulen emeklilik olma şansım var mı? Değerli yorumunuzu bekliyorum. Teşekkürler.
Merhaba Ercan Bey,
Diğer koşulları tamamlamanız halinde ancak emekli olabilirsiniz.
Sağlık ve sabır dilerim.
mrb annem 1961 doğumlu 1990 sigorta girişli 3800 prim gunune sahip iki kulağıda duyma kusurlu kulak zarları delik her iki kulak için iki ameliyat gecirdi ve duyma kusuru birinde %80 diğerinde %60 malulen emekli olabilirmi tesekkürler
Merhaba Serkan Bey,
Anneniz malulen emekli olma koşullarını fazlasıyla doldurmuş. Başvurusu yapıp emekli olabilir.
Kolaylıklar dilerim.
Mrhb saygi hanim benim 1992 sigorta baslangicm var %40 raporluym suan 1800 gun pirimim var. Kalan gunumu borclana biliyormuyum yoksa calismak zorundamiyim ne zaman emekli olabilirim tskkrler
Merhaba İsmail Bey,
Prim günlerinden önce emekli olabilmeniz için Sağlık Kurulu’ndan alacağınız raporun %60 olması gerekmektedir.
Kolaylıklar dilerim.
merhaba 1 kızım 13 sene once bırden bıre bayıldı ve sara hastası oldunu ogrendık gunde 3 4 5 kere nobet gecırıyo prımı hıc yok cunku hastalıgından dolayı hıc calısamadı emeklı olabılır mı tesekkurler.
Merhaba Cevahir Bey,
Maalesef sigortalı değil ve ilgili maddeleri doldurmuyorsa kurumdan emekli olamıyor.
Sabır ve sağlık dilerim.
hocam iyi gunler ben 10 yıldır tıp 1 seker hastasıyım 1800 gun prım ıle nasıl emeklı olabılırım acaba nasıl bır yol ızlemeliyim
Merhaba Cabbar Bey,
Başvurunuzu yaparak Sağlık Kurulu’ndan raporunuzu alabilir ve (%60 ve üstü) süreci devam ettirerek emekliliğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Merhabalar benide bilgilerinizle aydinlatirsaniz cok sevinirim.
Ben 2005 yilindan bu yana kanser hastasiyim.Tam 6 kez ameliyat oldum halen yenilemeye devam ediyor.2014 subatta 6. ameliyatimi oldum su an yine yeniledi.Su an itibariylede devam etmektedir tedavilerim , fakat bir turlu istenilen sonuc alinamadi.Kemoterapi radyoterapi aldim halada devam ediyor.
Hic bir iste calisamiyorum hastalikdan dolayi.Yesilkartliyim, Gatada yapilan incelemelerdede askerlikten muaf oldum.Kisaca hastanelerden disari cikamiyorum.Adana da kaliyorum ama su an icin Ankaraya tedavi icin geldim durumumuz da iyi olmadifi icin maddi manevi sikinti icindeyim .
Sorum acaba malulen emekli falan olabilirmiyim.Calisamadigim icin dogal olarak sigortam yokk …
Tesekurler simdiden …
Merhaba Emre Bey,
Maalesef hiç bir kuruma bağlı değilseniz emekli olma şansınız da bulunmuyor. Ayrıntılı bilgiyi SGK’dan alabilirsiniz.
Size acil şifalar dilerim.
Merhaba Saygı hanım Ben 18 yaşımda yüksekten duştum ıkı ayak bılegım ve bel omurılıgımde ıkı kırık meydana geldı ankara numune hastanesınden şuan ıtıbarıyle %60 engellıdır raporunu aldım Ve 798 Gunluk sıgortam var mamulen emeklı olabılır mıyım nasıl olabılırım cevabınız için şımdıden teşekkür ediyorum iyi çalışmalar 🙂
Merhaba Emre Bey,
Bildiğim kadarıyla diğer şartları doldurmadığınız için emekli olmaya hak kazanamıyorsunuz. (10 yıl 1800 iş günü)
Sabır ve sağlık dilerim.
Merhaba saygı hanım ben lökositoklastik vaskülit hastasıyım 18 yıl 5300 gün prim ödemem var her iki ayak bilegi çevresinde yaralar çıkıyor ayakta durmak işkence oluyor erken emekli olabilirmiyim teşekkürler
Merhaba Nazmi Bey,
Malulen emeklilik şartlarına uygun görünüyorsunuz. Hastalık cetvelinde rahatsızlığınız aşağıdaki şekilde geçmektedir. Tabi rapor oranına Sağlık Kurulu karar verecektir. Başvurunuzu yapabilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.
3.Sistemik Lupus Eritamatozis, Sistemik Vaskülit, Sjögren Sendromu, Undifferansiye ve Mixed Konnektif Doku Hastalığı v.b.
3 veya daha fazla organ/vücut sisteminin tutulması(organ/vücut sisteminden birinin tutulma derecesi en az orta düzeyde olmalı)
Saygı hanım öncelikle siteniz aracılığıyla bilhilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
Ben 1990 da hastalandim. 1993 de böbrek nakli oldum. 1 eylül 1999 da sigortaya gectim (sgk) 2000 senesinde heyet kararıyla Askerliğe elverişli değil raporu aldım. 2009 da malullük başvurusu yaptım. Epilepsi, işitme kaybı ve böbrek nakli sorunlarıyla beraber tip 1 diyabetten de geçerli olmak üzere tüm branşlardan çalışmaya elverişli değildir raporu aldım. Sgk ya basvurumu yaptım. 5510 nolu kanun çerçevesinde malullük icin başvurdum. Gelen yazıda önce 5510 kanunu cercevesinde malul sayildiniz. 3600 gün dolunca basvurun yazısı geldi. Ardından dosyanızı inceledik her ne kadar malul sayılmış olsanız da işe giriş tarihinizden önce hasta oldugunuz için 5510 geçici 10. Madde dogrultusunda 15 yıl yani 1 eylül 2014 tarihinden itibaren yaşlılık aylığı almanız uygun görülmüştür yazısı geldi.
Benim sorunum bu doğrultuda ne yapmam gerekir? Malullük mu yoksa yaşlılık mi daha iyi şartlar sunuyor?
Merhaba Bora Bey,
Yaşlılık aylığı sizin için daha avantajlı olacaktır.
Kolaylıklar dilerim.
Merhabalar,
Babam için malulen emeklilik başvurusunda bulunduk Kasım 2013 te işlemlere başladık. Temmuz 2014 te sonuçlanan başvurumuzda red kararı çıktı. Babam KOAH hastası ileri derecede. Ara kararda istenilen bütün evrakları tamamladık. Şimdi dosyamız üst kurula sevk edilmiş. 31/07/2014 EHGM MALULİ. VE SAĞLK KURUL.D.B.YÜKSEK SAĞLIK KURULU KARARLARI ŞB.MD. ZİMMETTEN ÇIKARILDI diye bir ifade yazmaktadır. Şu an ne yapabiliriz yardımcı olursanız çok sevinirim.
Babamın 1200 ssk prim günü mevcut askerliğini ödediğimiz takdirde 1800 günü doldurmakta sigorta başlangıcı ise 1970.
Merhaba Erdinç Bey,
Sağlık Kurulu’nun raporuna itiraz ancak Yüksek sağlık Kurulu’na yapılabilirki gönderilmiş. Evrak zimmetten çıkmış size ulaşacaktır. Eğer olumsuz yanıt gelirse yapabileceğiniz hukuki yolu izlemek olmalıdır.
Kolaylıklar dilerim.
Merhaba Saygi Hanım… benim babam astım hastasi sürekli hastanede yatıyor. . Dalagi ameliyatla alınmıştı onceden ve bir gozude gormuyor. Bazen tansiyon yükseliyor atesi çıkıyor. Kendi ihtiyaclarini dahi göremiyor.hep solunum cihazina baglaniyor astimi ileri düzey. Buna rağmen izmir saglik kurulu yüzde 60 çalışabilir raporu vermis. Simdi dilekce yazmayi düşünüyorum nasil bir dilekce yazmam gerekir.sizce red kararini kaldirirlar mi hemen sonuclanir mi. Yardimlariniz icin cok tesekkurler ….
Merhaba Kahraman Bey,
İtirazınızı yapmalısınız. Netice hakkında yorum yapmak doğru olmayacaktır. Ancak yine red gelirse hukuki yolunuz açıktır. Bir dilekçe örneğini aşağıda bulacaksınız. Kolaylıklar dilerim.
… tarihinde yapmış olduğum malulen emeklilik başvurum “işgücü kaybımı %60 oranında kaybetmediğim” gerekçesiyle reddedildi. Oysa tedavi gördüğüm hastanedeki doktorlarım çalışamayacak durumda olduğumu çok açık olarak belirtmektedir ve kurumunuz sevki ile hastaneden almış olduğum raporda da bu durum açık olarak belirtilmiştir.
11.10.2008 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ÇALIŞMA GÜCÜ VE MESLEKTE KAZANMA GÜCÜ KAYBI ORANI TESPİT İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ’ne göre malul sayılmam gerektiğini, 16.12.2010 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK kapsamında çalışma gücümü %60’ın üzerinde kaybettiğimi düşünüyorum.
İş bu nedenle malulen emeklilik başvurumun Sosyal Güvenlik Kurumu Yüksek Sağlık Kurulu tarafından yeniden değerlendirilmesini ve maluliyetimin onanmasını arz ve talep ederim.
Ad Soyad
İmza
TC kimlik no
Adres
Telefon
Merhabalar. Benim Annem astım hastası. Solunum cihazları kullanmaktadır.annem 01.09.2000 yılından beri sigortalı olarak 4424 gün prim ile çalışmaktadır. Astım hastalığı tekstil firmasinda çalışmaya başladıktan sonra başladı. Acaba mesleki hastalik sonucu malulen emekli olma durumu mevcut mudur? Saygilarimla
Ise girdikten sonra hasta olduğuna dair raporunuz varsa ve 3600 günü doldurmussa en kısa zamanda maluliyet için sgk ye başvurun
Merhabalar
%60raporum var. 3000is günü SSK var.raporum yeni 10 yilim doldu 11/07/1986 doğumluyum. Malulen emekli olursan ne kadar maaş alirim. SSK başlangıç 08/08/2004 şimdiden tşk
Merhaba Eyyüp Bey,
Malulen emeklilik şartlarını doldurmuş görünüyorsunuz. Başvurunuzu yapabilirsiniz. Ücret ile ilgili aşağıdaki kanun maddesi size yardımcı olacaktır.(prime esas kazancınızın ne şekilde yatırıldığı önemli)Kolaylıklar dilerim.
506 sayılı kanunun 55. maddesi (5510 sayılı kanun) gereğince, “Malullük aylığı bağlanmasına hak kazanan sigortalıya bu kanunun 61 ‘inci maddesine göre bulunacak ortalama yıllık kazancının % 60′ının 1/12′si oranında malullük aylığı bağlanır. Sigortalı başka birinin bakımına muhtaç durumda ise bu oran % 70′e çıkarılır. Buna göre hesaplanan malullük aylığı 61 ‘inci maddenin son fıkrası hükümlerine göre artırılır.”
Merhabalar ben devlet memuruyum kemik iliği nakli oldum rapor sürem uzadığı için malulen emekli oldum fakat şimdi iyileştiğimden dolayı raporda maluliyet 0 olarak verdiler işime tekrar dene bilirmiyim
Merhaba Ömer Bey,
Hastalığı sebebiyle görevine devam edemeyen memurun, iyileşmesi halinde tekrar göreve başlaması mümkün. Ancak bunun için iki şart var:
1-Göreve dönmesine engel bir sağlık problemi olmadığını, yani iyileştiğini sağlık kurul raporuyla belgelemesi.
2-Sağlık sorunu sebebiyle kendisine malullük aylığı bağlanmamış olması.
Buna göre, eğer malullük aylığı bağlanmışsa, daha sonra iyileşseniz bile görevinize dönmeniz mümkün değil. Konuyu düzenleyen 657 Sayılı Kanun’un 105. Maddesi 13 Şubat 2011 tarihinde yapılan değişiklikle sadece aylık bağlanmamış olanlardan iyileşenlere görevlerine dönme hakkı tanındı.
Kolaylıklar dilerim.
iyi günler 1976 doğumluyum 1998 haziran ayında özel güvenlik görevlisi olarak işe başladım takribi 5650 gün ve 16 yıl kesintisiz hizmetim var pirimlerin gayet düzenli 3 yıldır uyku apnesinden dolayı CPAP cihazı ile uyumam gerekiyor ve şeker rahatsızlığımda başladı bu durumda malulen emekli olabilirmiyim şimdiden teşekkür ederim..
Merhaba Ercan Bey,
Malulen emeklilik için gerekli 3 maddeden prim günü ve çalışma yılı maddelerini tamamlıyorsunuz. Uyku apnesi ise hastalık listesinde bulunuyor. yaşadığınız sağlık problemlerinin derecesini Sağlık Kurulu belirleyecek ve bir rapor oranı verecektir. %60 alırsanız emeklilik başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
Merhaba,
ben 01.01.1954 doğumluyum. 1979 yılında sigortam başladı, toplam ödenen prim günü 2653, şu anda çalışmıyorum, emekli olmak için ne yapmalıyım. Teşekkürler.
Merhaba Hüseyin Bey,
Eğer bir malüliyetiniz yoksa normal emeklilik için 2347 prim günü daha çalışmanız gerekmektedir.
Kolaylıklar dilerim.
Merhaba annemin 1990 sigorta girişi var. 1 yada 2 ay sigortası yatmış o yıllarda. Yaklaşık 1 senedir isteğe bağlı tarım sigortası yatırıyoruz. Annem şuan meme kanseri 7 aydır kemoterapi görüyor göğsünün biri alındı kol altındaki lef bezleride alındı ve kolunu eskisi gibi hareket ettiremeyecek. Erken emekli olma gibi bi durumu söz konusu olabilirmi yada bunun için ne yapmamız gerekiyor. Konuyla alakalı bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba Hazel Hanım,
İsteğe bağlı prim ödediğinizde 4b’li(eski adıyla bağkurlu)oluyorsunuz ve emeklilik için, 5510 sayılı kanunun 28.maddesine göre emekli olabilirler. Alacakları sağlık raporu
1-%60 ve daha çok olanlar, 15 yıl 3960 gün şartı,
2-%50-%59 arası olanlar, 16 yıl 4320 gün şartı,
3-%40-49 arası olanlar,18 yıl 4680 gün şartı aranır.
Ancak bu şekilde emekli olunabilir. Sabır diliyorum.
merhaba eşimde kalp yetmezliği çıktı %20 kalbi çalıyo eko ya göre.malulen emeklilik servine başvurduk göztepe hastanesine gönderdi oda %10 kalp çalışıyo dedi kağıtları sgkya gönderdisgk kabul etmedi.başka hastaneye yönlendirdi.orası doktor olumlu konuştu emekli olman lazım dedi,heyete girdi odaçok zorolursun dedi.sonuç red cevabı geldi .itiraz ettik karara gene red cevabı geldi? ne yapmam gerekiyo hangi yolu izlemem lazım bana yardımcı olurmusunuz?
Merhaba Hülya Hanım,
Bu aşamada sadece hukuki yolu izleyebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.
Merh.benim her iki kulagimda isitme sorunum var sag kulak % 67 sol kulak % 57 ve 5600 prim odemem 18 yillik sigortam var 1996 baslangic..ayrica 2002 de ameliyat oldum sag kulak tan..malulen emekli olabilirmiyim?
merhaba annenmin 1996 yılından 257 gün sigortası var ,2000 yılında yüksek tansiyondan beyin kanaması geçirip sol tarafı felç oldu , 10/07/2014 günü denizli devlet hastanesinden aldığımız rapora göre %72 özürlü raporu var ,istege baglı sigorta yatırıp 1800 güne tamamladığımda annem malulen emekli olabilir mi? yardımlarınız için çok teşekürler son olarak sizce sol tarafı felçli birinin iş göremez oranı kaçtır %60 olması gerekiyormuş ya % 60 dan az verirlerse nasıl emekli olabilir özür durumundan emekli olabilir mi?
Merhaba;
Öncelikle bizleri için yapmış olduğunuz bu hizmetten dolayı teşekkürler. Ben 15.12.1963 doğumluyum. Toplam 735 gün SSK ve 8 yıl 5 gün tarım bağkurum var. Karaciğerlerimin %62 si çalışmıyor. Mağlulen emeklilik için 2 kez başvurdum. İkinci başvurumu yasadan sonra yaptım. Her iki başvurumda kabul olmamıştı. İkinci başvurumdan sonra itiraz ettim. İtirazım neticesinde 01.05.2014 tarihinde emekli oldum. Fakat emekli aylığım 411,86 TL. Bu rakam çok düşük geldi bana. Bu paraya ev geçindirip, çocuk okutup birde ihtiyar anne babama nasıl bakarım? Acaba bir yanlışlık olmuş olabilir mi? Bilgi veri misiniz? İlginiz için şimdiden teşekkürler. İlk SSK girişim 01.06.2002. 150 gün SSK yatırdım. Daha sonra çiftçi bağkuru ödedim. Ardından tekrar bir yıl SSK ödedim emekli olduğum tarihe kadar.
mrb ben bır yıl once askerı doktor olarak calıstıgım turk sılahlı kuvetlerınden saglık sebebıyle malulen emeklı (4-c) oldum fakat sımdı uzmalık sınavını kazandıgım ıcın unıversıte hastasınde doktor olarak goreve baslayacagım basladıgımde almıs oldugum maas kesılecekmı yada ne yapmalıyım..
Merhaba,
Genetik olarak gp6dh ve fmf hastasıyım. iş hayatında özellikle fmf den çok çekiyorum. Bu nedenle SGK mamulen emekliliğe başvurdum. Fakat netice olumsuz. Sonradan alnadım ki iş hayatında rahatsızlığın olması gerektiği yazıyor. Peki başvurumu nasıl yapmalıyım. Ayrıca ilgili rahatsızlıklardan alan olmuşmudur. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar.
Merhaba, ben 18 yaşımdan sonra işitme duyumu kaybettim ve işitme cihazı kullanmaya başladım. 8 yıl önce işitme ameliyatı olarak koklear implant cihazı kullanmaya başladım.2008 Ocak ayında öğretmenliğe başladım.Fakat engelli raporunu yüzde 52 oranında daha yeni çıkartıyorum. Malulen emekli olma durumum nedir, bilgi verirseniz çok sevinirim.
Merhaba Saygı Hnm, %80 engelli raporum mevcut Astım rahatsızlığım var. 2004 /12 ay girişliyim, 2400 gün sigorta primim var. Rahatsızlığımdan dolayı çalışamıyorum, malulen emekli olabilirmiyim, teşekkürler.
Merhaba Saygı Hanım,
Babam 50 yaşında ve 30 yıllık devlet memuru yılbaşında bir kaza sonucu omurilik hasarı oluştu.Doktorlar malulen emekliliğe uygun oldugunu söylüyor.Malulen emekli olması ile normal emekli olması arasında maaş ve ikramiye yönünden fark var mıdır? Düşük maaştan dolayı emekliği düşünmüyor.ancak eğer malülen emekilik avantajlıysa olabilir?
Teşekkürler
slm geçen sene iş kazası geçirdim sol ayak kaval kemik de tam 2 kırık ve bi hayli küçük kırık oluştu 10 ay raporlu kaldım ssk beni Marmara eğitim araştırmaya sevk etdi bütün braşları girdim ama pisikityatri daha önce tedavi gördün mü dedi yok dedim 6 ay tedavi görecekmişim sonra kurula girecem nerdeyse 11 ayı bulacak böyle bir şey varmı ya maluliyet sonuç ne çıkar hocam syglar.
Merhaba babam şu an itibariyle askerlik borçlanması hariç 1823 gün ssk primi mevcut. 2 yıl askerlik borçlanma sı hariç malulen emeklilik için başvurması düşünüyorum.kendisi 1945 doğumlu torba yasa ile yaştan emekli olma şansı var mı yasa ne zaman çıkar bilemiyorum. Birde Bu şartlarda malulen emekli olursa ne kadar maaş alır kaydımız olurmu yardımcı olur iseniz çok sevinirim kolay gelsin..
Merhabalar,
Babam 1965 doğumlu ve sigorta girişi 1982 girişli ve şu anda %64 gözden raporu ve sgk nın internet sayfasında 1815 iş günü var.buna dayanarak malülen emeklilik için dilekçe verdik ancak sistemde 1515 gün gözüküyormuş .300 gün başkasının kayıtları geçmiş
.ilk olarak bu karışıklığı nasıl ortadan kaldırırız
.ikincisi 1800 gün olması için bu raporla tekrar ssk lı işe başlasa malüllük hakkı ortadan kalkar mı.
Kısaca nasıl malülen emekli olabilir.izlememiz gereken yollar neler nelerdir.teşekkürler
İYİ GÜNLER BEN YAKLAŞIK5 YILDIR EPİLEPSİ HASTASIYIM YÜZDE 47 ENGELLİ RAPORUM VAR TEDAVİNİN İLK BAŞLADIGINDA SADECE KEPRA KULLANIYORDUM HAFTADA 2 YADA 3 KEZ NÖBETLERİM VAR ŞUAN DEPAKİN 500 VE EPİX 750MG KULLANIYORUM ACABA MALUL EMEKLİLİK İÇİN BAŞVURSAM BANADA YÜZDE 60 VERİRLERMİ VERMEZLERSEDE ELİMDEKİ SÜREKLİ OLAN ÖZÜRLÜ RAPORUMU İPTAL EDRLERMİ SİGORTA PRİM GÜNÜM YETERLİ1900 GÜNÜM VAR
Merhaba.
2006 tarihinde sigorta başlangıcım var 2009 a kadar ödenmiş 2011 den beride isteğe bağlı ödüyorum malulülen emeklilik için heyete girdim %70 raporum var malülen emekli olabilirmiyim ?
Merhaba Ali Bey,
Malulen emekli olabilmek için 3 şart gerekiyor.
10 yıl sigortalılık süresi
1800 prim günü
En az %60 sağlık kurulunun verdiği rapor
Anladığım kadarıyla yıl şartını tamamlayamıyorsunuz.
İyi günler dilerim.
hocam merhaba ben 1990 sigorta girişim var. 2 ay önce verem teşhisi kondu toplam 3000 bin günüm var ve hastanede hala tedavi görüyorum emeklimalulen emekli olabilirmiyim ? tşkler
Merhaba Ercan Bey,
Yeni yönetmelikle;
Solunum yetmezliği nedeniyle yardımcı solunum cihazlarını sürekli kullanan hastalar bakıma muhtaç olarak kabul edildi. Tedaviye dirençli ve bulaşıcılığı yüksek olan verem hastalarına 2 yıl süreyle maluliyet hakkı getirildi.
Başvurunuzu yapabilirsiniz. Sabır ve sıhhat dilerim.
İyi çalışmalar
Merhaba ben %40 engelliyim sara ( epilepsi ) hastasıyım emekli olmak gibi bir şansım var mı..! yardımcı olursanız sevinirim.
Mailinizi bekliyorum teşekkür ederim.
Merhaba Bülent Bey,
Engelli emekliliği %40 ve % 60 arasında raporunuz varsa gerçekleşebiliyor. Ancak bunun için sigortalılık başlangıç sürenizi ve prim gününüzü yazmanız gerekiyor. Onu yazarsanız yardımcı olabilirim.
bir de toplam 4200 günüm var ne kakar engelli maaşı alırım
Merhaba Bülent Bey,
Engelli emekliliği %40 ve % 60 arasında raporunuz varsa gerçekleşebiliyor. Ancak bunun için sigortalılık başlangıç sürenizi yazmanız gerekiyor. Onu yazarsanız yardımcı olabilirim.
slm.1988 .4. 20 işe girişim var.şuanda 3250 günüm var 2 sene bağkurum varr .2 senede askerliğim var. ileri dercede uyku apnesi hasatlığım var yüzde 72.müracat etsem emekli olabilirmiyim bana nasıl bi yol izlememi tavsiye ediyorsunuz.şimdiden teşkürler
Merhaba Ferhat Bey,
Yıl ve prim günü şartını dolduruyorsunuz. Hastalığınız malulen emeklilik kapsamında. Başvurunuzu yapabilirsiniz. En doğru kararı hastalığınızın derecesine göre Sağlık Kurulu verecektir. Sağlık ve kolaylıklar diliyorum.
3.Uykuda solunum bozuklukları
A.Ağır fonksiyonel kayıp; uykuda solunum bozukluğunda polisomnografide belirgin noktürnal desaturasyon bulunması ve bu kronik noktürnal hipoksemiye bağlı pulmoner hipertansiyon veya kor pulmonale gelişmesi
veya
B.Apne hipopne indeksi (AHİ) >30 olup CPAP tedavisini tolere edememesi veya yeterli kompliyans sağlanamaması
merhabalar ben yeni böbrek nakli oldum 20 yıl sigortalıyım 40 yaşındayım 6055 pirim günüm var malulen emekli olabilirmiyim birde endüşük malülen emekli maaşı nekadardır
Merhaba Mehmet bey,
Malulen emeklilik şartlarını doldurmuş görünüyorsunuz. Başvurunuzu yapabilirsiniz. Ücret ile ilgili aşağıdaki kanun maddesi size yardımcı olacaktır.(prime esas kazancınızın ne şekilde yatırıldığı önemli)
506 sayılı kanunun 55. maddesi (5510 sayılı kanun) gereğince, “Malullük aylığı bağlanmasına hak kazanan sigortalıya bu kanunun 61 ‘inci maddesine göre bulunacak ortalama yıllık kazancının % 60’ının 1/12’si oranında malullük aylığı bağlanır. Sigortalı başka birinin bakımına muhtaç durumda ise bu oran % 70’e çıkarılır. Buna göre hesaplanan malullük aylığı 61 ‘inci maddenin son fıkrası hükümlerine göre artırılır.”
02 01 1989 tarihinde sigorta girişim var 48 yaşındayım toplam 9000 günüm var hipertansiyon hastasıyım psikiyatride ılımlı degresif dikkat bozukluğu gastroentrolojide eroziv gastrit ve duodenit dahiliyede ht tanılı ve gözde bilateral grade 2 hipertensif retinopati mevcut
tahminen yüzde kaç rapor alırım sonuçlar ankaraya mı gidiyor vergi imdiriminden yararlanabilirmiyim saygılar
Merhaba Adnan Bey,
Malulen emeklilik ya da vergi indirimi diye bahsettiğiniz engelli emekliliğinden faydalanma şansınız bulunuyor. Bunlar için gerekli olan yıl ve prim şartlarını dolduruyorsunuz. Ancak sağlık raporu için mevcut hastalıklarınızla alacağınız rapor oranını bu konuda uzman Sağlık Kurulu belirleyecektir. Çünkü hastalıklarınızın etkileri ve sizin çalışma hayatınıza engeli ancak uzman doktorların yorumlayacağı bir konudur. sanıyorum birden fazla olması sebebiyle uygun bir rapor alabileceksiniz. %60 ve üzeri oran alırsanız malulen emekli %40-%60 arasında bir oran alırsanız engelli emekliliği gerçekleştirebilirsiniz.
Kolaylıklar dilerim.
saygı hanım merhaba.
son 4 senedir belfıtığı rahatsızlığım bulunmakta ve bu zor durum yetmezmiş gibi yaklaşık 1 senedir raporlu yüksek tansiyon hastasıydım ancak bunlarda yetmezmiş gibi hepatit b teşhisi ile yakın dönemde hayallerini kurduğum tüm hedeflerim darmadağın oldu sigorta başlangıcım 1994 ve pirim gün sayım 4400 yapmam gereken nedir maluliyet veya erken emeklilik durumum söz konusu olabilirmi. teşekkürler saygılar.
Merhaba Savaş Bey,
Malulen emekli olmak için gereken 3 şarttan 2 tanesi sizde mevcut. Rahatsızlıklarınız için tek başına %60 oranında çalışmaya engel raporu almalısınız. Ancak Sağlık Kurulu Hepatit B için şayet karaciğerde yıpranma ya da ileri aşama vs söz konusu değilse tek başına %60 raporu vermeyecektir diye düşünüyorum. Ancak başvurunuzu mutlaka yapın çünkü birden fazla rahatsızlığınızın olması da Balthazard formülü denilen bir sistemle hesaplanabiliyor. Sağlık Kurulu en doğru kararı verecektir.
Size sağlık ve sabır diliyorum.
merhabalar ben de bir soru sormak istiyorum.tsk 19 yıllık muvazzaf personelimPsikotik bozukluktan tsk da görev yapamaz kararı verildi. evraklarım şu an SGK ya ulaştı.SGK sağlık kurulu muhtemeln hakkımda Adi maluluğe karar verecek benim sorum bu karara yeni çıkan maluliyet tespiti işlemleri yönetmeliği gereğince 6 ay içerisinde itiraz etme hakkım olup olmadığı var ise bu süre içerisinde itiraz ettiğimde halen ilişiğim kesilmeden devam eder mi.Normalde itiraz mercinin işlemleri sonuçlanana kadar ilişiğimin kesilip kesilmeyeceği.Cevabınız için teşekkür ediyorum.
saygı hanım merhabalar.en baştan itibaren okudum.tek tek ilgilenip yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim..2013 yılında yürürlüğe giren kanunla organ nakli olanlar koşulsuz malülen emekli oluyor.ben eşime böbreğimi bağışladım.şu an tek böbrekliyim.bu durum organ nakli kapsamına girmiyor sanıyorum.çünkü nakil olan eşim.doğru mu anlıyorum ? tek böbrek raporu ve diğer bazı hastalıklarım nedeniyle malüllük başvurusu yapıcam.22 yıl sigortalılık sürem ve 5200 günüm var..eğer malülen veya özürlü emeklilik onaylanırsa,emekli ikramiyemi alabilirmiyim.çünkü 4600 günüm emekli sandığından,tsk.dan.ve ayrıldığımda keseneklerimi almadım..bunları alabilir miyim ? son olarakta malülen emeklilik prim gün sayıları tavan seviyesinden sayıldığı için yüksek maaş alınır diye yazı okumuştum..bu doğru mu ?.çok teşekkür eder saygılar sunarım.
merhaba eşim iş kazası geçirdi 1 haziran 2013de malulen emeklilik için başvurduk nihayet sonucu ögrendim yüzde 69 vermişler ama sigorta daha müfettiş inceleyecek 4 5 ayı bulur dediler nasıl bir süreçten daha geçecez anlamadım allah herkesin yardımcısı olsun yani biz emekli oldukmu olmadıkmı anlamadım
merhabalar kronik böbrek hastasıyım 45 gündür diyalize giriyorum 6085 iş günüm var 20 yıllık sigortalıyım 40 yaşındayım emekli olmak için diyalize girme süresi varmı hastalığın daha yeni olması emekliliğe engel olurmu
merhaba benim annem böbrek nakilli özür raparu var %77 1976 doğumlu 2009 sigorta başlangıcı malülen emekli olabilir mi? ne zaman maaş almaya ha kazanır?
deli raporum var. velayetim başkasına verildi. Vekil olarak eşim tayin edildi. Bu durumda özürlülük oranı kaç olur ve ötv-mtv ve diğer idirimlerden yararlanabilirmiyim. 59 yaşındayım.
slm 2008 de karaciğer nakil oldum ve malülen emekliyim ancak 2008 de 27 gün sigortalı calıştım şimdi maaşım iptal oldu tekrar nasıl maas alırım
Iyi günler saygı hanım.
TSK da çalışan 3 üncü derece 1 inci kademe astsubay ım.
Maluliyetim emekli Sandığı tarafından onaylandı. Bu kurumdan emekli olup MEB e geçiş yaparsam derece kademe ilerlemem devam eder mi?
Çok teşekkür ederim.
Merhaba.
Babam 1960 doğumlu ve 1982 yılında 11 ay siğortalı çalışmışlığı var. 2006 yılından şu ana kadarda 8 yıl 3 ay çiftçi bağkuru ödemekte.
1990 sonrası sağ gözünü bir kazada kaybetti ve görmüyor. gözünü aldılar.
babamın emekli olma şansı nedir.
mamulen olması için ne yapması gerekiyor.
malulen olman için 1800 gün ve 10 yıllık sigorta olması gerekiyor hiçde kolay degil adamı süründürmekten başka bi şey yapmıyolar
Peki bağkur ile ssk toplamı 10 yıllık sigorta olsa yeterli olmuyormu ?
İlla ki tekbir kurum üzerinden mi olması gerekiyor ( sadece ssk gibi )
teşekkürler.
selam 1972 doğumluyum 7600 primim var.7 yıldır böbrek hastasıyım 2008 de böbrek biyopsisi oldum IGA nefropatisi tanısı konuldu kanamalı.vergi dairesinden malulen emeklilik başvurusu yaptım hastane yüzde 52 engelli raporu verdi emekliliği hak edermiyim şimdiden teşekkürler.
Merhabalar,
Ablam ve ben babamın vefatından sonra malulen emekli olduk ben 5 yıl ablam 13 yıl maaşı aldık
1999 yılında babam vefat etti annem daha önce vefat etmişti.Oğlan kardeşim 18 yaşında olduğundan ona maaş bağlanmadı.Sadece ablam ve ben bekar olduğumuz için 2001 yılında BAĞ-KUR malulen emekli maaşını almaya başladık.Ben SSK olunca maaşım kesildi.Bir hafta önce ablam evlendi ve çeyiz parası almak için başvuru yapmaya BAĞ-KUR ‘a gidince prim borcunuz var demişler.O kadar evrak teslim diyalogları yaşandı 13 yıldır bir tek kuruş pirim borcundan bahsedilmedi.Şimdi bu prim borcu nereden çıktı dedirtiyorlar.Böyle bir şey mümkün olabilir mi? Bize yatırılan 5 ve 13 yıllık maaşı geri alma veya onların dediği gibi çeyiz parasına el koyma gibi bir durum söz konusu olur mu? Şimdiden teşekkürler.
merhaba ben 2003 yılında açık kalp amellıyatı oldum kalp kapakçıgım tamır edıldı askerede gıdemedım suan başka bir şirkette çalısıyorum ve 4 ay once tamir edilen kapakçıgım değiştirildi 700 gunluk sigortam var emeklı olabılırmıyım ne yapmam lazım teşekkurler
Merhaba;
2282 toplam gün sayim var
Diyabet tip 1
Çölyak
Hipotridzm
Vitiligo
Göz icin 2,50 ve 2,75 oraninda uzak gorme
Olan sorunlardan dolayi emekli olabilirmiyim yada hangi sartlarda malulen emekli sartlari olusur cevaplariniz için şimdiden tesekkurler.
Merhaba;
Bu arada 1983 dogumlu 2001 sigorta yapilis ilk calisma 2007 gibi bilgilerde var
Merhaba benim ailemde genetik hastalik var ve bu hastalik abimdede cikti yasi 34 2000 gunden fazla gunu var iskurdan biyere yerlesmesi icin bas vuru yaptik is icin rapor istediler verilen rapor 78 % is bulamiyor yani bikere bas vuru yaptik red edildi Ozaman hastanenin ne kadar verdiği ni bilmiyoruz simdi ise 78 yine ref olursa ne yapmamizi onerirsiniz
Malulen emeklilik icin yani bi red alindi bu ikinci başvuru su yine red olursa ne yapalim teşekkür ederim
serap hanım iyi günler dilerim.ben 20.0.9.1976 doğumluyum.01.04.1994 ilk sigorta başlangıcım.1997 den beri karabük demir çelik fabrikalarında çalışmaktayım.5965 pirimim var.akciğerimden 3 kez operasyon geçirdim.yine tekrarlıyo sanırım.meslek hastalığından %20-%30 arası raporun var dediler almalımıyım.alırsam emeklilik yaşım ne olur.cevap verirseniz teşekkür ederim
ben 09/11/2013 de ani işkazası geçirdim inşşaattan düştüm sol gözümü değişik şekilde kayıp ettim tedavi ve pırotez olmuyor ilk defa oluş büyle şey puan kaç alırım iş sahibi sskamı yatırmamıştı emekli olurmuyum saolun
Slm babam kua hastası 1951 doğumlu 1968 ssk girişi var toplam 290 pirim yatmış çeşitli senelerde yurtdışı çalışması var benim öğrenmek istedigim Askerliğini yatırıp emekli olabiliyor mu cevaplar iseniz cok mutlu olurum şimdiden teşekkürler
Merhaba. 21 yıllık devlet memuruyum. 1996 yılı hodgin lenfoma , 2002 yılı sağ meme radikal mastektomi(meduller ca), 2003 yılı sol meme radikal mastektomi (ductal carsinom), 2011 yılı sağ meme alanında nüks vakaları geçirdim. emekli olmak için yaşa takılıyorum. Engelli emekliliğinden faydalanmak için başvurdum bana hodgin+meme ca =%30 olarak puan verildi. oysaki özür oranları tablosunda primer tümörün neden olduğu doku ve fonksiyon kayıplarına %20 net eklenir. diyor. Bende iki farklı primer nedeni ile meme ve koltuk altları alındı. Ben neden tek bir memesini kaybeden insanla aynı puanı alıyorum. Üstelik primerlerim de başka. Lütfen bana yardımcı olun. Hiçbir yerden bilgi edinemiyorum. Lütfen hocam.
Serap hanım merhabalar
1985 dogumluyum 06/2001 sigorta girişim 3150 günüm var özel bir saglık sektöründe çalışıyorum sol gözümü 1993 te bir kazada kaybettim görme oranı %10 sağ gözde %60 tabi son zamanlarda sol gözde görme tamamen bitti sağ göz yorgun düşüyor bende 21/11/2014 tarihinde SGK Malulen emeklilik için başvuruda bulundum FTR-GÖZ-ORTAPEDİ-NÖROLOJİ Bu Dört hastalıktan muayene oldumsol gözde görme tamamen bitmiş durumda ve her ikisindede yüksek tansiyon var buda benim iş hayatımı engelliyor tabii askerliktende muafım onunda raporunu teslim ettim sizce emklilik başvurum olumlu sonuçta olurmu… cevap verirseniz şimdiden teşekkür ediyorum..
merhaba diyabet hastalığıma bağlı böbrek yetmezliğim ve hipertansiyona bağlı kalpte büyüme tesbit edildi yani heyetten %70 civarı özürlü raporu alabiliyorum 1969 doğumluyum ve bağkurdan 7480 günüm var mesleğim mimarlık malülen emekli olduktan sonra mesleğimi icra edebilirmiyim şirket ortaklığımı sürdürebilirmiyim cevabınız için şimdiden teşekkür ederim …
merhaba (bir yakınımla alakalı) 1986 doğumlu 2006 yılında sigorta başlangıcı var 2008 yılında geçirdiği kaza sonucu yüzde 76 özürlü malülen emekli olabilmesi için 1800 günlük prim ödenmesi gerektiği bilgileri netten okudum fakat ne yapılmalı nereden başlanmalı adım adım öğrenmek isterim birde 1800 günlük prim tutarı ne kadar olur.çalışamaz durumda kendisini nasıl çalışı gösterir bu konuyla ilgili bilgilendirmeni rica ediyorum saygılar
Merhaba Saygı Hanım;
1996 ssk girişim ve 2608 prim günüm var. 1999 yılında ASD (kalp) ameliyatı geçirdim. 2014 yılında Mitral, Aort metalik kapakçık takıldı ve Trisküpik kapakçığım onarıldı. Hipertansiyonum var. Malulen Emeklilik için başvuru yapmak istiyorum sizce olumlu bir yanıt alır mıyım? teşekkür ederim.
merhaba saygı hanım.bernim sorum şöyle abim 1974 doğumlu ve 1986 da van 100.yıl ünv sinden % 40 engelli raporu aldı.sonrasında 1993 te ssk lı olarak işe girdi 4200 gün çalışmış olmasına rağmen malulen emekli için başvuru yaptık ancak bize abim için…6 aydır ssk lı olarak çalışmadığında yani şuan için çalışmıyo ve çalışamıyorda zaten memlekete gitti emekli olacam diye…kısaca sı %40 rapor elimizde ve abim in 4200 gün çalışmışlığı var hemen emekli olamazmı şuan için çalışmıyor…saygı hanım vereveğiniz cevap için coook teşekkür ederim..ne yapmamız gerektiğini detaylı anlatırsanız allah razı olsun sizden
merhaba,size bir kaç sorum olacak cevaplarsanız çok memnun olurum.
Ben malulen emeklilik için heyete girdim sonuç beklemekteyim rahatsızlıgım aritmi ,kalp pili ICD,karter ablasyon yapıldı fakat %60 düzelme var,%40 ı devam etmekte günlük cordaron tablet kullanıyorum raporlu ilacım ve kalp kapakcıklarımda rahatsızlıgım var ,
Bu sebeplerden dolayı emekli olabilirmiyim 8,5yılım ve 2420 gün pirimim var,ve heyetten sonra emekli olup olmadıgımı sonucu ne zaman ögrenebilirim,kolay gelsin…
mhb ben fmf hastasıyım 5 sene önce heyete girdim bana yüzde 30 rapor geldi ankaradan çalışma kaybım çalışamıyorum acaba tekra hayete girsem yüzde kaç alırım
BABAMIN 4000 GÜNÜ VAR SSK YA 1979 DA GİRMİŞ 1962 DOĞUMLU VE ŞUANDA ASTIM RAHATSIZLIĞI VAR VE GEÇEN MUAYENE OLDU AKCİĞERİNİN 4/2,5 ZARAR GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞ DOKTOR ACABA MALULEN EMEKLİ OLABİLİRMİ CEVAP YAZMANIZI RİCA EDİYORUM.
merhaba beni soracağım konu hakkında bilgilendirirseniz sevinirim…annem yaklaşık 10 dan fazla ameliyat geçirdi…
by pass 2
boyun fıtığı 3
kalça kırıklığı 2 geri kalanları ufak tefek en son gözünden oldu..
annem yıllar evvel çalışırken sigortalı çalışıyormuş evlenince hiç çalışmamış ben annemin emekli olabilecekmi bunu sormak istiyorum…5 yıl 10 yıl gibi çalışmışlığı yok diye düşünüyorum eğer bu çalışmışlıklar yoksa emekli olamazmı???illaki 1800 iş günü çalışmışmı olması gerekiyor cevaplarsanız sevinirim
Merhaba adim ercan 4 senedir şitdetli uyku apnesi hastasiyim bun yanisira hiper tansiyon hastasiyim ve iç organlarimda buyme var yanliz ben malunen emeklilige bas vurdum red aldim acaba vergi indirimi almak için bas vursam yüzde 40 oran alabilirmiyim ve de geceleri solunum cihazsiz uyuyamiyorum beni bilgilendirir deniz sevinirim ya klasik 4500 is günü pirimim var
Merhaba, Saygı hanım.
Bugün SGK’dan maluliyet talebimizin kabul edildiğini, ancak hastalığın sigorta başlangıcından önce başladığı için maaş talebinin reddedildiğine dahir rapor aldık.
Kardeşim 06/2009’dan itibaren psiholojik rahatsızlık dolayısıyla tedavi görmekte, sigortası 02/2009’da başladı, ancak 09/2009 askerlik tescil raporunda hastalığın semptomatik belirtilerinin 4 yıl önce başladığını yazdığı için maluliyetin tespit edilmesine rağmen maas bağlamayı redediyorlar.
Bu durumda hangi kuruma itiraz başvurumuzu yapabiliriz ve başka ne öneriler verirsiniz?
Cevabınız için önceden teşekkür ederim.
Saygılar!
Merhaba, Saygı hanım.
Bugün SGK’dan maluliyet talebimizin kabul edildiğini, ancak hastalığın sigorta başlangıcından önce başladığı için maaş talebinin reddedildiğine dahir rapor aldık.
Kardeşim 06/2009’dan itibaren psiholojik rahatsızlık dolayısıyla tedavi görmekte ve bu tarihtende hastalığı tespit edildi, sigortası 02/2009’da başladı, ancak 09/2009 askerlik tescil raporunda hastalığın semptomatik belirtilerinin 4 yıl önce başladığını yazdığı için maluliyetin tespit edilmesine rağmen maas bağlamayı redediyorlar.
Bu durumda hangi kuruma itiraz başvuumuzu yapabiliriz ve başka ne öneriler verirsiniz?
Cevabınız için önceden teşekkür ederim.
Saygılar!
İyi günler benim eşime sjögren sendromu teşhisi konuldu . Sağlık kuruluna başvururlaryyüzde kaç Özür oranı alır ? Teşekkür ederim
İyi Günler benim babam astım hastası,mobilya imalatında çalışıyor.Malulen emeklilik için başvuracak.Hastaneler muayene ve raporlar için para alırlar mı?
Merhabalar
Benim söyleyeceğim konudan mağdur olan bir çok kişi var
Sağlık uygulamaları tebliğine göre kanser tanısı konulduktan sonra , hasta koşulsuz 18 ay malulu sayılır maddesi var
Fakat bulunduğum ilçenin ve ilin sgk müdürlüğüne gittiğimde böyle birşeyin olmadığını belirtiyorlar,ya biz yanlış anlıyoruz yada sgk da bu işi bilmiyorlar
Bu kanundan yararlanam varmı?
Aynı konuda mağdur olan varmı?
Benimle iletişime geçmemizi rica ederim
Mail: sercanbk@hotmail.com
Herkese sağlık mutluluk dilerim
Merhaba Saygı hanım
Bir önceki yadığım konuda yardımcı olmanızı rica ediyorum saygılar
merhaba,abimin boğazında guatr,bel fıtığı,hiper tansiyon,gözde görme azalması, akciğerinde kanser var.yaşadığı sağlık sorunları nedeniylede psikolojisi bozulduğuna dair raporu var.kendisi 20 yıllık sigortalı malulen emekli olabilirmi.ilginiz için teşekkürler
Merhabalar bende genetik koroner hastalığı ortaya çıktıç Bir ana damarım %50 tıkalı çıktı ancak yeri nedeniyle stend takılamadı ameliyatda şimdilik ertelendi bu hastalık benim engelli emekli olmam için yeterlimi. teşekkürler
Merhaba saygı hanım…benim annem 2014 nisan ayında malüllük oranı e diğer koşulları onaylanarak emekli oldu ancak 2014 kadımda tekrar kontroller için başvurduk ve bugün elimize geçen evrakta malüllüğün red edildiği yaxıyor ve 2015 ocak maaşı kesildi.tedavi olan hiç bir hastalığımız yok herşeyi aynı seyrediyor niye böyle bir red aldık anlamadım….annem ileri derece diyabet ve obezite hastası buna bağlı gözlerinde glokom ve ayaklarında periferik nöropati var uürümekte güçlük çekiyor.yine ileri derece hipertansiyon hastası kularında %50 den fazla işitme kaybı var.aynı zamanda 2 yıldır meme kanseri hastası kemoterapi ve radyoterapi gördü tedavisi hala devam etmekte.bu sonuca itiraz hakkımız varmı varsa ne gi belgelerle itiraz edebiliriz elimizde ne emekli olduğundaki rapor oranı nede şuan yüzde kaç olduğu için red edildi bir bilgimiz yok bunları nerden nasıl öğrenebiliriz?sizce tekrardan emekli olabilirmiyiz ? Şimdiden ilginiz için teşekkürler….iyi çalışmalar…
merhaba benim arayıpda bulamadığım bir sorunum var.0ğlum 2008 yılında tsk sağlıklı bır şekilde katıldı.askerlik yaparken 4 ay sonra kansere yakalandı.çürük raporu verip tsk 0ğlumu gatada tedavi görmesi için eve gönderdi. 0ğlum belli aralıklarla gatada kemoterapi aldı. 1 sene oğlm iyileşme süreci geçiri o süre içinde sigortalı bir mağazada calıştı , kısacası oğlumu 2012 yılında oğlum vefat etti bana ve eşime devlet ssk 200 tl bana 200 tl eşime maaş vermeye başladı . toplam 400 tl ssk para veriyor her ay olmak üzere ,maaş konusunda haksızlıga ugradıgımı düşünüyoruz , Bu arada oğlumun calışma iş günü 1200 gündü
Merhaba, babam %40 raporla kuah hastası, babamın emekli olmasına an itibariyle yaklaşık 3,5 yıl var babamın malulen emekli olması için bu rapor yeterlimi yada bu rapor emeklilik süresini kısaltabilirmi
Mereba Saygı Hanım .
Sigorta Başlangıcı : 1988
Prım Sayısı : 6500
Doğum Tarihim : 1972
98′ te iş kazası gecırdım %15,2 özürlü Raporum Var ayak Tan Şimdi romotoıd artrıt . seker hastalığı ve tansıyon var Malulen Emeklı olabılırmıyım ? . saygılar.
MERHABA BEN FMF(AİLEVİ AKDENİZ ATEŞİ )HASTASIYIM GENETİK BİR HASTALIK MALULEN EMEKLİ OLMAM MÜMKÜNMU NE GİBİ ŞARTLAR GEREKİYOR.
öncelikle size teşekkür ederim,
herkese sabırla cevap verdiğiniz için.benim de size sorum olacak,benim başımdan 3 kez iyi huylu tümör alındı.tamamı temizlenemeyen ve ortalama 3/4 yılda bir temizlenmesi gereken gözde körlük ve sağ tarafta felç riskine yol açabilecek bir rahatsızlık.en büyük zorluğu şiddetli baş ağrısı bunun yanında boyun fıtığım var bir de tendinit diye bir hastalığım çıktı oda çok ağrı yapan ve kolumu kullandırmayan sinir uçları iltihaplanması diye bir hastalık.40 yaşındayım 1000 günüm var birde doğum borçlanmamla 720+1000=1720 gün edecek.girişim 2000 yılı yani 15 yıllık sigortalılık sürem var.acaba 1800 günü doldurursam mamülen emekli olabilirmiyim.
şimdiden teşekkür ederim,hakkınız helal edin.
Mrb.yaklaşık 20 yildir obsesif komfusif bozukluk panik atak somatizasyon bozukluğu depresyon geciriyorum.özürlü raporu alabilirmiyim.2003 te sigorta baslangicim var.fakat 1800 günüdoldurmadim.kendim yatirabilirmiyim.taseronda çalışıyorum.malulen emekli olmak için ne yapmam lazim
Hocam kolay gelsin. Benim annem 1966 doğumlu sigorta girişi 1986 900 gun sigortası var 2001 yılında ve 2012 yılında olmak uzere iki kez kalp kapakcik ameliyatı ve bypass oldu 2 yıldır %72 engelli raporu alıyor kalan 900 gününü toplu ödeyerek malulen emekli olabilir mi? Ve bu odemeyi yapmak icin devletin ya da bankalarin herhangi bir kolayligi oluyor mu ? Iyi calismalar
merhaba
benim sigorta girişim 1983 yılı 3650 günüm var akciger kansertedavisi gördüm ameliyat oldum sağ akciger üst lobu aldılar iki tane kaburgayla berber 6kür kemoterapi gördüm malulen emekli olabilrmiyim
saygılarımla
Saygı hanım öncelikle değerli vaktinizi bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Benim 3 yıl 3 ay 15 gün ssk , 10 yıl emekli sandığı çalışma hayatım mevcut. halen devlet memuruyum 657 ye tabiyim 2 ocak 2015 tarihinde bel fıtığı ameliyatı geçirdim şu anda idrarımı yapamıyorum büyük abdestimi kaçırıyorum tak sonda kullanıyorum. Hastalığım Nörojenik mesane ve anal inkontinans. hasta bezi kullanıyorum maluliyet için yüzde kaç rapor verirler, emekli olabilirmiyim? ne yapmam gerekiyor? emekli sandığı da ssk gibi bu yasadan yararlanabiliyor mu? yaklaşık ne kadar maaş alırım ssk giriş yılı 1995 emekli sandığı giriş yılı 2004 devlet memurluğu. Hizmet birleştirmesi yapmıştım. emekliliğe esas derece ve kademem 4 un 3 u çok teşekkür ederim saygılarımı sunarım
Merhaba saygi hanim suanda hollandada yasiyorum burda malulen emekliyim sinir hastaligindan dolayi acaba turkiyedede malulen emekli olabilirmiyim. turkiyede hic calismisligim yoktur,hollandada 20 senelik calismisligim var.
Hocam merhaba, bir akrabamın eşi malulen emekliydi. Ameliyat oldu ve düzeldi. Bu durumda malulen emekliliği devlet tarafından geri alınabilir mi ? Bununla ilgili bir yasa ya da kanun maddesi var mıdır ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.
2005 sigorta girişliyim geçen sene av tüfeğiyle yaralandım maganda kursunuyla bağırsağımdan ince bağırsağımdan 1.5 mt alındı malulen emekli olabılırmıyım
Efendim,sizden bir konu hakkında bilği almak istiyorum.Yardımcı olursanızda teşekkür ederim etmezsenizde teşekkür ederim.
işyerimin kapanmasından dolayı işten ayrıldım. 3 yıl isteğe bağlı olarak SGK pirimlerimi ödedi. 18 Ay Askerliğimide ödedim 2009 Yılının Aralık ayında Emeklilik için müracat yaptım 3 ay sonre 2010 yılının 3 ayında SGK dan Emekli oldum.
Esas söyleyeceğim şu,2005 yılında Yüksek tansiyon (hiper tansiyon) nedeniyle hastahaneye yattım.15 gün yattım.2005 yılından beri halen Raporlu şekilde ilaçlarımı alıyorum tedavim devam ediyor.
2007 De pisikolojik durumumdan dolayı,Panik atak,aşırı sitres,Uykuzuzluk ve sürekli sayı sayma nedeni ile pisikolojik tedavi görüyorum.bu ilaçlarımıda raporum var alıp kullanıyorum.
birde 2003 yılından beri böbrek sıkıntım var oda devam ediyor.Bu durumda Emekli maşımdan bildiğim kadarıyla devletin kestiği paralar var.Bu sıkıntılarımı Rapor alalar SGK Emekli maşımdan kesinti olmamasına faydası olurmu. Tam Anlatamadım ama sizin anladığınızı düşünüyorum.
Ne yapmamlazım.bana bir yol gösterirmisiniz..Allah razı olsun…
% Yüzde kaç Rapor olması gerekiyor.Diğer yazımın devamı niteliğinde Yazdım.lütfen dikkete alırmısınız unutmuşum yazmayı Efendim..?
iyi çalışmalar benimde size bir sorum olacak benim annemin sgk girişi 2008 ve 2900 prim günü var. annem 2014 nisan ayında kanser oldu(over ca evre 3) ve hala tedavisi devam etmekte. şimdi anneme %80 rapor verdiler sizce emekli olabilir mi? 10 yıl şartı arandığını biliyorum ama başka bir yolu var mıdır? yanıtlarsanız çok mutlu olurum teşekkürler
Merhaba Elif Hanım,
Yasaya göre,
-Tüm kanser hastaları, tanı konulduktan sonra koşulsuz 18 ay boyunca malül kabul edildi ve tedavi süresince maluliyet hakkı verildi.
Sabır ve sağlık diliyorum.
merhaba.dörtbuçuk yıldır siklik nötropeni hastasıyım.malülen emekli olma şansım varmı.beyaz küre kan degerlerim düşüyor zamaı belli olmayan saatlerde.tedavisi hastane dışında olmayan milyonda bir gözüken bir rahatsızlık.
ben yüzde 59 özürlülük raporum var sag gözümü kanamadan kaybetim malülen emekli olma ihtimalim
Merhaba Şeyhmus Bey,
Sigortanızın başlangıç tarihini ve prim gününüzü yazarsanız yardımcı olabilirim.
İyi günler
mrb saygı hanım
babam 0101/1967 doğumlu ve 1992 ssk girişli. 01/2005 ise bağkur girişli. toplamda 4140 gün primi var. bunun 1190 ssk 2950 günü tarım bağkuru. babamda kalp yetmezliği ve kalıcı kalp pili var ve vergi indirimnden rapor aldık %76. malulen emeklilik için başvurduk son 7 yıldaki prim fazlalığına baktılar bağkur fazla fakat bağkurdada 3600 günü doldurmadığı için emekli olamıyor. bağkurdan ayrıldığı 2013 yılından bu güne ise ssk dan ise 830 gün civarı primi var. sskdan emekli olabilmesi için son yedi yılın yarısı olan 1260 günü tamamlaması gerektiğini söylediler. malulen veya engelli emekli olması için ne yapabiliriz.teşekkürler.
merhabalar ben aracigre naklı oldum 2004 sigortam basladı 1 sene oldu nakıl olalaı 550 gun oldu sigorta günüm ne zaman emeklı olurum raaporum yuzde 50 ama yukseltcm raporumu yuzde 80 olur ne olur benım emeklılıgım bıde yararlancam önemlı fırsatları sölermisnz tesekkur ederim
Merhaba İbrahim Bey,
10 yıl sigortalılık süresinde 1800 pirim günü olan sigortalılarda; hastalığın başlangıcı işe giriş tarihinden sonra olması durumunda 01.09.2013 tarihinden itibaren uygulamaya giren maluliyet yönetmeliğine göre; bu tarihten önce veya sonra organ nakli olan sigortalılar malulen emekli olabilirler.
1800 prim gününüz dolduğunda emekli olabilirsiniz.
Kolay gelsin.
mrhabalar benin bir sorum olcaktı eşim 2009 yılı kalca çıkılıgı nedeni ile %45 raporlu emekli oldu 2012 de maaş baglandı. Araba ötv. yararlanmak için yeni rapor istediler bunun üzerine hastahaneye müracat ettik çıkan rapor şok etkisine ugrattı bizi %18 e düşürmüşler raporumuzu. Şim di bu benim emeklilik maşımı etkilermi. 20.03.2016 da maaş alacagım o günü bekleyim herşeyden tam emin olduktan sonra il saglık müdürlüğüne gitmem gerekise maaşımı beklemem lazım Bu konuda ben yol gösterirmisiniz. tşk ederim kolay gelsin
merhaba, 40 yaşındayım 1997 ilk işe girişliyim 5900 prim günüm var sol akciğer alındı malulen emekli olabilir miyim? saygılarımla.
1998 yılından beri devlet memuru olarak çalışmaktayım. FMF hastasıyım.Bu hastalık tedavisi olmayan ve genetik olarak taşınan bir hastalık. Sık sık ataklar geçiriyorum. Ben de malulen emekli olabilir miyim?
Iyi gunler, annem kanser tedavisi goruyorhic sigorta girisi yok maas alabilmesi icin yapabilecegimiz bisey varmi
Merhaba trafik kazası sonrasında dizimde ve diz altında iki kırık ve buna bağlı olarak iki adet plak takıldı. Omuzumda ise çoklu kıriktan dolayı yine platin takıldı. Yürümede biraz sıkıntı var Omuzumda ise kolumu ancak 120 derece kaldirabiliyorum. Aynı zamanda belimde ve boynumda fıtıklar var. Malülen emekli olabilecek rapor alabilirmiyim. Saygılarımla
merhaba benim 2006 yılında taksim eğitim ve araştırma hastanesininden iş için aldığım %40 sürekli geçerli raporum var 1999 tarihinden beri sigortalıyım askerlikten muaf heyet raporum ve başbakanlığın verdiği kimlik kartı mevcut sigorta müdürlüğüne emeklilik için başvurdum vergi indirimindende faydalanmanız gerekiyor dediler mevcut raporumu kabul etmediler zamanında beni uyarmadıkları için vergi indiriminden faydalamak aklıma gelmedi her yıl özürlü oranları değiştiğinden dolayı aynı oranı alabileceğimi sanmıyorum zaten vermemek içinde ellerinden geleni yapıyorlar benim öğrenmek isdeğim elimdeki raporumla mahkemeye başvursam bir sonuç alabilirmiyim eğer ülkemin mahkemelerinde bir sonuç alamazsam insan hakları mahkemesine başvurmam bir işe yararmı şimdiden mesajım için özür dilerim biraz uzun oldu lütfen yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
2006girisliyim kronik karaciğer yetmezliği ile %60rapor aldım 1800 gün 10 yıl tamamlandı ama neden %60 oran yerine%40 oraninda maaş bağlanmıştır bilgi verir deniz sevinirim
merhaba benim eşim doguştan kalça çıkıgı var 1999 devlet hastanasinde %45 rapor verdiler 2009 yılında emekli oldu 2012 de maaş bağlandı. Araba almak için müracat ettil yeni rapor alınması gerek dediler. Müracatlarımızı yaptık fakat raporun dercesi %18 e düştü hanımım daha kötüye gittigi halde amaliyat yok bişey yok ne yapmalıyız.Birde bu raporun sonucu malülen almış oldugumuz emeklilik maaşını etkilermi İl saglık kuruluna kaç gün içinde müracat etmemiz gerekir. Maaş ayın 20.03.2016 tarihinde yatacak maaş kesilip kesilmediğini ögrendikten sonramı müracat etsek diyorum saygılar.
yalcin7758@mynet.com
Merhaba benim babamda bobtek ywtmezligi var hastaneden aldigi raporda yuzde 85 rapor verdiler. Iki kere basvuru yapmamiza ragmen baabmin malulen emekliligi kabul edilmedi ve gecerli bir sebep soylenmedi. Tekrar ne zaman basvuru yapmaliyiz. Bu konuda nasil bir yol izlemeliyiz.
merhabe ben 2001 de lösemiye yakalandın 2004 de malulen emekli oldun 1870 günden tetavim devam ediyor 2014 tetavi deyişdi şu anda ilaç cevab verdi 2015 kasımda tekrar heyete girdim heyt emekligimi iptal etti 24 şubat 2016 da bende itiraz ettim rapor ankara gitti şonuç gelene kadar tedavim devam ettiği için genel sağlık ya baş vurdum,10 yıl malulen emekli olan sürekli emeklilik veriliyor diyorlardı bu konuda bilginizi rica ederim saygılarla
ÇOK KISA SÜREDE YANITSIZ KALAN TÜM SORULARIN CEVABI VERİLECEKTİR.
33 yıldır fmf hastasıyım 2 sefer apanst diye amaliyat ettiler bazı mevsimler ataklarım cok fazlaşıyor ve 2 seferde sağ dizimden intahap yüzünden amaliyat oldum diz kapagı içinde kıkırdak curumuş acaba 2900 günüm var %40 rapar alamılırmıyım
39 yaşındayım 33 yıldır fmf hastasıyım 2 sefer apanst diye amaliyat ettiler bazı mevsimler ataklarım cok fazlaşıyor ve 2 seferde sağ dizimden fmf bağlı intahap yüzünden amaliyat oldum diz kapagı içinde kıkırdak curumuş aldılar acaba 2400 günüm var %40 rapar alamılırmıyım 3600 tamamladıgımda emekli olabilirmiyim bazen yürüyecek ve konuşaçak halim kalmıyor bu rasızlık nedeni ile devamlı bir işyerinde calışamıyorum
44 yaşındayım bir yıllık % 67 heyet raporum var. vergi indirim üzerinden emeklilik için müracaat ettim. emekli olabilir miyim?
Merhaba Saygı Hanım babam için malülen emekliliğe başvurmak istiyoruz yalnız bir sorunum var babamın resmiyette sigortası 2009dan beri var. Emekliliğe uygun mudur?
slm ben 07 04 2003 ssk giriş toplam 4300 günün var yüzde 55 raporum var vergi indirim belgem var ne zaman emekli olabilirim malulen unkapanına başvurdum 2021 de emekli olursun dedilier 19 sene sigortalılık şartı istiyorlar
merhaba 1989 sgk giriş toplam 5140 günüm var meme ca 2 evre hastasıyım lenf bezlerim alındı malülen emekli olmak için ne yapabilirim yada engelli raporu alabiliyormuyum % kaç hakkım var
Merhaba ben yaklaşık 1 yılda beri karaciğer siroz oldum yaşım 35 tir ve ayriyeten kös yetmezliği (mide kapakçığı ) röflü kanamalı gastrit var heyete girersen ne elde edebilirim emeklilikmi engellilikmi lütfen cevap ayriyeten göz doktoruna muayene oldum gözlük verdi bel ve boyun fıtığı mevcut ……iyi günler